Bild
Nästa artikel
Alfa Romeo Tonale en laddad italienare

Alfa Romeo Tonale en laddad italienare

Nyheter

Plug-in hybrid i mellanklassen. Borde Alfa Romeo sätta den här i produktion?

Alfa Romeo visar upp en prototyp på en laddbar suv: Tonale. Den är märkets första laddhybrid och suv i mellanklassen – sedan tidigare finns suven Stelvio som fått sitt namn efter ett bergsområde i norra Italien. Stelvio är sammankopplat med Tonalpasset, därav Alfa Romeos namn på den andra högbyggda bilen i ordningen.

Interiören i Tonale beskrivs som förarfokuserad, ”men inte egoistisk” och det finns rum för fyra passagerare. Infotainmentsystemet består av en 12,3-tumsskärm framför föraren och en 10,25-tumsskärm på instrumentbrädan.
 

Alfa Romeo Tonale en laddad italienare

Biltillverkaren fyrar av en mastig presentation om hur Tonale designmässigt tar inspiration av historiska modeller, som telefonfälgarna från 1960-talets 33 Stradale och karossidorna som påminner från 1950-talets Disco Volante Spider och Duetto.

Vad som däremot inte kommuniceras är information om laddhybriddrivlinan. Det enda vi får reda på är att elmotorn sitter på bakaxeln. Det återstår att se om Alfa Romeo gör slag i saken och sätter Tonale i produktion. I pressmeddelandet skriver de att Tonale markerar debuten för märket i CUV-segmentet (Compact Utility Vehicle). 

Diskutera: Vad tycker du om Alfa Romeo Tonale?

Alfa Romeo Tonale en laddad italienare
Taggar: Nyheter, Alfa Romeo

Kommentarer

#1
2019-03-06 09:53

Alfa är nåt extra på design.....synd de inte får till helheten fullt ut.....älskar Stelvio i rätt utförande men blev så besviken när jag provkörde.

#2
2019-03-06 10:01

Henrik,
Vad var felet på Stelvio? Jag har bara testat Giulia av de moderna bilarna därifrån.

#3
2019-03-06 10:09

De hade gjort samma misstag som Volvo med sina R-design XC, försökt få den för sportig, det ska inte en Suv vara, även om det är en Alfa.....fjädringskomforten var under all kritik, kanske bättre med det ställbara chassit dock. Sen tyckte jag inte om stolarna men det är ju en smaksak så de kanske passar andra bra :)

#4
2019-03-06 12:29

Ja varför inte, har bara positiva erfarenheter av Alfa.

#5
2019-03-06 12:51

Absolut inte: Hybrider suger.

.

#6
2019-03-06 13:09

Ja, bygg den för ren eldrift istället!

Hej!

Vi har förståelse för att du använder adblocker, men hoppas att du kan stänga av den för vår sajt. Annonser är en förutsättning för att vi ska kunna fortsätta att driva sajten.