Nästa artikel
Studentflak stör Stockholmare mest
Nyheter

Studentflak stör Stockholmare mest

Publicerad 11 juni 2013
I dagarna intar studentflaken städer runtom i Sverige. De flesta tycker traditionen är rolig, men Stockholmarna är mer kritiska.

48 procent av invånarna i Stockholm anser att studentflaken är störande, jämfört med 34 procent av svenskarna totalt, visar en undersökning från försäkringsbolaget If.



– Sannolikt beror Stockholmarnas inställning på att firandet är mycket stort och att trafikkaoset blir värre än på många andra håll, säger informationschef Caroline Uliana.

Undersökningen, som omfattar svar från 6 000 tillfrågade, visar också att 18 procent av Stockholmarna vill förbjuda flaken. Samma siffra för hela landet är 11 procent.

Diskutera: Borde studentflak förbjudas?

Ämnen i artikeln

Kommentarer

#1 • Uppdaterat: 2013-06-11 10:33
Raphael

I dagarna? Jag tyckte det var förra veckan, men ok det kan vara olika beroende på var man bor. Nej jag tycker inte de ska förbjudas, det är väl lite som karneval några timmar och sen är det över.

#2 • Uppdaterat: 2023-03-21 08:26
Gäst (ej verifierad)

Ja förbjud allt som stör Stockholmstrafiken, t.ex. Stockholm marathon, Prideparaden, vaktavlösningen, vägarbeten, bilister m.m. ;-)

#3 • Uppdaterat: 2013-06-11 10:46
Hackenbush

Nog sjutton skulle man väl kunna göra något roligare än att åka runt på ett flak i timmar? att till exempel ha en stor festplats någonstans där alla kunde samlas och mingla hela dagen vore bra mycket roligare.
(Skrev detta på ett annat ställe med)

#4 • Uppdaterat: 2013-06-11 11:21
1storstark

Det är lätt att undvika Stockholm de dagarna. Alla andra dagar också förresten.

#5 • Uppdaterat: 2013-06-11 12:34
trasten

Vissa år är det studentflak i en månad, blir lite jobbigt i längden!

#6 • Uppdaterat: 2013-06-11 15:12
Focus

Med tanke på att det är få år det inte har inträffat olyckor med dessa ekipage, i många fall med dödlig utgång har man rätt att ha funderingar kring detta. Nu tror jag inte det är det som gör att stockholmarna är kritiska.

#7 • Uppdaterat: 2013-06-11 19:58
mrplot

Nej, inte förbjuda, men varför inte lägga alla utspring den 6 juni så att nationaldagen blir rejält firad och alla anhöriga kan vara med. Tänk vilken fin fest vi skulle få då och ungarna kan åka hur många varv som helst runt Sergels torg.

#8 • Uppdaterat: 2013-06-11 20:04
trasten

Dels finns det inte tillräckligt med säkra flak i Stockholm för att kunna ha gemensamt utspring. Dels kräver chaufförerna mer betalt för att man får färre körningar!

#9 • Uppdaterat: 2013-06-13 11:29
Raphael

Det hela inleds med att studenterna samlas i skolan - exakt hur detta går till kan givetvis variera i olika skolor, men ofta har man någon form av gemensam samling och så tal av rektor och andra. Sedan går man ut och möter familj och släkt med plakat och grejjer och så åker man sedan runt på flak efteråt.

Att ha detta den 6 juni skulle innebära att skolans personal jobbar, men den 6 juni har status som en söndag - alltså det är en helgdag. Då jobbar man inte i skolan.

Nej, jag tycker det fungerar bra som det är nu och olika skolor har lite olika dagar där studenterna går ut. Det innebär folkfest i fler dagar.

Jag säger så här - att klaga på ljud och bo i en storstad, det går liksom inte ihop. Det är ljud i städer, om det inte är studenter på flak så är det tutande bilar, det är senaste hitmusiken som spelas i fashionabla gatustråks boutiquer och ljuder ut på gatan, det är trafiken som bullrar, bussar som låter, människor som mullrar - och på våren och sommaren kantas stadens gator och torg av trubadurer och gatumusikanter, och så är det fest uppe på 7:an.

Vill man ha tystnad, bo ute på landet i en stuga. Ljud hör till i en stad!

#a • Uppdaterat: 2013-06-13 11:47
Raphael

Jag tycke studentflak är trevliga. :)

Missa inget från Vi Bilägare

Genom att anmäla dig godkänner du OK-förlagets personuppgiftspolicy.