Nästa artikel
Mercedes GLK får ansiktslyft 2012
Nyheter

Mercedes GLK får ansiktslyft 2012

Publicerad 22 mars 2012 (uppdaterad 23 mars 2012)
Mercedes GLK genomgår ett ansiktslyft, om än diskret. Stuttgarts lilla suvmodell uppdateras utvändigt och på insidan.

Framtill noterar vi att Mercedes monterat en ny stötfångare i krom samt arbetat om strålkastarna och försett dem med lysdiodlampor. Dessutom har baklyktorna och takräckena uppdaterats och nya fälgar i storlekarna 17, 19 och 20 tum tillkommit i utrustningslistan.
 
Ingen revolution direkt, men det finns nyheter också inuti. Bland annat har växelväljaren flyttat från mittkonsolen till en spak höger om ratten, vilket gjort plats för större mugghållare och extra förvaringsutrymme. Infotainmentsystemet är också nytt och Mercedes uppger att den generella materialkvaliteten skruvats upp.
 
Liksom tidigare står tre motorer till förfogande: fyrcylindrig diesel på 2,1 liter (143, 170 eller 204 hk), diesel-V6 på 3,0 liter (265 hk) och en uppgraderad bensin-V6 på 3,5 liter (306 hk). Med den sjustegade automatlådan, 7G-Tronic, är stopp/start standard.
 
2,1-litersmotorn erbjuds också med insprutningstekniken AdBlue, som renar dieselavgaserna med urinämnet urea, samt bakhjulsdrift. Övriga varianter är fyrhjulsdrivna.
 
Ansiktslyfta Mercedes GLK premiärvisas på bilsalongen i New York i början av april. Räkna med att bilen kommer till Sverige framåt sommaren eller i höst.
 
Diskutera: Vad tycker du om Mercedes GLK?

Ämnen i artikeln

Kommentarer

#1 • Uppdaterat: 2012-03-22 16:30
Thommys

De har även flyttat upp blikersspaken och flyttat ner farthållaren. Det blir den nya standarden hos Mercedes. Liknande har nya A, B och SL modellerna fått.

#2 • Uppdaterat: 2012-03-22 17:25
hultarn

Den här en förskräcklig ful bil i mina ögon. Var och tittade på den i bilhallen, och den var inte snyggare i verkligheten heller.

Stort plus för att hastighetsmätaren sitter bra i mitten, stort minus för plastblaffan med två hål mitt i panelen som tvingar ner knapparna.

#3 • Uppdaterat: 2012-03-23 11:39
Hackenbush

Ansiktslyft? har den verkligen varit fulare? Svårt att tro.

#4 • Uppdaterat: 2012-03-23 21:33
KaptenOberkommando

Det är en högst kompetent bil - men ack så ful ... M-Klassen är snygg men tusan vet om inte en GL vore det rätta. Då kan jag flytta till Alaska och ge f-n i allt.

#5 • Uppdaterat: 2012-03-24 15:59
Thommys

Den ser rätt mallig ut. Den bästa uppdateringen fick dock instrumentbrädan. Med ädelträ är den riktigt läcker. Jag är rätt trött på kalla metallytor eller svart dyster kolfiber inne i bilen.

#6 • Uppdaterat: 2012-03-24 19:41
berswa

Mercedes GLK är i mina ögon en mycket attraktiv bil, med egen design, mycket tilltalande!!
Vid provkörning upplever jag den som mycket komfortabel och med tyst gång och fin fjädring. Merceds utnämns ju alltid till komfortkung vid tester. Tack att någon tillverkare vågar satsa på komfort när vissa märken har "dille" på sport som bara ger bilarna hårdare och obekvämare gång med högre vägljud som föjd.4.matic är ett stort plus med sin permamenta fyrhjulsdrift.
Trevlig och tydlig instrumentering.Bra att automat är standard
Jag skulle gärna vilja äga en GLK
Berswa

#7 • Uppdaterat: 2022-11-02 21:27
Gäst (ej verifierad)

Jo, nog är smaken olika: Själv gillar jag den och håller den som en av de snyggaste suv:arna efter Land Rover-bilarna som jag håller som stiligast.

Framlyktorna blev dock klart fulare men jag skulle gärna kunna äga en svart GLK med största dieseln.

Missa inget från Vi Bilägare

Genom att anmäla dig godkänner du OK-förlagets personuppgiftspolicy.