Nästa artikel
Provkörning: Toyota Prius
Provkörning

Provkörning: Toyota Prius

Publicerad 8 januari 2016 (uppdaterad 15 mars 2016)
Designavdelningen har tagit ut svängarna för att nya Prius ska sticka ut. Släktskapet med tidigare generationer är tydligt men luftmotståndet reducerat.
Här är nästa Toyota Prius, modellen som kom att bli synonym med hybriddrift för en hel värld. Förbrukningen är rekordlåg men den här gången har fokus också legat på att få bilen rolig att köra.

Den fjärde generationen Prius är inte revolutionerande på samma sätt som den första. Även om allt är nytt, handlar det om evolution snarare än revolution. 

Konceptet är sig likt. En effektiv bensinmotor (verkningsgrad 40 procent, enligt Toyota den effektivaste bensinmotorn på marknaden) kombineras med en elmotor och ett batteri där överflödig rörelseenergi lagras för att sedan hjälpa till att driva bilen i låg fart samt vid acceleration. Elmotorn har fått utökat verkansområde. Tidigare drev den upp till 70 km i timmen men nu används eldriften i hastigheter upp till 110 km/tim. Bland annat tack vare detta har Toyota lyckats pressa den deklarerade förbrukningen till låga 3,0 l/100 km.  

Prius är först att byggas enligt Toyotas nya filosofi/plattform TNGA. Det innebär att den kommer att dela vissa komponenter och byggnadssätt med en rad kommande mellanklassbilar från Toyota. TNGA är enligt Toyota inte bara ett sätt att effektivisera produktionen och därmed tjäna pengar. Det är också en filosofi för att ”helt enkelt bygga bättre bilar” som Kouji Toyoshima, projektledare för Prius uttrycker det. 

Själva körupplevelsen har aldrig varit någon stor sak i Prius men nu ska det bli ändring på det. Chassit har blivit styvare, styrningen känsligare och den steglösa transmissionen har programmerats om för att ge lägre motorvarv under kraftig acceleration. Gamla Priuschaufförer är välbekanta med den märkliga känslan vid omkörning när motorn ylar på maxvarv medan bilen till synes ändlöst långsamt segar sig förbi framförvarande. Nya Prius må inte vara särskilt mycket snabbare på klockan men känslan är mer lik den i ”vanliga” bilar. 

När vägen kröker känns nya Prius betydligt mer villig att svänga än föregående generation. Prius har inte blivit någon sportbil men är betydligt mer vaken än tidigare. Bilen känns även lättare, men det är en illusion. TNGA ger lägre vikt i grunden, bland annat tack vare ökad användning av höghållfasthetsstål men samtidigt har bilen blivit 60 mm längre och fått flera nya säkerhetssystem, vilket resulterat i en tio kg högre vikt än sin föregångare.

Hybridbatteriet har flyttats in under baksätet vilket medfört att bagagegolvet kunnat sänkas och lastvolymen öka till respektabla 502 l.

Toyota uppger att mycket energi lagts på att göra kupén tystare. Tydligt är att bensinmotorn hörs mindre, särskilt vid snabb acceleration. Huruvida man även lyckats minska däcksbullret får vi återkomma till när vi får köra bilen på svenska vägar. 

Säkerheten har varit ett annat viktigt område. Nya Prius får säkerhetspaketet Toyota Safety Sense som standard vilket bland annat inbegriper autobroms som jobbar med både radar och kamera. Prius klarar att undvika kollision med fasta hinder i upp till 60 km/tim och fotgängare i upp till 30 km/tim. Toyota har dröjt med sina aktiva säkerhetssystem men nu verkar utvecklingen tagit fart. 

I nästa generation kommer autobromsen även att klara fotgängare i mörker samt cyklister. Forskning pågår också för att få systemet att kunna bromsa för djur. 

Nuvarande Prius finns även som laddhybrid och naturligtvis kommer även den nya generationen med den möjligheten vad det lider. Det kommer dock att dröja en tid. Toyota ger i dag inga besked om när laddhybriden kommer, men när den gör det har man ambitionen att lösa några av problemen med den gamla versionen. I denna krävs det att bensinmotorn startas för att ge värme eller kyla till kupén. Det irriterar många ägare och är en av de saker som projektledare Toyoshima avser att lösa innan efterträdaren lanseras. Även räckvidden har kritiserats. Den gamla laddhybriden presterar 15–20 km som bäst på el, vilket är för lite enligt många användare. Ambitionen är att den nya ska få upp mot 30 km räckvidd på el. 

Senare kommer även en fyrhjulsdriven version av nya Prius där drivlinan kompletteras med en extra elmotor för bakaxeln.

En annnan förbättring är att nya Prius kommer att kunna utrustas med dragkrok. Max dragvikt blir visserligen måttliga 725 kg men bara möjligheten att kunna dra en lätt kärra kommer att göra nya Prius intressant för fler kunder. 

Svenska priser är inte satta vid denna tidnings (nr. 17/2015) pressläggning. Den enda direkta konkurrenten med hybriddrift är koncernsystern Auris. Ska Prius kunna konkurrera med övriga mellanklassbilar får inte prisbilden stiga alltför mycket jämfört med dagens.

Diskutera: Vad tycker du om Toyota Prius?

Toyota Prius

PRIS, FRÅN KR: 285 900.
MODELL: 5-sits, 5-dörrars halvkombi.
SÄLJSTART: Mars–april 2016. 
MÅTT, CM: L 454/B 176/H 147. 
TJÄNSTEVIKT, KG: Cirka 1 500.
MOTOR: 4-cyl Atkinson bensinmotor. Volym 1 797 cm3. Max effekt 98 hk vid 5 200 v/min. Max vridmoment 142 Nm vid 3 600 v/min. Elmotor: Synkron växelström. Max effekt: 72 hk. Max vridmoment 163 Nm. Nickel metall hydrid batteri 6,5 Ah/202 V.
KRAFTÖVERFÖRING: Steglös CVT. 
PRESTANDA: Toppfart 180 km/tim. Acceleration 0-100 km/tim på 10,6 s. 
DEKLARERAD FÖRBRUKNING: 3,0 l/100 km.
CO2-UTSLÄPP: 70 g/km.
KONKURRENTER: Toyota Auris HSD.

Vad nytt?
Helt ny bil.
För vem?
Den som vill köra snålast.

PLUS:
Låg förbrukning, bra aktivt säkerhetssystem, hög komfort.
MINUS:
Dålig bakåtsikt, förmodligen dyr. 

Ämnen i artikeln

Kommentarer

#1 • 2016-01-08 12:16
Pi

Med rätt prissättning så kan det ju vara ett alternativ så småningom eftersom man nu kan köra med ett lättare släp i vart fall. Gissar att kommande laddhybrid kommer att dra iväg rätt mycket i pris så denna kan då vara en vettig kompromiss.

#2 • Uppdaterat: 2016-01-08 13:17
Swemba

Vet någon vad detta är för bil? Texten säger Prius, men det är det bevisligen inte. http://www.sigmalive.com/en/news/technology/134915/toyota-launches-more-fuel-efficient-prius-in-2016

#3 • Uppdaterat: 2016-01-08 13:27
HT19

Varför kan man inte bygga en normal bil med Hybridlina.
Måste den se så spaceig ut?

#4 • 2016-01-08 13:53
L. Mäkinen

Jag hoppas att de för över tanken med längre räckvidd på kommande laddhybrider även till andra modeller än Prius. Helst vill jag inte ha en bil som ser ut som en hammarhaj snett framifrån.

#5 • 2016-01-08 14:01
107Carlsson

Swemba, det är snarare så att frågan är vilken bil du hittat. Den bil som ViB visar är den som finns på Toyota Sveriges hemsida. https://www.toyota.se/nya-bilar/nya-prius/index.json.
Sen förstår jag inte varför alla gnällpellar med reptilhjärnan skall klaga på Toyotas design. Jag tycker den är ganska snygg. Det jag inte gillar är instumenteringen. Kan man göra en Aurishybrid med normal instrumentering kan man väl göra Prius likadan. Jag ogillar centralt placerade och digital hastighetsmätare.

#6 • Uppdaterat: 2016-01-08 14:07
Hackenbush

Deklarerad förbrukning är väl gjort i labratorium. Vid verklig normal körning stiger nog förbrukningen med ett par dl och då är den inte så snål längre.
Det är inte att vara gnällpelle om man klagar på designen, frågan för artikeln är ju trots allt "Vad tycker du om Toyota Prius".
Designen för min del är varken bu eller bä men jag gillar inte alls centralt placerade instrument. Förstår inte varför detta skulle vara bättre än att ha instrumenten framför föraren.

#7 • 2016-01-08 14:07
HT19

Ja du 107Carlsson många människor vill helt enkelt ha en snygg bil. Inte en ful.
Men vissa måste ju köpa en Toyota och då struntar man ju i att den är ful.
Vi andra kan välja en snygg bil.

#8 • 2016-01-08 14:09
saabnisse

Jag tycker att den blivit riktigt snygg för att komma från Toyota.
Jag gillar fortfarande inte mittplacerade instrument, har aldrig gjort kommer aldrig att göra, men med HUD kanske det inte gör så mycket.
Och när det nu går att dra de vanligaste släpvikterna öppnas ju marknaden för många nya bilköpare.
Vad beträffar kostnaden för batterier som Anti... undrar över så har det ju inte varit några större problem på de Prius som hittills tagits fram, jag var själv en som undrade över detta förr med erfarenhet av de batterimaskiner jag har och har haft.
Nu återstår ju att se hur det blir med priset som många undrar över.

#9 • 2016-01-08 14:26
Reverend Benny

Har åkt med ett par ggr i den äldre generationen Prius (gen3) och det finns ju både bra och dåligt saker att säga om den. Något som jag alltid tänker på är när jag drar igen dörren och det låter som att man drar igen dörren på en gammal Fiat Punto.
Förstår att man behöver hålla låg vikt osv men lite mer lyxkänsla i plaster och dörrar tror jag hade gjort Prius gott. Kanske något som Toyota filat på denna Gen4;a.

#a • 2016-01-08 14:29
Vidstige

Benny, jo kan hålla med där men å andra sidan har väl Toyota aldrig förmedlat nån kassaskåpskänsla även om bilarna egentligen är byggda så rätt mycket. Det visar ju hur vi människor bli totallurade av hur intrycket är i dörrar och annat.

Har själv ännu inte accepterat utseendet i gen4 Prius så just nu hoppas jag på nästa generation Auris eller Lexus CT200h, som förmodligen får samma drivlina. Med nästa generation Lexus CT200h kan man ju dessutom hoppas på lite mer kassaskåpskänsla då.

Missa inget från Vi Bilägare

Genom att anmäla dig godkänner du OK-förlagets personuppgiftspolicy.