Nästa artikel
Tsunamin försenar ny Toyota Prius
Nyheter

Tsunamin försenar ny Toyota Prius

Publicerad 24 mars 2011 (uppdaterad 24 mars 2011)
Nästa offer för katastrofen i Japan är nya, sjusitsiga varianten av Toyota Prius. Lanseringen skjuts nu upp på obestämd framtid.

Jordbävningen och den efterföljande tsunamin som drabbade Japan den 11 mars har orsakat förödande konsekvenser för det japanska samhället. Bilindustrin har förstås påverkats och flera bilfabriker har tvingats stänga.

Katastrofen visar sig även påverka tidtabellen för lanseringar av nya modeller, bristen på material och komponenter är nu påtaglig. Av den anledningen meddelar Toyota att sjusitsiga versionen av hybridbilen Prius inte kan lanseras i slutet av april som tidigare var planen.

Toyota har stängt 18 fabriker i landet och arbetarna kommer inte att lyfta sina verktyg förrän tidigast 26 mars. Om banden då börjar rulla uppgår produktionsbortfallet till 140 000 bilar.

Representanter från Toyota säger att man i dag inte kan fastställa när lanseringen av nya Prius kan äga rum. Bilen premiärvisades tidigare i år på bilsalongen i Detroit som Prius V.

När bilen väl dyker upp i Sverige under första halvåret 2012 blir det dock under namnet Toyota Prius+, med tre sätesrader och sju sittplatser.

Diskutera: Vad tycker du om nya Toyota Prius+?

Ämnen i artikeln

Kommentarer

#1 • Uppdaterat: 2011-03-28 09:53
Fredrik Diits Vikström

Jag har nu tagit bort ett tiotal kommentarer som inte höll sig till ämnet.

/Fredrik Diits Vikström, Vi Bilägare

#2 • Uppdaterat: 2011-03-28 14:54
Storknut (ej verifierad)

Vad jag tycker om nya Toyota Prius? Att den är ful som fan. Tror inte att många kommer att köpa den beroende på den katastrofala designen. Enda köpare jag möjligen kan tänka mig är: De Blindas Förening...

#3 • Uppdaterat: 2011-03-28 15:17
Simon no1

Det är nog för att du själv är med där då knut, du har väl bara kikat på den med din blindkäpp...:)

Jag anser att den är trist designad men vilken familjebuss har någonsin varit snygg...???

Missa inget från Vi Bilägare

Genom att anmäla dig godkänner du OK-förlagets personuppgiftspolicy.