Bild
Nästa artikel
Bilfrågan: Byta bälten i Saab 9-3?

Bilfrågan: Byta bälten i Saab 9-3?

Bilfrågan

"Vad gäller vid byte av bälten som inte funkar som de ska i Saab 9-3? Hur påverkar Saabs konkurs?" Vi Bilägare svarar.

På vardagar svarar Vi Bilägare på läsarfrågor om bilar och trafik. Vill du att vi ska svara på din fråga? Fyll i formuläret eller mejla till bilfragan@vibilagare.se.

FRÅGA:
Läste artikeln i Vi Bilägare angående Saab 9-3:s bilbälten. Vad gäller i dag vid utbyten av bälten som inte funkar som de ska göra?

Christer Thorngren

SVAR:
Alla garantier (förutom den tvååriga nybilsgarantin som hanteras av Saab-handlarna) och goodwillåtaganden upphörde 2011-12-19 då Saab Automobile AB gick i konkurs.

I det aktuella fallet med bilbälten och Saab 9-3 så var problemen på årsmodell 2003 och några få fanns på årsmodell 2004.

Saab Automobile Parts AB, som ibland förväxlas med biltillverkaren, hanterar inga garantier på bilarna. Saab Automobile Parts AB har nu ändrat sitt namn till Orio AB.

Christer Volby, Orio AB

Diskutera: Har ditt bilägande påverkats av Saabs konkurs?

Taggar: Bilfrågan, , Saab, Saab 9-3

Kommentarer

#1
2014-02-11 16:38

Jag skulle tro att det finns massor av fullt fungerande bälten mm på landets alla bildemonteringsföretag och bilskrotar.

#2
2014-02-11 22:49

Jag har personligen varit i kontakt med Orio (f.d. Saab Parts). De sa att de har alla reservdelar i lager numera. T.o.m. till nya Saab 9-5 gen. II...

Hej!

Vi har förståelse för att du använder adblocker, men hoppas att du kan stänga av den för vår sajt. Annonser är en förutsättning för att vi ska kunna fortsätta att driva sajten.