Nästa artikel
2010: Ford
Nyheter

2010: Ford

Publicerad 5 januari 2010 (uppdaterad 21 september 2010)
Ford satsar bland annat på en nya generationer av C-Max och Focus under nästa år. Vi Bilägare reder ut vad Ford har att komma med under 2010.
En ny generation av Ford C-Max lanseras under 2010. Precis som Renault har gjort med Scénic, kommer även en förlängd version, kallad Grand C-Max.

Den modellen får sju sittplatser och skjutdörrar, medan vanliga C-Max får traditionella bakdörrar och fem sittplatser.

Effektivare förbrukning
Vilka motorer som kommer att finnas är inte klart, förutom en fyrcylindrig 1,6-liters motor med turbo som ska ge omkring 180 hästkrafter.

Tack vare variabel ventilstyrning ska förbrukning och koldioxidutsläpp minska med upp till 20 procent jämfört med en konventionell motor med samma effekt.

Fords dubbelkopplingslåda Powerstift kommer att finnas både till C-Max och Grand C-Max.

Ny plattform
Nya C-Max baseras inte på nuvarande bottenplatta, utan blir istället först ut med teknik som väntas i den tredje generationens Ford Focus.

Ford vill inte uppge om Focus III kommer redan nästa år, men eftersom konkurrenterna Volkswagen Golf och Opel Astra finns i nya generationer så vill nog inte Ford vänta alltför länge med en ersättare.

Det ryktas också om en Fiesta CC, alltså en cabriolet/coupé av småbilen. Men om Fiesta CC står klar redan nästa år är osäkert.

En sportversion, Fiesta ST, kan möjligen också vara aktuell under 2010.

Diskutera: Vad skulle du vilja se från Ford under 2010?

Ämnen i artikeln

Kommentarer

#1 • 2010-01-05 16:32
johan (ej verifierad)

att Ford säljer sina snygga amerikanska pick ups även i sverige, För Ranger är inte så exklusiv jämfört med F-150 och 250.
Bättre miljömotorer i dessa bestar så blir det kanon.
2,5 diesel eller dylikt :P

#2 • 2010-01-06 11:53
S-E S (ej verifierad)

Har redaktionen lagt in fel bild? Ser ut som en SEAT Altea med C max på skylten. Vill gärna se en snabbladdbar gas-hybrid i mellanklass plus. (rymlig 5-sits)

Missa inget från Vi Bilägare

Genom att anmäla dig godkänner du OK-förlagets personuppgiftspolicy.