Nästa artikel
Studentflaken begränsas i Stockholm
Nyheter

Studentflaken begränsas i Stockholm

Publicerad 21 mars 2012 (uppdaterad 21 mars 2012)
På Sergels torg och ett flertal gator i Stockholms innerstad kommer studentflak att förbjudas under studentexamen 2012.

De lastbilar som rullar på gatorna under maj och juni med firande gymnasiestudenter på flaken ska inte få köra överallt i Stockholms innerstad.

Anledningen är att de skapar problem med framkomlighet och trafiksäkerhet på de redan hårt trafikerade gatorna. Bussar och utryckningsfordon måste till exempel kunna ta sig fram obehindrat, något som försvåras av de långsamt rullande studentflaken.

Beslutet har tagits av Trafikkontoret i samråd med polisen. Avstängningarna kommer att skyltas och infarterna ska övervakas av polisen.  
Huruvida samma förbud kommer gälla nästa år ska diskuteras mellan gymnasieskolorna och Trafikkontoret. 

Diskutera: Vad tycker du om förbudet mot studentflak?

Ämnen i artikeln

Kommentarer

#1 • Uppdaterat: 2012-03-21 15:26
KaptenOberkommando

Bäst hade varit om man i stället hade stängt av de aktuella gatorna för vanlig trafik!

#2 • Uppdaterat: 2012-03-21 16:35
johan44 (ej verifierad)

nja nu är det så att flakandet urartat till att omfatta ganska många veckor och alla hyr ett PA-system för en mindre konsert så beslutet känns rätt ok för de flesta i stan gissar jag

#3 • Uppdaterat: 2012-03-21 19:00
trasten

KaptenOberkomma: Stänga av centrala Stockholm i en månad!! Du är rolig du!

#4 • Uppdaterat: 2012-03-21 19:28
KaptenOberkommando

trasten, jag ber om ursäkt för att jag tänkte i de traditioner som gäller på småorterna, i vilka studentkaravanerna kör endast några timmar efter utsläppet och gratulationerna - typ mellan 16.00 till kanske bortåt 18:00. Att karavanerna omfattar flera veckor i Stockholm visste jag inte, men det kan väl lätt ordnas genom att karavanen får genomföras ENDAST på en (1) dag mellan givna klockslag.

För övrigt blir jag tokig på att köra bil i den där förb-nnade stan. Var tvungen att åka upp för ett par veckor sedan och jag fattar inte hur f-n folk står ut. Kan inte begripa vad det är som är märkvärdigt med att bo på Sveriges baksida. Känner flera yngre som BARA SKULLE bo där. Något var ju fel i huvudet på dom.
Jag glömmer aldrig den där kvinnliga moderaten som för många år sedan sa att Stockholmarna svar smartare än "lantisarna". Problemet med det resonemanget är bara att en förödande stor del av "Stockholmarna" är inflyttade från ... - just det: "landet". Så värst många Urstockholmare finns det inte. Men moderatens tänk är tyvärr ganska representativt för många Stockholmare. Min svåger och svägersta bor där och fy f-n, det går knappt inte att umgås med dem. Näsorna är bland molnen hela tiden. Att svägerskan sedan själv kommer från en håla i södra Sverige tycks hon helt ha glömt. Odräglig, är vad hon är.
Men vid närmare eftertanke: Låt studenterna köra sina karavaner flera veckor och stäng av stan. Folk får anpassa sig.

#5 • Uppdaterat: 2012-03-21 20:05
trasten

Huvudsaken är att du trivs där du bor. =)

#6 • Uppdaterat: 2012-03-21 20:14
Thommys

Rätt skönt att de förbjuds. Det är otroligt jobbigt att ha dessa lastbilar i trafiken som kör långsamt och för en himla väsen. Tänk bara på de stackare som bor runt gatorna. De kör inte bara i bostadslösa city. Bara för att folk bor i Stockholm betyder inte det att de ska stå ut med vad som helst.

#7 • Uppdaterat: 2012-03-22 09:33
Thommys

Jes_ Studenterna slutar vid olika tider på våren. Det finns många olika skolor i Stockholm inte bara de med svenska traditioner. Det är studentflak både i maj och juni. Inte bara ett par dagar eller någon vecka.

#8 • Uppdaterat: 2012-03-22 09:53
LC4ever

Borde förbjudas i fler städer.
Samma problem finns i Lund och Malmö under dessa tider.

#9 • Uppdaterat: 2012-03-22 10:04
KaptenOberkommando

Förbjud och förbjud bara ... Ständigt denna svenskens paradgren.

Men det är väl som vanligt: När man själv har "fått sitt" och har allt det på det torra (antar att de flesta här har tagit studenten) kan man gott "sabba för andra". Att ta studenten - och allt det som hör till - är ett av de största, roligaste och mest omvälvande ögonblicken i livet. Och då ska några gamla gubbar och tanter sabotera allt. Förstår mig inte på människan ibland.

#a • Uppdaterat: 2012-03-22 14:11
HakFri

Äntligen.

Missa inget från Vi Bilägare

Genom att anmäla dig godkänner du OK-förlagets personuppgiftspolicy.