Nästa artikel
Alfa Romeo Tonale är för långsam – nya suven blir försenad
Nyheter

Alfa Romeo Tonale är för långsam – nya suven blir försenad

Publicerad 8 april 2021 (uppdaterad 8 februari 2022)
Alfa Romeo är i desperat behov av en mindre suv-modell för att öka försäljningen. Men den blir försenad, enligt nya uppgifter.

Alfa Romeo har gjort en ordentlig uppryckning de senaste åren. Nystarten kom med sedanmodellen Giulia, och den följdes upp av suven Stelvio som ger sig in i en bilklass där försäljningen ökar för varje år.

Men det behövs även en mindre suv-modell i utbudet. Den har varit på gång i flera års tid och redan för två år sedan visade Alfa Romeo upp den nya modellen i konceptform.

Nu verkar det som att köparna av Alfa Romeo Tonale, som modellen heter, får vänta ännu längre. Den blir nämligen försenad eftersom märkets nytillträdde chef Jean-Philippe Imparato kräver bättre prestanda från laddhybriddrivlinan, skriver Automotive News.

Tekniken måste nu uppdateras av utvecklingsavdelningen vilket försenar lanseringen med drygt tre månader.

Tekniken måste uppdateras av utvecklingsavdelningen

Drivlinan hämtas till stor del från koncernsyskonet Jeep Compass som har en 1,3-liters bensinmotor med turbo plus en elmotor på bakaxeln. Effekten hamnar på antingen 190 eller 240 hk och räckvidden på eldrift blir upp till fem mil.

Det är inga siffror som sticker ut i den allt hårdare konkurrensen, och det är extremt viktigt att Alfa Romeo lanserar en laddhybrid för att sänka utsläppssiffran eftersom märket hittills bara har bensin- och dieselbilar utan laddkontakt.

De senaste uppgifterna tyder på att Alfa Romeo Tonale ska lanseras officiellt tidigt 2022. Produktionen ska starta i oktober 2021.

Läs också: Alfa Romeo Tonale en laddad italienare

Ämnen i artikeln

Missa inget från Vi Bilägare

Genom att anmäla dig godkänner du OK-förlagets personuppgiftspolicy.