Nästa artikel
Premiär för Citroën C4 X – elbilen först ut
Nyheter

Premiär för Citroën C4 X – elbilen först ut

Publicerad 29 juni 2022
Citroën lanserar en längre och tuffare ”terrängversion” av C4 i form av C4 X. Den kommer med eldrift.

Citroën har nyligen visat upp den nya ”kombicrossovern” C5 X. Nu får den också ett mindre syskon i form av C4 X.

Tekniskt sett är nykomlingen en lite tuffare variant av vanliga Citroën C4 som börjar levereras i början av nästa år. Först ut blir helt eldrivna ë-C4 X, men framöver dyker även varianter med vanlig förbränningsmotor upp på vissa marknader.

Citroën vill att C4 X ska upplevas som ett smartare och mer annorlunda alternativ till en konventionell suv. Fronten hämtas rakt av från vanliga C4, men bakpartiet har arbetats om helt och C4 X är faktiskt hela 24 centimeter längre än vanliga C4.

Resultatet är betydligt rymligare bagageutrymme (510 liter jämfört med 380), men den som hade hoppats på en praktisk halvkombibaklucka blir besviken. Det är en vanlig sedanlucka som gäller.

På insidan märks inga större skillnader mellan modellerna förutom att infotainmentsystemet med röststyrning hämtas från C5 X.

Citroën ë-C4 X har ett 50 kWh-batteri, framhjulsdrift och elmotor på 136 hk och 260 Nm. Räckvidden hamnar på 36 mil enligt WLTP-körcykeln vilket i så fall är ungefär lika långt som vanliga ë-C4 utan ”X”. När det gäller snabbladdning får köparna nöja sig med 100 kW.

Ämnen i artikeln

Kommentarer till artikeln (15)

  • 19 februari 2023 Fransk bil, numera även dyr…
  • 19 februari 2023 GF skrev: https://www…
Läs kommentarer och diskutera

Missa inget från Vi Bilägare

Genom att anmäla dig godkänner du OK-förlagets personuppgiftspolicy.