Bild
Nästa artikel

Testförarna tycker till om långtestbilarna

Webb-tv

Vi Bilägares testlag har nu fått känna på årets långtestbilar i vinterväglag. I den här filmen får vi höra vad de tycker om Vi Bilägares Honda CR-V, Kia Cee´d, Mazda 6, VW Golf och Volvo V40.

Kommentarer

#1
2013-02-19 12:14

Jag har funderat lite på detta med att vissa bilar ryker igen mer bak. Jag tror att vissa däck "lyfter" snö mer än andra. På min B-klass fylls t ex hjulhusen väldigt snabbt med snö, även i låga farter, mer än vad jag varit med om på andra bilar. Jag kör på dubbfria Hakka R. De har många små lameller till skillnad mot de dubbade Hakka 5 jag körde på förra året som har mer stora klackar.

#2
mcregor
2013-02-19 13:46

Min erfarenhet är nog att de flesta "normala" bilar verkar fylla hjulhusen väldigt effektivt numera. Antagligen beror det också på vilken typ av snö som ligger på vägen. Men både min VW Golf -12 med Conti dubbfria och vår gamla Corsa -02 med Pirelli dubbade hade väldigt välfyllda hjulhus när det var som snöigast. Vår nya Picanto med Hakka R tror jag faktiskt inte var riktigt lika "välfylld" i hjulhusen... Golfens stänkskydd är ju inte släta utan snarare som en "sked" så jag gissar att snön fastnar lättare än på de platta/släta stänkskydd som var vanligare förr.

#3
maki
2013-03-03 20:35

Undrar hur kan ni testa 4 dieslar och en bensinare ( Mazda 6 ) i samma test ?

Hej!

Vi har förståelse för att du använder adblocker, men hoppas att du kan stänga av den för vår sajt. Annonser är en förutsättning för att vi ska kunna fortsätta att driva sajten.