Bild
Nästa artikel
Bilfrågan: Klä om i cabben?

Bilfrågan: Klä om i cabben?

Bilfrågan

"Kan jag byta till skinnklädsel i min cabriolet genom att köpa nya säten eller klä om sätena?" Vi Bilägare svarar.

På vardagar svarar Vi Bilägare på läsarfrågor om bilar och trafik.

FRÅGA:
Jag har en Volkswagen New Beetle Cabriolet -07 som andrabil och är nöjd med den. Det finns dock en sak jag skulle vilja ändra på; bilen har inte skinnklädsel utan något slags brokig textilklädsel som jag ogillar.

Kan jag byta till skinnklädsel antingen genom att låta klä om sätena eller genom att köpa nya säten (nytillverkade eller begagnade)? Vart vänder jag mig?

Ola Jisland

SVAR:
Enligt importören ska det gå att byta till skinnklädsel. Då bilmodellen finns med några olika varianter på stolarna så är det bäst att du besöker en återförsäljare för att säkerställa att skinnklädsel finns just till den stolstyp din bil har.

Sannolikheten bedöms som stor att det ska kunna genomföras och det är förmodligen en bättre och mindre dyr lösning än att låta en sadelmakare göra jobbet.

Bengt Dieden, Vi Bilägare

Diskutera: Hur skulle du svara på frågan?

Kommentarer

#1
2013-06-14 10:09

Jobbig insikt! Jag förstår insändaren.
Hur man kan sälja en cab med tygklädsel förstår jag inte.

#2
2013-06-15 11:09

Låter som det vore billigare att sälja bilen och köpa en annan med rätt klädsel... Att klä om kostar 5-siffriga belopp.

#3
2013-06-17 09:51

Fyra skinnsäten från "skroten" hade jag satsat på, sök efter stora skrotar i Tyskland på webben, även dörrsidor mm kanske måste bytas för rätt utseende. Köp annars en billig överdragsklädsel i konstskinn och testa innan, själv har jag två cabbar, en med skinn och en med tyg, och jag föredrar tygklädseln alla soliga dagar - inte lika het efter ett par timmar i solen och behagligare mot bar hud, det blir klibbigt mot bara lår och ryggar...

Hej!

Vi har förståelse för att du använder adblocker, men hoppas att du kan stänga av den för vår sajt. Annonser är en förutsättning för att vi ska kunna fortsätta att driva sajten.