Nästa artikel
Privatleasa en Koenigsegg – så svettigt dyrt är det
Nyheter

Privatleasa en Koenigsegg – så svettigt dyrt är det

Publicerad 1 november 2020
Det är inte många privatleasingbilar som kan locka med över 1 000 hästkrafter.

Privatleasing är en tydlig trend i bilvärlden. Från början var det mest billiga småbilar som kunde privatleasas, men på senare år har även dyrare och lyxigare bilar börjat erbjudas till en fast månadskostnad.

Nu har en bilförsäljare i Kalifornien också anslutit sig till leasingtrenden med hjälp av en extern leasingfirma – men inte med vilken bil som helst, utan en av två tillverkade Koenigsegg CCXR Trevita.

Superbilen som har en 4,8-liters V8-motor med dubbla turbo på 1 018 hk går att leasa för 24 000 dollar per månad i 60 månader. Kunden behöver dessutom lägga en handpenning på 650 000 dollar.

Direktöversatt handlar det alltså om hela 210 000 kr i månaden i fem år, och kontantinsatsen ligger på svettiga 5,8 miljoner. Totalkostnaden blir över 18 miljoner kronor – dessutom tillkommer moms.

En viktig sak att tänka på när en privatleasingbil lämnas tillbaka är något som beskrivs som ”normalt slitage”. Bilen får inte vara onormalt sliten – då får kunden betala extra. Frågan är vad som klassas som onormalt slitage på den extremt exklusiva Koenigseggbilen...?

Läs också: Koenigseggs nya drömgarage – här är modellerna som ska ingå

Ämnen i artikeln

Kommentarer

#1 • Uppdaterat: 2020-11-01 10:37
Jarl Karlsson

Man lär nog vara ganska less på den efter 30 dagar

#2 • Uppdaterat: 2020-11-02 17:12
Carl Trefalt

Det är inte prisvärt.

Missa inget från Vi Bilägare

Genom att anmäla dig godkänner du OK-förlagets personuppgiftspolicy.