Bild
Nästa artikel
Bilfrågan: Modifierad service på lågmilare?

Bilfrågan: Modifierad service på lågmilare?

Bilfrågan

"Vilka är mina möjligheter att undanta vissa kontroller vid service för att få ett lägre pris?" Vi Bilägare svarar.

Vi Bilägare svarar varje vardag på en läsarfråga om bilar eller trafik.

FRÅGA:
Jag äger en Mazda 6 som är uttagen i trafik juli -06. Denna bil ska enligt föreskrifterna servas varje år eller var 2 000:e mil beroende på vad som inträffar först. Då jag bara kör 700 mil per år undrar jag om jag har möjlighet att få en fullständigt ifylld servicebok utan att utföra samtliga punkter som står föreskrivna varje gång bilen är på service.

Verkstaden behandlade till exempel den andra servicen som en 4 000-milaservice eftersom bilen då var två år gammal och det känns minst sagt onödigt. Vilka är mina rättigheter/möjligheter att undanta vissa kontroller i serviceprotokollet, för att få ett lägre pris på servicen än om bilen hade gått mer normala 1 500–2 000 mil/år, och ändå få en stämpel i boken?

Benny

SVAR:
Serviceschemat ska följas om verkstaden ska kunna stämpla bilens servicebok. År ett byts endast olja och oljefilter. År två byts olja, oljefilter och bromsvätska. År tre byts olja, oljefilter och luftfilter.

Samtliga dessa detaljer påverkas av bilens ålder. Olja och bromsvätska påverkas till exempel av kondens och luftfilter av materialutmattning.

Vad kunden sedan väljer att göra utanför garantitiden är givetvis upp till honom själv, men vår rekommendation är att följa serviceschemat.


Stefan Sandberg, Mazda Motor Sverige

SVAR:
Om servicen bara innehöll de uppräknade momenten skulle kunden säkert inte ha några invändningar. Priset skulle då också sannolikt legat på en lägre nivå än om en fullservice utförts.

Bengt Dieden, Vi Bilägare

Diskutera: Hur skulle du svara på frågan?

Taggar: Bilfrågan, , Mazda 6

Kommentarer

#1
789
2011-01-27 18:23

Måste man serva en Mazda?

#2
hahahahah
2011-01-27 19:32

Trevlig bil. Finns nya mazda 6 som Mps version?

#3
Big Bay
2011-01-27 21:45

Självklart ska sunt förnuft finnas även på en auktoriserad bilverkstad.
Låt en erfaren mekaniker ta fram en lågmilserviceschema. Om man inte tycker sig kunna det så är det bara en ursäkt för att kunna överdebitera kunder även i fortsättningen.

#4
2011-01-28 16:07

Olja och filter ska givetvis bytas, däremot kan det ju ifrågasättas om det är nödvändigt att gå ett helt varv runt bilen med huvudskakning för att servicen ska vara fullkomlig,
Det borde räcka med ett halvt.

#5
Micke J
2011-01-28 18:03

Volvo (Bilia) erbjuder nåt de kallar "anpassad service" som innebär att man inte gör lika många servicepunkter på lågmilare.
Tyska prmiummärken typ BMW behöver endast service vartannat år vid kortare körsträcka.
Det har även hänt att biltillverkare ändrar intervallen från ett till två år, se ViB arkiv, har för mig att det har varit uppe tidigare för ngt franskt märke.

#6
Nithin01
2011-01-28 19:45

"Denna bil ska enligt föreskrifterna servas varje år eller var 2 000:e mil beroende på vad som inträffar först. "

Var är det som är oklart Benny?

Ett år är ett år oavsett hur långt du hinner.

#7
z655
2011-01-28 20:53

Att inte byta olja+ filter var 1000:e mil eller en gång i halvåret om man kör mindre är enligt min mening dumsnålt. Att ha fräsch olja och filter i motorn är det som avgör hur länge den skall gå oavsett märke.Allt snack om "longlife" olja och service är ren bullshit. Din motor mår inte bättre än oljan dom är i den.

#8
2011-01-28 22:12

Kör man 700 mil om året och ändå har en så pass ny bil att man måste serva på märkesverkstad ... är det nog bara att betala vad det kostar.
Mekar-Kalle på hörnan kan serva enligt nödvändigt med fullgod stämpel i beg-bilens servicebok. Mekar-Kalle vet vad som är nödvändigt ... fast du får kanske själv fylla spolarbehållaren och det är möjligt att han frågar om du brukar kolla lufttrycket i däcken.

#9
Roger Skagerström
2011-01-31 17:11

Min 6'a från 2008 (nya karossen) kostar mellan 2700 och 2900 kr att serva beronde på om det är "stor" eller "liten" service. Varannat år stor, varannat liten. Bilen har dessutom kamkedja så det kommer troligen aldrig behövas åtgärdas så länge jag äger den.

Tycker det är väldigt humana ägandekostnader för den (en 2,5 Sport). Vet att dieselvarianten (2,2l) är bra mycket dyrare att serva, men så är väl alla bilar. Var spridare som skulle justeras och grejer.

Och "hahahahah", nya 6'an finns ej som MPS och kommer troligen heller aldrig komma som MPS. I USA har man, så som på förra generationen en V6'a i USA. Den har 272 hästkrafter (förra MPS'n hade 260). USA är en stor marknad för MPS-varianten. SÅ skulle man göra en nya MPS, som är snabbare än V6'an och dessutom kan konkurera med Insignia OPC och liknande, skulle den behöva över 300 hästkrafter. Nu är Mazdan rätt lätt så jag tror inte det behövs så mycket mer för att matcha de andra. Med ett i klassen obligatoriskt AWD-system (Nya 6'an är inte gjord för AWD, det var förra karossen) skulle priset troligen rusa upp emot en 350-400 000 kr. Prisvärt i klassen men troligen inget prisläge som Mazda kommer sälja några volymer i. Eftersom de är relativt små i Europa så krävs det en viss volym för att de ska ta in modellerna. Därför vi tex inte har någon RX-8 i Sverige längre.

#10
hahahahah
2011-01-31 19:40

Åfan ganska dyrt med service för att vara en Mazda. Betalade 2600 för en vanlig service på min Audi A4 från 08. Toyota kostar runt en 1500 iaf för ett par år sedan.

#11
Uno Lööv
2011-01-31 19:52

Kan man få en Toyota tidigare servad eller lite senare eller måste det vara exakt pga garantierna?

Tänkte om man kunde ta det ihop med återkallningarna om nu inte nackskydden dödat ägarn innan dess...

#12
2016-05-22 01:49

Så är vi där igen !

Luftfiltret måste bytas eftersom det drabbas av "materialutmattning" :) vilket j**la trams ! Det som EGENTLIGEN spelar roll är om bilägaren kör mycket grusväg etc. Men det kan inte mätas....så då väljer man att ha det tidsbestämt och skyller på materialet !!! - Jag säger att "byt när det behövs pga att det börjar bli igensatt" är mycket smartare (och det tycker nog de flesta andra med.....kanske inte de som tillverkar luftfilter eller på annat sätt tjänar pengar på det, men vi andra)

Oljan drabbas också av ålderskrämpor....Jo tjena - Det är ju inte sant. MÖJLIGTVIS kan man ge biltillverkarna rätt om de hade sagt "bilar som gått 500 mil har kallstartats lika mycket som en som gått 2000 mil då dessa körs längre sträckor och vattnet i oljan hinner avdunsta". Men att det generellt skulle vara så att en olja som inte används blir dålig bara för att den hällts i motorn är inte sant. Det är egentligen dumt att räkna mil då många bilar går långa tider på tomgång, eller körs hårt på höga varv. En motor som körts hårt på 6000 rpm behöver inte gått fler mil än en som körts lugnt på 2000 rpm - men motorn har snurrat 3 ggr så många varv ändå, dessutom.....dubbelt varv fyrdubblar slitaget (generellt på maskiner). Bättre då med den mer moderna tekniken som läser av antalet kallstarter och hur ägaren kör sin bil.

Slutligen - Bromsvätskan som drar åt sig kondens. Jag har mätt med professionell utrustning på jobbet (både i koppen och från oket). Bekanta som säger att det inte är bytt bromsvätska "på mer än 10 år" och faktiskt inte funnit någon vatteninblandning att tala om överhuvudtaget (observera att vanliga billiga "Biltema" mätare är värdelösa, det krävs riktig utrustning för att mäta ett ämnes hygroskopiska egenskaper och hur mycket vätska det tagit upp)

Däremot är det vanligt att den är missfärgad och i behov av byte ändå efter så lång tid. Men att lura folk att systemet (som är slutet) suger åt sig vatten som en tvättsvamp redan på 24-36 månader är INTE SANT, då skulle det komma in luft i systemet också, och det GÖR det inte....eftersom systemet (såklart....hela idén med hydrauliska system är ju att de jobbar med att fördela tryck) är hermetiskt tillslutet.

Det sägs av en del att en "en gång öppnad" men sedan sluten flaska med bromsvätska inte kan användas för att den suger åt sig fukt. Jag har mätt en gammal behållare som jag tog hos mina föräldrar och den var kanske inte lämplig att hälla i en bil pga att den säkert var 20 år gammal (den i särklass mest använda bromsvätskan är glykolbaserad, jag har inte kunskap om hur den åldras under såpass lång tid som 20+ år, det finns det kanske någon annan här som har). Men att den dragit till sig vatten genom plasten var i alla fall fel, eftersom det inte ens var mätbart.

Det är så här att det finns duktigt med pengar i branschen...........och en sjuhelsikes avans på dessa jobben (3500-4000 kr för att byta 4-5 liter olja + filter och luftfilter + en massa punkter till som oftast bara är luft för att få serviceprotokollet att se märkvärdigt ut), så det finns en självklar anledning (pengar) att hålla bilägarna på halster.

Som sagt - Hade verkstaden sagt att "vi kollar om bromsvätskan dragit åt sig fukt" och sedan byter vid behov så hade det varit "ok". Hade de sagt att "om luftfiltret är igensatt så byter vi det" så hade det också varit "ok". Men nu får de folk att tro att luftfilter i princip faller i sönder i atomer efter 24 månader..........och det är BULLSHIT ! - Det är också (som sagts innan) oerhört märkligt att ett hydraulsystem som rent tekniskt behöver jobba i en innesluten miljö för att fungera ändå är så märkligt konstruerat att vatten kommer in. Anledningen att vätskan är hygroskopisk är ju för att man VILL fördela eventuell vätska i HELA (det är alltså bra) systemet OM det nu mot all förmodan skulle råka komma in någon fukt (mest sannolikt pga ej åtdraget lock eller sönderrostade bromsrör)

#13
2016-11-20 14:10

Henrik @ Du har så rätt i det Du skriver. Varför betala för byte av olja och filter och övriga gör-det-själv kontroller. Det är inte svårare än att man kan göra det själv. På nya bilar måste man ju ändå byta olja dubbelt så ofta som föreskrivet. Jag har inte betalt någon arbetskostnad för s.k. periodisk service på mina bilar under drygt 50 år.

Hej!

Vi har förståelse för att du använder adblocker, men hoppas att du kan stänga av den för vår sajt. Annonser är en förutsättning för att vi ska kunna fortsätta att driva sajten.