Nästa artikel
Alfa Romeo Tonale en laddad italienare
Nyheter

Alfa Romeo Tonale en laddad italienare

Publicerad 6 mars 2019 (uppdaterad 2022-02-08 15:46)
Plug-in hybrid i mellanklassen. Borde Alfa Romeo sätta den här i produktion?

Alfa Romeo visar upp en prototyp på en laddbar suv: Tonale. Den är märkets första laddhybrid och suv i mellanklassen – sedan tidigare finns suven Stelvio som fått sitt namn efter ett bergsområde i norra Italien. Stelvio är sammankopplat med Tonalpasset, därav Alfa Romeos namn på den andra högbyggda bilen i ordningen.

Interiören i Tonale beskrivs som förarfokuserad, ”men inte egoistisk” och det finns rum för fyra passagerare. Infotainmentsystemet består av en 12,3-tumsskärm framför föraren och en 10,25-tumsskärm på instrumentbrädan.
 

Biltillverkaren fyrar av en mastig presentation om hur Tonale designmässigt tar inspiration av historiska modeller, som telefonfälgarna från 1960-talets 33 Stradale och karossidorna som påminner från 1950-talets Disco Volante Spider och Duetto.

Vad som däremot inte kommuniceras är information om laddhybriddrivlinan. Det enda vi får reda på är att elmotorn sitter på bakaxeln. Det återstår att se om Alfa Romeo gör slag i saken och sätter Tonale i produktion. I pressmeddelandet skriver de att Tonale markerar debuten för märket i CUV-segmentet (Compact Utility Vehicle). 

Diskutera: Vad tycker du om Alfa Romeo Tonale?

Ämnen i artikeln

Kommentarer

Missa inget från Vi Bilägare

Genom att anmäla dig godkänner du OK-förlagets personuppgiftspolicy.