Nästa artikel
Alfa Romeo-chefen: Vi har lika hög kvalitet som tyskarna
Nyheter

Alfa Romeo-chefen: Vi har lika hög kvalitet som tyskarna

Publicerad 27 april 2021 (uppdaterad 27 april 2021)
Alfa Romeos nytillträdde vd har stora ambitioner för hur säljsiffrorna ska öka. Nu är planen att förbättra det dåliga andrahandsvärdet.

Alfa Romeo har tvingats se försäljningssiffrorna rasa ordentligt sedan rekordnoteringen på 1980-talet. Men sedan några månader har det italienska märket en ny och optimistisk chef, Jean-Philippe Imparato, som är en veteran inom den tidigare PSA-koncernen.

En av punkterna han tvingats hantera snabbt är att senarelägga lanseringen av den nya suven Tonale. Bilens prestandasiffror höll inte måttet och försäljningsstarten är nu beräknad till juni 2022.

Efter Tonale kommer även en mindre suv-modell ett år senare, men det är oklart om det blir någon ny sportbil eller toppmodell i stil med 4C eller 8C.

– Alla nya investeringar måste ge positivt kassaflöde, säger Jean-Philippe Imparato i en intervju med Automotive News.

Jean-Philippe Imparato vill återskapa känslan av att sätta sig i en Alfa Romeo från 1960-talet i dagens modeller.

En annan utmaning är att konkurrenterna från exempelvis BMW och Audi har betydligt bättre andrahandsvärde. Alfa Romeos skakiga restvärde skrämmer bort företagsköpare.

En lösning är att sluta rabattera bilarna när de är nya.

– Jag vill minska gapet mellan våra andrahandsvärden och våra konkurrenters inom tre till fyra år, säger Jean Philippe Imparato och lägger till att han själv tycker kvaliteten på Alfa Romeos modeller ligger på samma nivå som för de tyska konkurrenterna.

Läs också: Bortglömda Alfamodellen skrotas – här är ersättaren

Ämnen i artikeln

Missa inget från Vi Bilägare

Genom att anmäla dig godkänner du OK-förlagets personuppgiftspolicy.