Bild
Nästa artikel

Kris och framtidstro - under samma tak

BILSALONGEN I DETROIT:

Bilåret 2009 startar på allvar genom bilsalongen i Detroit. Salongen påverkas av fjolårets bilkris och flera biltillverkare medverkar inte. Samtidigt finns det en viss framtidstro.

- Jag hatar att säga att det bottnat, för varje gång vi säger det ser vi en ny bottennivå, säger Fords USA-chef Mark Fields till Automotive News och fortsätter:

- Men jag är försiktigt optimistisk.

Bilsalongen i Detroit öppnar för pressen på söndag. Därefter får allmänheten tillträde till salongen mellan den 17 och 25 januari. Ett 50-tal nyheter ska presenteras - men salongen kommer att sakna ett flertal biltillverkare.

Nissan, Mitsubishi, Land Rover, Rolls-Royce, Suzuki och Ferrari har samtliga valt att hoppa av mässan för att spara pengar.

Kineser och grön bana

Avhoppen gör att mindre kända kinesiska märken får betydligt större utrymme på salongen än i fjol. Dessutom byggs det en testbana, utformad som en skog, där besökarna kan köra nya miljövänligare bilar.

- Det kommer att slå dig med häpnad, säger Joe Serra, vice ordförande för Detroits bilsalong, till Detroit News.

Mindre glitter

Vanligtvis brukar bilsalongen i Detroit innebära storslagna presentationer och glittrande shower. Men flera biltillverkare har meddelat att presentationerna kommer att bli enkla och nedskalade.

Bland annat kan det bli så att Volvo S60 presenteras utan något större pompa och ståt.

-Volvo ska visa sin konceptversion av den nya S 60 som ska ut på marknaden 2010, Det handlar om att göra det mer kostnadseffektivt, har Volvos presschef Maria Bohlin tidigare sagt till TT.

Spännande nyheter

Trots att flera biltillverkare nobbar bilsalongen i Detroit bjuds det på flera spännande nyheter. Bland annat presenteras nya Toyota Prius och konkurrenten Honda Insight. Ur svensk synvinkel blir premiären för Volvo S60 en höjdpunkt.

Vibilagare.se kommer givetvis att följa bilsalongen i Detroit.
Taggar: Nyheter
 Kris och framtidstro - under samma tak

Kommentarer

#1
Raphael
2009-01-08 12:20

Vad har den gigantiska Fiat 500 med denna artikel att göra? Kommer Fiat göra en nylansering på den amerikanska marknaden och därför visar de upp en super-sized 500? Eller råkade ni ta en bild från en annan bilsalong och bara ploppade in...

#1
Ola Andersson, Vibilagare.se
2009-01-08 12:30

Det är från en annan bilsalong. Mest för att illustrera att det faktiskt är en bilsalong.

#1
Raphael
2009-01-08 14:17

Ah, Fiat på Detroitmässan hade ju varit en stor nyhet annars... synd att ni valde en illustration utan täckning i texten, jag kände mig lurad när jag läste artikeln för jag hittade inget om Fiat.

#1
Ola Andersson, Vibilagare.se
2009-01-08 14:29

Då byter vi bild så ingen annan känner sig lurad.

Hej!

Vi har förståelse för att du använder adblocker, men hoppas att du kan stänga av den för vår sajt. Annonser är en förutsättning för att vi ska kunna fortsätta att driva sajten.