Bild
Nästa artikel
Rosttest: Mitsubishi ASX 1,8D 4WD Komfort

Rosttest: Mitsubishi ASX 1,8D 4WD Komfort

Rost

Mitsubishi ASX har framskärmar i plast, vilket är bra från rostskyddssynpunkt. Huv och dörrar har välgjorda tätningar och innerskärmar av plast finns i de främre hjulhusen. Plus blir det även för att underredet är sprutat med ett heltäckande slitskydd.  

Utöver det finns inte så mycket positivt att säga om Mitsubishis rostskydd, som får underkänt vid Vi Bilägares expertgranskning. Invändig behandlig med rostskyddsmedel saknas helt och samma sak gäller innerskärmar bak. Dessutom är bakskärmarna av gammaldags konstruktion, med en smutssamlande hylla.

Bilarna är besiktade av Rostskydds-Metoder AB.

Rostskyddsgaranti: 12 år

Testinformation

Modeller i det här testet:

Mitsubishi ASX 1,8D 4WD Komfort

Betyg: 2 av 5

Betyg

  • 5. Materialval, konstruktioner och övriga skyddsåtgärder är effektiva. Rostangrepp bör inte komma inom de första sex åren.
  • 4. Välgjort rostskydd med några tveksamma konstruktionslösningar som på sikt kan orsaka problem.
  • 3. Normalbra rostskydd där någon form av behandling gjorts i fabrik eller i efterhand. Konstruktioner/material kan under en tid rädda sämre behandling.
  • 2. Behandlingen är sparsam eller saknas ofta helt och hållet. Oftast enbart material av stål. Angrepp inom några år, inte alltid synliga för blotta ögat.
  • 1. Undermåligt rostskydd. Bilarna klarar inte en vinter på saltindränkta vägar utan angrepp. Behandling rekommenderas omgående.
Taggar: Rost, Mitsubishi ASX

Hej!

Vi har förståelse för att du använder adblocker, men hoppas att du kan stänga av den för vår sajt. Annonser är en förutsättning för att vi ska kunna fortsätta att driva sajten.