Bild
Nästa artikel

Mercedes A-klass: Plus och minus

Webb-tv

Nya Mercedes A-klass är en helt annorlunda bil jämfört med sina föregångare. Vi pekar ut plus och minus med A180 CDI.

 

Läs testet av nya Mercedes A-klass i Vi Bilägare 15/2012. Där ställs bilen mot konkurrenterna Audi A3 och Volvo V40. Prenumeranter får tidningen under vecka 44 och i butik utkommer numret den 6 november.

Se också:
Audi A3: Plus och minus

Diskutera: Vad tycker du om Mercedes A-klass?

Kommentarer

#1
2012-10-31 16:07

Jag tror precis som Vib säger i testet att man får en instängd känsla i denna bilen p.g.a. höga plåtsidor och små fönster. De som har anlag för åksjuka skall nog inte åka långa sträckor i denna bilen.

#2
2012-10-31 17:48

Otroligt läcker bil enligt mig, kanske den Mercedes som passar mina behov på väldgt länge. Älskar designen och det humana nypriset. Misstänker att man som förare med får en ganska sportig coupe känsla.

Visserligen är det bara två som åker i min bil, resterande används som lastutrymme i regel och som ungdom passar denna då :)

#4
2012-10-31 20:49

Skaffa backkamera, inte bara till denna bil. Det är helt suveränt och mycket säkert. I t ex parkeringsfickor där man kör in på diagonalen kan man lätt se att gatan är fri när det är dags att backa ut igen. Det är bättre än parkeringssensorer bak som bara tar det närmaste området. Jag har båda delarna och kör nästan enbart på det jag ser i kameran.

#8
2012-11-01 10:09

Håller med dig Roy...

Men att bygga bort bakåtsikt är ett sätt för tillverkarna att få sälja backvarnare och kameror, ordnar också inkomster på eftermarknaden då de är svindyra att byta ut.

Enda sättet att bli av med detta otyg är att vägra köpa en bil med usel bakåtsikt.

#9
mcregor
2012-11-01 10:30

Håller helt med Thommys - backkamera är nåt som kommit för att stanna. Kan inte direkt säga att jag har dålig bakåtsikt i min Golf Variant men ändå ger kameran helt andra möjligheter till uppsikt bakåt. Dock tror jag mera på den display-lösning som bl a Hyundai har med displayen i inre backspegeln och inte som på Golfen en stor display mitt på panelen. Med displayen i backspegeln slipper man virra runt med blicken alltför mycket.
När ni alla så småningom blir äldre så kommer ni också att förstå att det blir allt svårare att vrida huvudet och då är speglarna och kameran en ovärderlig hjälp för att hålla uppsikt bakåt.
Men jag förstår inte varför jag inte kan få välja att ha kameran på också vid färd framåt när det passar - det skulle underlätta ibland när man har sämre genomsikt i kupén och sidospeglarna täcker ju inte så bra rakt bakåt....

#10
2012-11-01 12:39

Jag sitter och läser detta test i ViB 15-2012.
Något jag alltid gillar att titta på i ViB biltester är bildrutorna på detaljer på varje bil och kommentarer till dessa. Läser om A-klass på punkt tre att bromspedalen är stor och stjäl utrymme för fötterna så att det är svårt att komma åt gaspedalen.

Jag har precis samma problem på min B-klass. Bromspedalen på bilar med automatlåda är så stor att när jag har på mig de grova vinterskorna så är det rätt precis att jag kommer åt gaspedalen. Värre kommer det bil när kängorna åker på. Ja, detta är en rejäl miss av Mercedes. Jag skulle önska att bromspedalen var av samma storlek som på de manuella bilarna, eller något mitt emellan. Jag har aldrig upplevt något liknande på andra Mercedes med automatlåda med stor bromspedal. Ändå tycker jag inte att jag sitter trångt med benen i sidled i B-klassen.

Själv anser jag att B-klass är ett bättre köp än nya A-klass. Den kostar faktiskt inte mycket mer med samma utrustning. Det skulle vara imagen i så fall som är högre hos A-klass, med det skulle då vara det enda som var bättre. B-klassen är en helt suverän bil. 1500 mil och helt problemfritt, inte något knarrande i instrumentbrädan heller som i ViB:s B-klass. Men jag håller med om synpunkten på det automatiska helljuset. Det kunde var lite snabbar på, och inte blända av för t ex stugor med två lampor, en i var sitt fönster. Min faktiska snittförbrukning ligger på rätt exakt 0,5 l/mil med 180 CDI motor och automat.

#11
2012-11-01 13:08

Ja, jag kan hålla med om att backkamera är väldigt bra att ha. Har det i våran Hyundai i40. På våran sitter den i instrumentpanelen i mitten. På de enklare modellerna sitter den i innerbackspegeln på vänster sida i spegeln. Men denna blir väldigt liten bild i tycker jag personligen. Betydligt större om den sitter i navigationsskärmen/radiodelen på instrumentpanelen. Men kanske det är en smaksak. Detta med backkamera finns från version buisness av i40 alltså i praktiken i alla sålda i40 som standard. Och då sitter den i backspegeln.

#12
2012-11-01 18:32

Fin bil, men jag gillar den inte riktigt.
Volvo V40 gillar jag däremot skarpt.
Så underbar att köra och att se på.

#13
2012-11-02 21:21

Något jag aldrig fattat är varför de har så smäckiga logotyper på Merca. Den lilla som brukar sitta på huven brukar färgen flagna på redan efter ett par år. Och den i fronten ser ut som om någon tagit en pappbit med en bild på en stjärna på och satt bakom ett plastlock. Kan vara en kromad stärna, vad vet jag. Men ser pappigt ut.

#14
2012-11-08 17:13

Begriper inte vad bilindustrin sysslar med , sikten främst bakåt och för baksätespassagerare är usel . Detta enbart för designen, ett stort steg bakåt. För ett antal år bakåt var runtomsikt ett av det viktigaste i en bil.

Hej!

Vi har förståelse för att du använder adblocker, men hoppas att du kan stänga av den för vår sajt. Annonser är en förutsättning för att vi ska kunna fortsätta att driva sajten.