Bild
Nästa artikel
Provkörning: Mercedes E 300 Bluetec Hybrid (2012)

Provkörning: Mercedes E 300 Bluetec Hybrid (2012)

Provkörning

Stor, stark, lyxig – och supersnål. Mercedes nya E-klass-hybrid slår alla konkurrenter på fingarna när det handlar om bränsleförbrukning. 4,2 l/100 km är rena småbilssiffran!

Den platta och ytterst kompakta elmotorn sitter smart placerad mellan motor och växellåda. Batteriet, av litium jon-typ, är tillräckligt litet för att rymmas under motorhuven.

Mercedes nya hybridsystem tar nästan ingen plats alls och väger bara runt 100 kilo. Ändå är det sällsynt effektivt och kapar förbrukningen till nivåer som man nästan får gnugga sig i ögonen för att tro på.

Enligt bränsledeklarationen klarar sig sedanversionen av nya E 300 Bluetec Hybrid på bara 4,2 l/100 km och har ett koldioxidutsläpp på 109 g/km. Det är siffror som många småbilstillverkare skulle vara stolta över.

Vi provkörde kombin, som behöver något mer bränsle. Den drar enligt körcykeln 4,4 l/100 km. Fast riktigt dit nådde vi förstås aldrig under den 20 mil långa och varierade testrundan (motorväg, stadskörning och vanlig landsväg), utan gick i mål på 5,4 l/100 km. Men inte heller det är så dumt för en nästan två  ton tung kombi i största storleksklassen.

En spännande innovation i Mercedes nya hybridmodell är den så kallade sailingfunktionen, som fungerar  i farter mellan 35 och 160 km/tim. När bilen rullar lätt, exempelvis i långa utförslöpor, kan föraren genom att släppa gasen och med ett tryck på en knapp vid ratten stänga ned dieselmotorn. Då tar den lilla elmotorn över och ser till att farten behålls så länge det finns kapacitet i batteriet, eller tills föraren rör gaspedalen igen. Ett slags elektroniskt frihjul, med andra ord.


Finessen kan med fördel användas även i stadstrafik, till exempel när man rullar fram mot en korsning eller ett rödljus.Det är bra tänkt av Mercedes. Ett stopp/startsystem som fungerar både på landsvägen och i stan – och inte bara när bilen står stilla – är att ta tekniken ett steg längre än konkurrenterna.

Som extra bonus går hybrid-Mersan även att köra på enbart eldrift. Men då handlar det om mycket korta sträckor – upp till en kilometer – och i farter under 35 km/tim.

Samtidigt som den nya drivlinan är extremt snål vid normal körning så kan den, när föraren så vill, leverera imponerande prestanda.

Trampas gasen i botten samarbetar de båda motorerna för att sätta maximal sprätt på E-klasskombin. Resultatet blir att den skenar iväg från stilla-stånde till 100 km/tim på bara 7,8 sekunder. Ingen dålig siffra för en miljöbil i fullformat.

Trots beteckningen E 300 är den nya hybridmodellen snarast att jämföra med vanliga E 250 CDI, som har samma fyrcylindriga dieselmotor. Att Mercedes  valt att kalla bilen för  E 300 är en markering att det finns mer kraft att hämta ur drivpaketet tack vare den elektriska ”hjälpmotorn”.

Jämfört med en konventionell E 250 CDI (med sjustegad automatlåda) är pristillägget för E 300 Bluetec Hybrid överraskande lågt, ungefär 12 000 kronor. Det känns klart överkomligt med tanke på att hybriden ger både högre effekt och lägre förbrukning för pengarna. Så någon större tvekan om vilket som är det bästa alternativet finns inte.

Hybriden är också som klippt och skuren för taxibruk, där en stor del av körningen sker i stadstrafik. Då ges många tillfällen att utnyttja det snillrika stopp/startsystemet och spara dyrbara dieseldroppar.

En nackdel med den nya hybriden är att släpvikten (som ännu inte är fastställd) blir betydligt lägre än för motsvarande konventionella bil. Ett annat minus är att startbatteriet placerats i bagageutrymmet och det gör att det inte finns plats för något reservhjul.

Diskutera: Vad tycker du om Mercedes E-klass som hybrid?

Kommentarer

#1
2012-05-14 08:34

Är det premium så är det.

#2
2012-05-14 09:25

Då köper man en Lexus,då är det premium i allt från kvalitet på bilen,service,bemötande när du kommer in till försäljningen till service och ägandet. Rostskyddet är även det premium.

Vad jag tycker om MB hybrid? Det är ju bra att man kommer med hybrid 15år efter Toyota,man får hoppas att det gör nytta för det har ju aldrig Toyotas hybridsystem gjort när vissa beskrivit hybrider jämfört mot dieselbilar,så varför sätta en hybridmotor i en diesel när det inte gör någon nytta? ;o) Hoppas att allt fungerar lika bra som i Lexus hybrider i längden ;o)

Säkert en bra bil,synd bara att de har sådan attityd mot kunder när det blir fel,därmed är de inte värda längre att ha mig som kund. Jag stannar hos Lexus,vilket kommer att visa sig i kommande Autoindex varför! När man har höga krav på allt ;o)

#3
2012-05-14 09:41

Diesel och hybrid och 0,54....? skulle det vara supersnålt....?

#4
2012-05-14 10:08

Ganska löjligt att sätta in en sketen liten elmotor bara för att den ska vara en hybrid. En riktig "wannabe"-hybrid med andra ord. Förresten stämmer verkligen prislappen på 275k för kombin? Det låter ovanligt lite i så fall. Kollar man på Mercedes hemsida så börjar E-klass på 381 900 kr...

P.S Har testförarna här på ViB någon träning inom EcoDriving eller kör ni som Svensson? Tror aldrig ni lyckats komma ner till fabrikssiffran för förbrukningen.

#5
2012-05-14 10:33

Shogun, 0,54 l/mil har ingen relevans. Det är siffran 0,44 l/mil enligt EU-körcykeln som är intressant eftersom det är förbrukningen enligt denna cykel som också är den som används för jämförelser mellan olika bilar - det vill säga, alla tillverkare beräknar på exakt samma sätt. Vad som sedan sker med förbrukningen IRL för samtliga bilar får du ta med EU. Men med en stark motor i en bil på runt 2 000 kilo är jämförelsesiffran 0,44 l/mil värd att notera.
Shogun, höga krav på allt? Det där har du snott från mig. Och tuta inte i mig att din riskokare kan leverera något som kan liknas vid själ och upplevelse. Men det klart, kärvande gaspedaler kan nog uppfattas som en upplevelse, kanske.

#6
mcregor
2012-05-14 11:05

@Shogun: Du "stannar hos Lexus" säger du men du åker väl Hyundai om jag inte missförstått tidigare inlägg ? Inget fel på Hyundai men stämmer ditt uttalande riktigt då ?

#8
2012-05-14 12:18

mcregor.

Du har både rätt och fel. Min fru åker Hyundai,och det är våran första Hyundai. Billig bil säger några,361000kr för en Hyundai kanske är billigt enligt vissa,andra säger att man är en idiot ;o). Men det får de gärna göra. Slutpriset för bilen gick på efter rost och lackbehandling på 373000kr. Det är faktiskt en trevlig bil trots sitt namn och var den kommer ifrån.

När jag väljer bil mellan MB och Lexus då jag under många år åkte MB men efter att min senaste MB försvann i ett rostmoln och andra problem så gick jag över till Lexus,och är såld! Har nu haft 3st Lexus. Kanske blir en 4:E nu i form av nya Lexus Gs. Nu vet jag vad riktig kvalitet är med transparens som Leifer brukar efterlysa.

Kapten.

Som vanligt har du ingen riktig fakta att leverera utan bara en massa floskler om "själ" "upplevelse". Jag märkte aldrig av någon själ i MB,inte i någon bil hittills har jag funnit någon själ. Det är förbehållet mänskliga varelser anser jag.

Däremot är det i Lexus en "oslagbar" känsla av kvalitet,och inte bara en "känsla". Jag har i handen här senaste numret (nr10) av AMS. Där jag läser återigen ett begtest,jag måste ju referera till någonting då det inte är någon ide att jag själv säger att Lexus har högre kvalitetskänsla/premiumkänsla än MB,för det lyssnar du inte på ändå. Och antagligen inte detta heller,men ändå.

Det är ett begtest av BMW 3-serie (en utmärkt bil förövrigt) i detta får ägare sätta betyg på olika egenskaper. Där hamnar Lexus Is högst på kvalitetskänsla med 97%! Snittbilen ligger på 77%. Audi A4 på 91%. BMW och slutligen MB C-klass på 90%. AMS har som kommentar att Lexus är oslagbar på premiumkänsla!

Sedan kan vi gå ner på problemfri. Där har Audi A4 86%,BMW 3-serie 88%, MB c-klass 92%, och slutligen Lexus Is 98%! Snittbilen ligger på 79%.

Enda riktiga övertaget har MB C-klass i bagageutrymmet skriver man,där är Lexus sämst. Men det är ju något man kan kolla innan man köper bilen,värre är det när bilen försvinner i ett rostmoln efter några år,det är svårare att kontrollera,eller kvaliten. Detta ger iallafall lite transparens som Leifer brukar efterlysa. Lexus Is är också sämst på baksätet,men det är också något du kan kontrollera innan du köper bilen.

Det är inget snack om att MB är fina bilar,men du ska inte försöka med att MB har en högre kvalitetskänsla än Lexus idag,tiden har sprungit ikapp och förbi. Flera som jag känner och jag själv som haft bägge eller flera märken i premium klassen vet hur det ligger till med både kvalitetskänsla och "riktig" kvalitet med transparens idag. Det går inte att leva längre på gamla meriter utan man måste leverera "riktig" kvalitet. Och sist men inte minst "riktiga" garantier som gäller om något går fel och inte skyller på kunden eller något annat för att komma undan kostnader.

Sedan det hjälper inte mycket att du kallar Lexus och andra japaner för "riskokare",det är liksom lite passe' att göra det idag. Och gör inte Lexus sämre för det då de har högre både verklig kvalitet och kvalitetskänsla idag. ;o)

Allt detta kommer du att få läsa om i kommande Autoindex,kapten ;o) Där hjälper inga "gamla" meriter och historia,det är bara historia.

#9
2012-05-14 12:42

Shogun, det är meningslöst att referera till ett begtest - jag skulle dra upp andra tester i andra tidningar som säger precis motsatsen men jag orkar inte. Och till vilken nytta? Din riskokare förmedlar ingenting som tillfredsställer kräsna sinnen, vilket är en kvalitet i sig (men att prata om kvalitet ur den synvinkeln är att prata för döva öron). För övrigt finns det ingen som helst koppling mellan premium och hållbarhet. Det är helt andra parametrar som avgör denna indelning. Och ser man inte skillnaden på en dörrsida i hårdplast i en billigare bil och en dörrsida i en dyrare bil med mjuk stoppning, äkta läder- eller tyginslag, många enskilda komponenter varav flera är i trä och aluminium är det meninglöst att ens försöka diskutera. Förstår man inte att det kostar mer att konstruera och bygga en flott dörrsida med många enskilda komponenter i flera olika materialsorter än en enkel, gjuten i en hårdplastdel har man helt stendöda sinnen och svårt att använda skallen. Blind är man också, och då skall - om inte redan tidigare - körkortet lämnas in.

#10
2012-05-14 13:17

Då kan vi konstatera att AMS läsare som i huvudsak är premiumbilsägare Audi,BMW,Lexus,MB ägare att deras uppfattning om att se,känna skillnad på en dörrsida och kvalitetskänsla och riktig kvalitet. Inte är något att bry sig om fortsättningsvis då,Kapten?! Du dömer också ut medarbetarna på AMS och deras kunnande vad gäller kvalitetskänsla och att kunna jämföra olika bilmodeller fortsättningsvis.

Ähh,kom igen kapten! Du är ute på djupt vatten nu. Jag citerar dig.

"Förstår man inte att det kostar mer att konstruera och bygga en flott dörrsida med många enskilda komponenter i flera olika materialsorter än en enkel, gjuten i en hårdplastdel har man helt stendöda sinnen och svårt att använda skallen. Blind är man också, och då skall - om inte redan tidigare - körkortet lämnas in." Slut citat

Jag förstår att du stänger av alla dina sinnen så fort du sätter dig i en Lexus om det är så här du anser att en Lexus är i jämförelse mot MB som du skriver i ditt inlägg som jag citerat ovan.

Du har inga vettiga/rationella argument som vanligt att komma med. Allt handlar om historia,själ,upplevelser,sinnen. Men då gäller det att ha dom sinnena på hela tiden och göra en rättvis jämförelse bilar emellan och inte stänga av när man sätter sig i bilar man inte gillar redan innan man provsitter, Kapten. För det är vad du gjort om du anser att en Lexus Is har en dörrsida "gjuten i en hårdplastdel" jämfört med MB c-klass.

Släpp sargkanten och kom med i matchen!

Här en jämförelse av Motor Trend mellan MB E och nya Lexus Gs bla.

http://www.motortrend.com/lexusgschallenge/competitive-results

#11
2012-05-14 13:19

+1 till dig Shogun. Börjar bli lite småtrött på Kaptens överdrivet defensiva attityd mot MB. Frågan är ju vem som är blind egentligen...

#12
2012-05-14 13:31

Kapten.

Jag citerar dig igen.

"Shogun, det är meningslöst att referera till ett begtest - jag skulle dra upp andra tester i andra tidningar som säger precis motsatsen men jag orkar inte."

Haha,det begtestet vill jag se! Jag förstår att du inte orkar! För du hittar inget! Visa oss alla här ett beg test som visar på att MB är bättre än Lexus! Mindre fel,högre driftsäkerhet,m.m. Nu har du målat in dig i ett hörn riktigt ordentligt! Du har ingen riktig fakta att visa upp som vanligt. Allt är bara en massa floskler!

#13
2012-05-14 14:29

Här kan man alltså se vad man försakar genom att köra Skoda :-)

http://www.bildelsbasen.se/?link=item&post_id=22232903

http://www.bildelsbasen.se/?link=item&post_id=21192035

#14
2012-05-14 14:52

Skodaägare.

Tummen upp! :-)

#17
2012-05-14 15:24

@ Kapten, riskokare andvändes som ett retsamt ord på 80-talet, kan du inte vara lite mer modern i ditt uttryck...?

#16
2012-05-14 15:25

Enkel och funktionell hybridlösning i en bil som inte fått sämmre utrymme. Bra gjort av Mercedes.

Toyota själva anser i varjefall att Lexus måste förbättras för att nå upp till samma premiumnivå som de tyska bilarna. Det har de själva nyligen gått ut med.

Att Lexusägare själva inte är mer kritiska till sina bilar än vad tex Mercedesägarna är, säger mer om köparen än bilen. De som nöjer sig med Lexus nivå är en typ av ägare. En Mercedesägare har betydligt högre krav och därför är mer kritisk till sin bil. De som har lägre krav och köper tex Skoda klagar inte heller i samma omfattning.

#18
2012-05-14 15:41

En bekant har en Toyota Yaris som är 5 år gammal. Den rostar i hjulhusen och i trösklarna. Toyota visar föga intresse att åtgärda det. Nu är det bara en Toyota och därför reagerar ingen direkt på det. Men hade det varit en Mercedes hade det blivit ett väldigt hallå. Det säger en del. Min bekante skulle aldrig bemöda sig att fylla i någon undersökning om det och därför får en billigare bil inte samma kritik. Att en Toyota försvinner i ett rostmoln är det ingen som bryr sig om.

#19
2012-05-14 15:48

Simon, du har rätt, riskokare är gammalmodigt. Jag erkänner! Jag går på något modernare. Hur låter sushiberedare? Eller valmördare? Hmmm ...

#20
2012-05-14 15:51

Thommys.

Jag har precis samma krav på Lexus som jag har/hade på MB,så var är skillnaden?
Det hela är bara en undanflykt från din sida,du vet inget om Lexus för du har inte ägt någon. Idag vet du inte vad du får för kvalitet i en MB. Du får en rostskyddsgaranti som inte är värd vatten när det kommer till kritan. Du får en kundvård som inte är värd vatten när det kommer till kritan och du vill ha hjälp av garantin som skickas med bilen.

Frågan är vad MB behöver göra för att få lika nöjda ägare som Lexus? Fundera på det du efter att du läst kommande Autoindex!

Sedan läs nyaste numret av AMS (nr10) begtest av BMW 3-serie. Där ägare av premiummärkena Audi,BMW Lexus,MB,det är dessa ägare av premiumbilar som köper denna tidning. Följdaktligen är det tidningens målgrupp. Och denna målgrupp köper premiumbilar. Dessa ägare sätter betyg på bilarna. Troligen har dessa ägare av Lexus kört något annat premiummärke,inte bara Toyota och Skodaägare som bytt upp sig till Lexus. Men det är väl vad du inbillar dig. Utan det är ägare till Audi,BMW,MB,Volvo,Saab och andra som sätter betygen och jämför med andra. Du ska inte tro att MB är så unikt numera,de är ganska ordinära i många avseenden jämfört med andra bilar idag. Speciellt garantierna ;o)

Nej du,Thommys jag har genomSkodat (vits) MBs kvalitet för många år sedan när jag provade på min första Lexus och det tackar jag MB för. Och MB är inte värd att ha mig som kund längre som de beter sig mot gamla kunder. Och garantierna är nu satt under lupp som vi kan läsa här i en annan artikel. Hoppas MB och deras kunder får garantier värda namnet och värda något mer än pappret de är skrivet på. 30års rostskyddsgaranti,pyttsan! Ett rostmoln är vad som var kvar efter 4år av både bilen och rostskyddsgarantin för mig och min bekant. Då blev det en artikel här i VIB,prata gärna med Boo Wennerberg som jag kontaktade då.

#21
2012-05-14 16:05

Kapten.

Vi väntar fortfarande alla på att få läsa ett begagnat test där MB är bättre än Lexus! Du har målat in dig i ett hörn nu,igen! ;o) Gooooogla,vidare! gooooogla vidare......

Och vad gäller kvalitetskänsla/premiumkänsla m.m och dörrsidor får du nog ta en kurs i ;o)

Nu väntar vi på personangreppen,det är det enda du kan få fram som argument.

#22
2012-05-14 16:10

Shogun, strax före jul slängde jag ca två års prenumerationer på AutoBild och auto, motor und sport. Jag ser nu att det var ju lite dumt. Annars känns ju sushiberedare rätt modernt och ok.

#24
2012-05-14 17:04

"Hybriden är också som klippt och skuren för taxibruk, där en stor del av körningen sker i stadstrafik. Då ges många tillfällen att utnyttja det snillrika stopp/startsystemet och spara dyrbara dieseldroppar."
Står det i dieselbilstesten ovan.
Olika uppfattningar hos VB, men som VB skriver i en tidigare upplaga.
" Utslaget på en hel månad stannar besparingen ynka 1,12 liter."

Och det gör så klart stor skillnad för ett taxibolag som har många taxibilar
som kan spara 1,12 liter per bil i månaden!
"Nu kommer stopp/startsystemen på bred front och sänker bilarnas förbrukning. Men hur effektiva är systemen i verklig trafik? i Bilägare har testat – och resultatet imponerar inte."
http://www.vibilagare.se/reportage/stoppstart-inte-sa-smart-1560
Sedan undrar man hur långt bilen kommer med sailingfunktionen där bara elmotorn jobbar i motorvägsfart när hybridbatteriet har ett energiinehåll på 0,8 kWh.
Men snål får man säga att en så tung bil som klarar sig på 5,4 l/100 km .
Hybridsystemet väger 100 kg. elmotor/generator på 20 kW.

#25
2012-05-14 17:20

Här kommer en försmak av Autoindex från vårt västra grannland.

http://www.dinside.no/894352/lexus-er-best

Och det är inte första gången vi läser det.

#26
2012-05-14 17:36

Tänk att det finns vissa "puckon" som ständigt vinklar, vrider och ändrar fokus från i detta fall Mercedes till snack om dessa, ursäkta språket, förbannade japanbilar. ViB´s moderator: Gör något!!!!!

#27
2012-05-14 17:38

Glömde säga att Mercedes är kvalitet och genuin premium, rakt igenom de som säger annat är definitivt inte trovärdiga!

#29
2012-05-14 18:29

Anknyter tll min tidigare kommentar. Det är då inte många bilar nuförtiden som har dörrsidor i hårdplast. De flesta jag har sett består av olika material och har dekorinlägg av t.ex aluminium. Och merparten av MBs instrumentpanel, dörrsidor och mittkonsol består av plast! Kanske är bättre stoppning under plasten än i andra bilar men plast är det hur som helst. Knackade förresten på plasten vid klimatanläggningen i C-klassen jag provkörde nyligen och det skallrade. Det gör inte min Skoda om man knackar på motsvarande ställe....

#30
2012-05-14 18:35

Kapten.

Ett tips för dig är att gå in på svenska AMS hemsida och läsa begtester,eller med närmare eftertanke gör inte det! Du kan få din illusion krossad! Eller ska jag länka upp dem åt dig och andra här?

Så i dina "tidningar" som var tyska så var varenda MB bättre än varje Lexus i begtesterna i en jämförelse menar du? ;o) Tänk se det tror jag inte på,visa mig.

#31
2012-05-14 18:53

@Leifer:
Kan berätta att min svåger kör em Mercedes E klass som tjänstebil, han är säljare, och jag kan verkligen påstå att Mercedes är verklige "top of the line" vad gäller upplevd kvalitet och körkänsla tex tyst kupé otroligt snåla och dragvilliga motorer, fin fina växellådor väldigt elegant linjespel i kaross däribland front och grill mm mm. Det enda jag har emot Mercedes och det gäller förresten tyska bilar i stort är att de dels är väldigt dyra, det är ju premium, och framförallt att de har så förbaskat hårda säten. Att Mercedes konstrueras av högutbildade ingenjörer och byggs av väldigt högkvalitativa delar OCH väldigt noggranna bilbyggare råder det inga som helst tvivel om åtminstone inte OM man vill vara seriös i sina inlägg och åsikter!

#33
2012-05-14 19:15

@Leifer:
Det är väl snarae så att orsaken till att många just företagare köper bättre bilar och ibland även premium bilar är just för att de är företagare och måste kunna LITA på sin bil. Den bara måste fungera och generera intäkter åt företaget just därför köper de tex Volvo och även genuina premium märken som tex Mercedes. Att sedan många andra biltillverkare tex de patetiska jappsen också vill nå till premiumstatus är definitivt dömt att misslyckas. Vem 17 vill kalla de asiatiska bilmärkena premium förutom tillverkarna själva? Kan någon enda se tex toyota, lexus, honda, mazda, kia, hyundai etc för premium? Nä, premium var, är och förblir en skyddad och ohotad identitet explicit gagnade de tyska kvalitetsmärkena och då främst Mercedes, BMW och Audi förutom de handbyggda sport och lyxmärkena såsom Porsche, Rolls Royce, Ferarri, Lambourgini etc.

#34
2012-05-14 19:34

leifer, premium och hållbarhet HAR INGENTING MED VARANDRA ATT GÖRA! Inte ett jävla smack.

#35
2012-05-14 19:42

Swenssons, Inte för att krossa dina drömmar om en Mercedes men jag vet mycket väl vilken kvalitét komponenterna under ytan håller på en Mercedes (då vi även haft ett stort antal i familjen) och dessa komponenters kvalitét kan under de senaste 20 åren inte jämföras med varken Lexus eller för den delen Toyotas kvalitét på komponenterna som själva bilen är uppbyggd av under den fina ytan.

Tittar du på tex elkomponenter så hittade jag i mitt jobb senast för någon vecka sedan på självaste S-klass (en S500-03:a) viktiga eldetaljer tillverkade av Tyco (som även tillverkar billiga leksaksbilar som säkert flera av era barn/barnbarn haft) och andra viktiga delar tillverkade i Portugal, Spanien och liknande då jag letade ett elfel där varningsblinkersen gått igång av sig själv och inte gick att stänga av samtidigt som innerbelysningen slogs av och på utan orsak.

Inte heller Airbagstyrboxen jag bytte förra veckan i en annan Merca höll någon vidare kvalitét under ytan trots att den var tillverkad av tyske kollegan Bosch men det var väl kanske därför en ny kostade 12 400kr eftersom det var äkta "Tysk kvalitét"?
Inte heller den fransktillverkade kupefläkten höll bättre eller ens i närheten av lika bra kvalitét som i en simpel Toyota i den MB C-klass vi bytte denna i för några månader sedan efter bara 8000mil.

Tyvärr så har man ingen vidare koll på verkligheten om man fortfarande tror att Mercedes leder kvalitétsligan som man gjorde på den gamla goda tiden men ju mer avancerade bilarna har blivit och ju mer elektronik som kommit ju mer har Toyota/Lexus gått om och sprungit ifrån Mercedes kvalitétsmässigt under ytan hur svårt man än har att svälja det.

Detta i kombination med rostproblemen som MB inte ville kännas vid (trots att man skröt väldigt om att bilarna inte kunde rosta när dom såldes nya och därför kunde lämna 30 års "garanti") var även den största orsaken till varför mina föräldrar slutligen lämnade märket som man kört under många år och båda två nöjer sig numera med simpla Toyotor och är ändå mer nöjda hur man nu kan vara mer nöjda med dessa kan man fråga sig...

#36
2012-05-14 19:43

@Hanzzon:
Dröm sött... zzzzzzzzzzzz

#37
2012-05-14 19:48

Jag förstår verkligen inte att det finns ett sådant riktat hat mot tyska premiumbilar. Det enda jag kan tänka mig har att göra med den sk svenska avundsjukan. Har jag inte råd med en äkta premiumbil dvs Mercedes, BMW och Audi ska jag göra allt jag kan för att åtminstone försöka svärta ned dem varför jag vänder och vrider på alla argument och letar bland alla tänkbara komponeneter som bilen är byggd av så hittar jag troligen något litet enda småttigt liten del att sedan hänga upp min redan illa underbygda argumentation på... Patetiskt är ordet!

#40
2012-05-14 21:15

Shogun, jag vet precis vad jag får för något när jag köper en Mercedes och lika så hur jag blir bemött, för jag har lååång erfarenhet av det märket. Jag är fullt nöjd med det jag får. I Autoindex har ägarna sagt sitt. De som inte har så höga krav på en bil är väldigt nöjda. Det som har höga krav är mindre nöjda. Själv hade jag väldigt höga krav på en Toyota jag hade och därför blev betyget i Autoindex lågt från mig. Mercedeskunder är mycket krävande.
Vad gäller garantier på Toyota så kan jag säga de fuskar inte heller om service inte är gjord som den ska på bilen. Varje service förs in i deras dator och det går inte att lägga till en service som fattas emellan några och då ifrågasätter de garantin direkt från generalagenten. Har du tur så står återförsäljaren för garantin. Fel på bilen som inte är kända av generalagenten är svåra att få fixade. Toyota håller allt på sina regler de också.
Den Mercedes du tjatar om är den gamla W210-serien. Det är tio år sedan produktionen lades ned av den. Det har kommit två generationer efter den.
Du hänvisar till biltester med Lexus i USA. Plastens förlovad hemland. Jag kan mycket väl tänka mig att de uppskattar bilen där. Jag har själv tittat på nya GS och för mig är det väldigt mycket Toyota. Tyvärr når den inte upp i Mercedes-segmentets kvalitéer på det området som Mercedeskunder kräver. Det är en viss feeling i Mercedesbilar som Lexus inte bygger in i sina bilar. Lexus är en komforttrimmad Toyota.

#41
2012-05-14 21:19

Har det här blivit rena dårhuset?

#42
2012-05-14 21:20

Swenssons=789,storknut,aldrig mer Toyota,Kenneth af Hagelsrum,surabaron mfl olika pseudonymer. Inte vill du snart stå med rumpan bar igen? ;o) Kenneth af Hagelsrum.

Etanol är en riktig skit,därför har vi baxat den ända hit,och nu får vi den i bensinen när försäljningen minskar av denna skit,någonstans måste vi ju göra av med den. Bara svenskar som är lättlurade att köpa denna dynga,pga våra fattiga svenska biltillverkare hade inte råd att ta fram några andra "miljöbilar" då fick vi etanolen på våra halsar som skulle frälsa Sverige,en flopp blev det precis som jag förutspått.

mvh Sherlock Holmes

#43
2012-05-14 21:30

Förr var Mercedes BMW och Jaguar om möjligt ännu bättre än de enklare utföranden dom nu tillverkas i ser man i filmen.
http://www.youtube.com/watch?v=3Y-Gdz6N-dU

#44
2012-05-14 21:37

PREVIA du drar upp den där gamla filmen igen. Mercedes W126 härstammar från 1979 och filmen från 1990. W140 kom året efter filmen och skopade ut Lexus totalt.

#45
2012-05-14 21:44

Thommys.

Du ljuger så stor du är! Citat av dig.

"Jag har själv tittat på nya GS och för mig är det väldigt mycket Toyota. Tyvärr når den inte upp i Mercedes-segmentets kvalitéer på det området som Mercedeskunder kräver. Det är en viss feeling i Mercedesbilar som Lexus inte bygger in i sina bilar. Lexus är en komforttrimmad Toyota." slut citat.

Du har tittat på nya Gs säger du,jaså var då? Den har inte kommit till Sverige ännu! Alltså har du inte tittat på nya Gs utan den gamla som kom 2005. Du ska inte försöka med mig jag känner både MB och Lexus mycket väl och att försöka ljuga ihop historier för mig låter sig inte göras.

Noterade du att de jämförde Mercedes E 350 mot Bmw 535i och nya Lexus Gs i Motor Trend? Såg du att de jämförde kvaliten på inredningen bla i videon. De var imponerade eller hoppade du över det avsnittet? Sätt dej ned i soffan igen och kolla igenom de olika videorna och testet. MB är inte speciellt imponerande längre i jämförelse mot BMW och Lexus.

Jag förstår att du fortfarande är imponerad av MB då du bara äger detta märke och aldrig förnyar dig med andra märken och får lite perspektiv vad andra märken ger i jämförelse mot MB idag,det är tragiskt! Men det som är mest tragiskt det är att du är en lögnare som hittar på massa historier för att försvara MB genom att påstå att du tittat på nya Lexus Gs som ännu inte kommit till Sverige. Du har sjunkit till en mycket låg nivå i mina ögon. Men en sann MB fantast är du som försvarar denna sörja som MB trasslat in sig i med garantier och annat.

Hoppas du har det bra i din B-klass ;o) Själv har jag högre krav än så,bara namnet säger en del som gör att jag skulle välja bort modellen och välja någon annan.

http://www.motortrend.com/lexusgschallenge/competitive-results

#46
2012-05-15 06:26

Shogun "MB är inte speciellt imponerande längre i jämförelse mot BMW och Lexus" Eftersom mina föräldrar kör BMW så ha jag stora möjligheter att jämföra dessa mot Mercedes, och tycker du att de skulle vara bättre. Ja, då vet jag vilken nivå du tittar på när det gäller bilar. BMW motsvarar inte den nivån jag ställer på bilar även om de är bra i sig. Om Lexus kommit till Sverige eller inte spelar ingen roll. Det jag tittat på är den länk du lade ut för ett par månader sedan, som sagt var, den imponerar inte. Vilken svaghet du bevisar, genom att välja bort en bil för namnet. Du låter som en riktig amatör. Då kan man ju lika gärna säga att man inte kör Lexus för att namnet låter som ett tvålmärke. Om du inte har annat för dig så kan du besöka Lexus hemsida i Sverige och titta på deras forum och läsa ett inlägg med rubriken: Aldrig mer Lexus. Där har en lexusägare sagt sitt om märket och hur man blir bemött.

#47
2012-05-15 08:02

Thommys, det är ingen idé. Eller som Stenmark sa: Det är ingen idé att förklara för någon som inget begriper.
En del bygger sitt resonemang på att en premiumbil måste hålla längre än en "vanlig", billigare bil och en del resonerar som att det är den så kallade "verkliga kvaliteten" som räknas. Inget av dessa så kallade argument kan vara mer felaktigt. Det går inte begära att till exempel en gummi-metalllagring i bakaxeln skall hålla längre på en premiumbil än på en "vanlig" bil. De kan tillverkas på i stort sett bara ett sätt och slits på samma sätt. Som jag har sagt tidigare så är det till och med så att man måste räkna med att en komplicerad multilänkbakaxel på till exempel en Mercedes garanterat kommer att slitas fortare än motsvarande enkla konstruktion på en "vanlig" bil. Alltså, fler rörliga och komplicerade konstruktioner som dessutom sitter i en bil som kankse väger upp emot 2 000 kilo kommer utan minsta överraskning att orsaka störningar fortare än motsvarande enkla konstruktion i en enklare bil som väger bara 1 300 kilo. Det märkliga med detta är att man måste förklara så självklara saker för en sån där som leifer.
När det gäller den "verkliga" kvaliteten så är det bara att läsa ovanstående stycke igen. MEN, den upplevda kvaliteten spelar faktiskt en högst avgörande OCH viktig roll. Det är ju ändå I bilen som man sitter, det är med öron, öga, näsa och händer som man känner hur bilen har byggts. Den upplevda kvaliteten är faktiskt viktigare än vad en del amatörer här tycks kunna begripa eftersom det är just den upplevda kvaliteten i form av enastående komfort, doften av fina material, elegant utförande och perfektion och omsorg i detaljerna som också gör att vissa tillverkare blir premium. Det är just de här kvaliteterna som höjer de här bilarna några nivåer över de "vanliga" bilarna. Det är faktiskt för det här finliret som man betalar extra. Det märkliga i sammanhanget är också varför leifer inte hackar på de rena lyxbilarna. Dessa bilarna håller heller inte längre än en "vanlig" bil - och det trots prislappar som får en tysk premiumvagn att framstå som rena reafyndet. Så vad betalar man för när man köper en äkta lyxbil som till exempel en Rolls? Ja, inte är det för att den skall hålla längre än en "vanlig", billig bil, i alla fall. Men så finns det något mer ... Något "mycket" av mer.

#48
2012-05-15 08:41

Ja så är det Kapten. Jag håller med dig. Stenmarks citat stämmer till fullo i denna diskution. Jag har tänkt på den också när jag pustat över de som inte begriper vad premium är.

#49
2012-05-15 09:22

@Tommys, Kapten mfl:
Det är sååå tragiskt att japantrollen fortfarande inte fattar vad premium är och de lär nog aldrig fatta det heller ens om jag ska försöka beskriva det på "Västkust-vis". Det är väl självklart att en plastsnipa med åror dvs utan motor håller längre och riskerar färre fel än den stora dyra båt som har en jättemotorn "Herbert" OCH en mängd finesser och fin fin komfort. Nog borde den fina båten kallas Premium och den enkla plastbåten dess motsats. Så är det med de japanska skitbilarna inkl lexus contra de fina tyska vagnarna av premium märke tex Mercedes, BMW och Audi vissa ÄR premium andra inte och kommer heller aldrig att bli !!!

#50
2012-05-15 10:24

Thommys.

Din historia blir mer och mer otrolig. Så du tittar på bilar genom att se dom och uppleva dom genom att titta på bilder!? Är det så du upplever/känner allt det som Kapten berättar om som är så fantastiskt i MB,och som är det också det är fina inredningar det kommer vi inte ifrån. Det är bara det att Lexus är ikapp och förbi. Det känner du upplever du inte genom att titta på bilder,som du nu fabulerade ihop i en nödlögn för du visste inte att nya Lexus Gs inte kommit till Sverige än,men du trodde det och ljög ihop en historia att du "tittat" på Lexus Gs! Nej,du har i mina ögon sjunkit till en låg nivå Thommys.

Men jag ska ned till Lexus i Karlstad idag och prata Lexus Gs där,jag ska även in till Philipsson som säljer MB,och även till Autowåx som säljer BMW. Allt för att få så mycket kött på benen om bilarna som möjligt,utan att provköra nya Gs. Och framför allt när jag kan provköra den nya Gs modellen och verkligen klämma och känna och uppleva hur den är,det som du gjort genom att titta på bilderna i en nödlögn ;o) Jag ska också provköra för att få en riktig upplevelse. Eller ska man nöja sig med att titta på bilderna? Nej,det gör jag med MB B-klass för den bilen är ju så ful så den skulle jag ju ändå inte köpa för pengar,så det räcker att se på bilderna på en sådan bil.

Man ser här nu vilka urdåliga argument ni har,det finns inga konkreta argument att visa upp som säger att en MB är bättre. Visa på någonting,ett begtest Kapten?!
Det är intressant att läsa begtest av MB och Lexus och jämföra. Och även tester i AMS där Lexus får betyg att de är mästare på kvalitetskänsla numera,frågan är hur sidostycket på dörren är gjord Kapten det vet ju du,Skodaägare har ju visat dig skillnaden mellan Skoda och MB med länkar. Frågan är hur Lexus är gjord eftersom de är mästare numera.

Det är tråkigt att man inte får lite mothugg med fakta som talar till eran eller MBs fördel,trodde ni hade starkare argument än så att visa upp. Det intressanta att få redan på är ju hur Thommys gör när han "tittar på bil",han tittar på bilder och avgör hur de är som med Lexus Gs ;o) Dagens skämt och asgarv! Inte undra på att du då aldrig känt hur Lexus är i jämförelse med MB när du tittar på bilderna.......;o) Ändå sitter du här och skriver som att du provkör och jämför bilar! Det är ju intrycket man fått. Du har aldrig förmodligen varit in till en Lexus återförsäljare,du nöjer dig automatiskt att gå till MB handlaren av gammal vana vid bilbyte,tragiskt är ordet.

Återkommer efter mitt besök idag hos premium handlarna.

Som sagt vi får se i kommande Autoindex vilken nivå MB ägare är på idag jämfört med BMW och Lexus,samt Audi i nöjdhet med olika saker i bilägandet.

Thommys.

En fråga. Den Lexus ägare som var missnöjd med bemötandet på Lexus hemsida,kan du säga mig vad alla andra som skriver där har sagt? Var de lika missnöjda med bilen och bemötandet? Det är detta vi kommer att få svar på i Autoindex bla.

#51
2012-05-15 11:59

Shogun, det jag ser på bilderna räcker för att det ska ta emot. Inte någonstans säger jag att jag har varit och tittat på nya GS live. Det är din tolkning och som du utgår ifrån i hela ditt fortsatta resonemang. Åk du och titta, men det är betydelselöst, för du kommer aldrig upptäcka Mercedes kvalitéer med dina förblindade Lexusögon.

#52
2012-05-15 12:42

Ja vad ska man säga? Om man blundar för både undersökningar och vad ägare tycker som faktiskt ägt Mercedes i årtionden och ändå blir mer nöjda med Lexus eller till och med Toyota ja då kan man undra vilka som blundar verkligheten för dessa ägares uppfattningar om sina bilar... Kanske vill man även ha bra kvalitét utan dyrbara reparationer om man köper en dyr Mercedes som skryter om sin grymma kvalitét i sin reklam?
Det var denna egenskap som mina föräldrar värdesatte högst på äldre Mercor som höll väldigt bra kvalitét även under skalet vilket tyvärr inte är verkligheten i dag varför man till slut lämnade märket men då är det dessa ägare det är fel på inte bilarna enligt era uppfattningar?

#53
1 Tysken
2012-05-15 13:22

Jag läste en artikel från en av de senaste bilmässorna där en från Toyotas högsta ledning beklagade att man inte klarar sina säljmål i USA för Lexus,
Orsaken till detta var enligt honom att Lexus inte var tillräckligt egen i design och särprägel .
Man vill komma ifrån att Lexus förknippas med att vara en förfinad Toyota.
Därför kommer man att se över sitt modellutbud och design.

Mao , en Lexus är och förblir en Toyota med ett Lexusmärke på huven....punkt
Lexus säljs i mycket små volymer i Europa...Punkt
Varför ....jo bilköparna i denna priskategori vill inte ha en bil som heter Lexus och samtidigt förknippas med att vara en Toyota, det känns inte prisvärt att betala ett högt pris för detta.

Att Lexus är ett mycket väl ihopskruvat bilmärke är väl inget att säga emot, men som köpare i denna prisnivå, åker man hellre en tysk kvalitesprodukt , med stjärna, blåvit propeller eller med fyra ringar på grillen.

Vill man ha stil och finess gäller det att man har rätt varumärke, vad sedan kundundersökningar så som Autoindex säger är inget som dessa köpare bryr sig om, de som läser dessa är de som vänder på varje krona för att månaden skall gå ihop och är livrädd att man måste äta blodpudding i fjortondagar om bilen får ett litet fel.

Gräv ned spaden nu och försök att växa upp....o Shogun kör inte vilse i storstaden med i40 :an.... frugans bil...hahahah

#54
2012-05-15 15:06

Ärligt talat så kan jag förstå att de som kör MB blir lite defensiva när man ifrågasätter märket. När jag körde BMW så var jag nog lite likadant. Har man lagt ner en massa pengar på en bil så måste man ju motivera det för sig själv på något sätt. Man började tänka: "Visst min bil är trängre än en Golf och har sämre bagage men den har ju så mycket bättre köregenskaper och styrkänsla". Fast tyvärr så hade den nog inte det... Jag vet hur det är att vara "fast" i ett bilmärke, eftersom mina föräldrar nästan bara kört BMW i hela sitt liv och inte velat titta åt andra märken. Själv tycker jag det är viktigt att ha en mer nyanserad syn på bilägande och inte avfärda bilar på grund av märket på huven.

#56
1 Tysken
2012-05-15 17:40

"Leifer"
Hade du förstått vad du läser så hade du sluppit att göra dej löjlig över att visa att du inte förstår...
Jag skrev bl.a.
"Att Lexus är ett mycket väl ihopskruvat bilmärke"
Var det barnsligt och fånigt av mej att tycka så ???
Luta du dej tillbaka i din gamla 940, för du har inget att tillför i debatten om moderna bilar...Punkt...

#58
2012-05-15 20:23

leifer, för VILKEN J-VLA GÅNG I ORDNINGEN använder du trixet "Så du menar ..." kombinerat med en medveten snedvridning av motdebattörens åsikt? Va? Tar det aldrig slut? Jag skall inte skriva vad jag tycker att du är, men kan du inte bara ...

#59
2012-05-15 20:46

Nu har jag lite mera kött på benen. Thommys hade du lungnat dig att skriva någon vecka hade jag nästan trott dej,då hade din lögn gått hem! För har vi tur så kanske bilen kommer till Karlstad nästa vecka. I Göteborg har de tur,hur man nu ser på det....där har de nyss fått bilen denna vecka.

Jag ska så fort jag hinner provköra bilen och återkommer med vad jag tycker,men det kanske är mindre intressant,du har ju redan bestämt dig. Du tycker ju en B-klass är en snygg bil,eller ännu viktigare den har en stjärna på huven.......;o)

Jag har iallafall fått lite info från sådana som jag känner som kört bilen,Gs alltså och konkurrentbilarna. Den enda som kom nära nya Gs är BMW 5-serie,MB är inte längre på samma planhalva var hans kommentar. Man körde även gamla Gs som naturligtvis inte heller är på samma planhalva,därav har försäljningen sjunkit och därför har man varit bekymrade hos Lexus. Men det är på G nu att man förnyar hela modellprogrammet så man kommer i fas igen. Nya Is kommer nästa år. Blir som sagt spännande att prova nya Gs,eller hur alla tyskfans här som är fast i träsket och inte vågar prova nytt,stackare!? ;o)

Priserna börjar från 405000kr för Gs 250. Upptill över ca800000kr för en fullutrustad Gs450h med tillval. Annars kostar en Gs 450h F-Sport 688300kr,Executive 720300kr.

Thommys ifall du ska byta upp dej menar jag från B-klass.......Hyundai reklamen passar bra här. New Thinking New Possibillities........se till att inte harva på i gamla hjulspår,det blir mycket roligare då med nya erfarenheter.

#61
2012-05-16 18:54

Shogun, "Den enda som kom nära nya Gs är BMW 5-serie,MB är inte längre på samma planhalva..." Precis Mercedes är ingen bil som ska vara som Lexus och BMW, och det är jag glad för. Att det finns en tillverkare som bygger bilar så som jag med fler vill ha sina bilar som Mercedes gör är jag glad för.

Du pratar om kommande Autoindex. Hur mycket säger det om Lexus? Jag menar ett bilmärke som funnits länge på en marknad och som det finns många äldre bilar av ska jämföras med ett märke som uppstod så sent som 1989, och det är först på senare år som det kommit modeller som säljer någorlunda i volym i Sverige. Det har inte hunnit bli några gamla ex av dem i något större antal som kan dra ned betyget. Så därför reserverar jag mig mot Autoindex som något att dra större slutsatser av när det gäller Lexus. Inget annat bilmärke är så ungt i Autoindex.

Du ska inte prata om namn på bilmodeller. Din fru kör ju ett märke som rimmar på hundbaj -vilket ungarna säger när de ser en sådan bil.

#62
leerhok
2012-05-16 20:25

RE Att Lexus är ett mycket väl ihopskruvat bilmärke är väl inget att säga emot, men som köpare i denna prisnivå, åker man hellre en tysk kvalitesprodukt , med stjärna, blåvit propeller eller med fyra ringar på grillen.
========================================
How do you define a "kvalitesprodukt"?
I think of a car of superior dependability.

Re driving qualities you easily get used to the car you presently owns.
You never get accustomed to an auto which prefers to spend most of its time in the repair shop.

3-0 for Lexus compared to any german/french/italian/us make.

#63
2012-05-16 21:27

leerhok, thank you and good bye.

#65
2012-05-17 01:28

Såg att här var en hel drös med kommentarer, alltså blir man lite nyfiken. Misstänker att det är det vanliga gnälliga kriget mellan tyskar (Mercedes) och japaner (Lexus?).

Ack vad rätt jag hade.

Lexus bygger väl så bra bilar som Mercedes men har faktiskt inte alls något speciellt bra rostskydd.
Huruvida en bil har själ eller inte får nog mer tillskrivas ägaren än bilen.

Och, Kapten, sluta upp med att tjata om kärvande gaspedaler! Godta domslutet! Det gällde för övrigt Toyota och inte Lexus. Eller anser du att utlåtanden om en viss Mercedes-modell också skulle gälla Maybach?
Sluta gärna att tjata om riskokare bara för att själv gillar Hitlerkälkar.
Du bör nog rent allmänt vara lite försiktigare med dina ordval.

Att använda små elmotorer och lättare batterier är ett kostnadseffektivt sätt att kapa förbrukningstopparna. Motorerna griper in där de gör störst nytta. Honda med flera tillämpar också den principen.

Instämmer till fullo med leifers första kommentar.
Det kan mycket väl stämma att Volvo lyckats bäst med sina hybrider.

Kapten, i Lexus LS 600h är det banne mig skinn av riktigt hög kvalitet och träinläggningarna är definitivt just trä!
Shoguns faktaspäckade kommentarer kräver nog lite annat motstånd än löst tyckande.

Leifer hakar på med att angripa Mercedes 30-åriga rostgaranti, och där har de ju onekligen problem.
Det hindrar dock inte att den här hybriden är en trevlig kärra som kan vara värd att fundera över om man är ute efter något i den prisklassen.
Mina vid det här laget gamla erfarenheter av Mercedes är att de är tråkiga inuti. (Och det gäller i nästan lika hög grad Audi, om än med fin kvalitetskänsla.)

Swenssons tycks leva lycklig i sin egen bubbla.

Kapten drämmer till med att premium och hållbarhet inte har ett smack med varandra att göra.
Ojdå! Så alla som köpt premium för att få något att glädjas åt länge kan glömma detta och ställa in sig på en rad verkstadsbesök. Kommer den sköna fåtöljen också att säcka ihop? Att vissa Mercedes-modeller rostar visste vi för all del redan.
Premium är alltså endast något fiktivt?

Hanzzon tycks ha erfarenhet från den verkliga världen, den utanför Swenssons bubbla.

Skodaägare levererar en läsvärd kommentar 2012-05-15 15:06.
Annars blir det mer svamligt och personinriktat ju närmare slutet (eller ska man kalla det början i den här märkliga sorteringsordningen?) man kommer.

Själv tycker jag följande:
Denna Mercedes är mycket intressant.
De allra dyraste modellerna från Mercedes hävdar sig utomordentligt väl i det toppsegmentet.
Lexus bygger mycket bra bilar, men det är dags att förnya vagnparken.
Ska jag köpa bil enbart efter känsla så är det nog inte så dumt med en Bentley eller annars en Jaguar. Det är britterna som bygger bilarna med genuin känsla.

#66
2012-05-17 09:42

Hmm 275 000 för en kombi.....måste vara fel pris?
Befintliga e-klass kombi modeller börjar på 381'. Någon som vet mer?

#67
2012-05-17 10:39

leifer, ditt beteende är ju inte bättre med medvetna feltolkningar och förvanskningar av vad andra skriver - det "arbetssättet" är en skymf mot andra debattörer. När man så utstuderat väljer den linjen får man tåla att någon drämmer till med storsläggan. Det tråkiga är bara att inte ens det tycks hjälpa ...
För övrigt tog jag upp ditt beteende med Fredrik redan i höstas. Men det verkar inte som så mycket hände. Om du bara slutar med att förlöjliga andra debattörer genom att vända, vrida, trixa och förvanska det de skriver slipper du mothugg. Nu skriver du ALDRIG mer "XX, så du menar alltså att ...". Ok?

Roy, jag använder ordet riskokare hur mycket jag vill - eller den moderna formen sushiberedare. Och helt riktigt, det finns inget automatiskt samband mellan premium och hållbarhet - lika lite som det finns ett förhållande mellan lyxbil och hållbarhet. Den där gummi-metallagringen i multilänkbakaxeln tillverkas på samma sätt av likadana material och slits på samma sätt under påverkan av luft, vatten, salt, grus och damm oavsett i vilken bil den sitter. Samma lagring i en lyxbil för 1 700 000 håller INTE längre eller bättre än i en S-Klass för 950 000 kronor. Och samma lagring i S-Klassen håller inte längre än motsvarande komponent med samma funktion i en bil för 298 000 kronor. Det är andra parametrar som avgör vad som är en "vanlig" bil, en premiumbil, en lyxbil eller en sportbil.

Roy, i all välmening, men ditt problem är följande (som du nu i ditt senaste inlägg här visade prov på): Du kommer in som någon slags moderator/domare och "synar" varje skribent och dennas debatteknik, ordval etc. och tar dig sedan friheten att utdela någon slags "dom". Problemet med detta är att du uppenbarligen anser att just ditt beteende är det enda riktiga, din argumentationsteknik är den enda riktiga, dina argument är de enda riktiga och du sammantaget är den som bäst för sig här på forumet. Även du behöver ändra din approach. Det är inte första gången som du radar upp de andra skribenterna och avhandlar dem en efter en och utdelar "domar", "betyg" och "omdömen".

#70
2012-05-17 13:10

Kapten, jag håller med dig!
Jag blir faktiskt lite av en moderator eller, om inte domare, så ändå bedömare.
Det är lite så det blir när man läser alla inläggen i rad. Somliga sammanfattar jag, annat kommenteras. Den stora skillnaden ligger i att jag staplar upp mina kommentarer i ett inlägg. Du skriver själv mer (ofta upprepningar), om än uppdelat.

När jag arbetat med utbildningar och även i andra sammanhang, så försöker jag att ge alla samma uppmärksamhet. Därför läser jag igenom alla kommentarer. (Det är ju inte alltid jag är med från början.) Det är något av en artighet, om inte annat. Det kan också vara så att någon redan skrivit det jag själv tänkt skriva.

Jag kan nog hålla med om att leifer emellanåt missuppfattar vad som faktiskt står, men då är det väl bra att han visar hur han uppfattat det så att man kan kontra?
Han är i vart fall lite försiktigare med nedsättande tillmälen som "riskokare" eller ditt framkämpade fösök till förnyelse efter att ha fått kritik även från andra, "sushiberedare" (vad nu det är för maskin).

Du skule bara veta hur mycket arbete det kan läggas ner på hjulupphängningar! Gummi är inte bara gummi - det är polymerteknologi i den högre skolan. Ibland kan önskade komfortegenskaper gå ut över livslängden, men då väljs ofta en helt annan lösning. En köpare av en lyxigare bil ("premium") förväntar sig nämligen också ett mer bekymmersfritt bilägande.
Just det bekymmersfra bilägandet var vad Lexus hårdsatsade på när de introducerades på den amerikanska marknaden och på rekordtid blev det sörsta lyxmärket. De insåg att lyx är mer än stor motor, skinn och ädelträ.

#71
2012-05-17 13:14

Leifer, den här hybridvarianten är nog snarare enklare hopkommen än de som Toyota och Lexus använder.

Kul att du gillar min uppstapling!
Det gäller nog inte min kommentar till dig i en annan tråd...
:-)

#72
2012-05-17 13:37

Roy J.

Klockrent inlägg nedan kl13.10

Driftsäkerhet och kvalitet tar Lexus ägare för givet. Bara för att det är en premiumbil med avancerad teknologi så innebär det inte att man inte vill eller kan få driftsäkerhet och kvalitet. Det kräver man som Lexusägare.Och man får det också,det är min erfarenhet,och tydligen andras också.

http://www.automotorsport.se/media/biltester_pdf/072510.pdf

http://www.automotorsport.se/media/biltester_pdf/051604.pdf

Och det är inte första gången det sammanfattas i ett begtest av Lexus.

http://www.automotorsport.se/media/biltester_pdf/060202.pdf

http://www.automotorsport.se/media/biltester_pdf/061302.pdf

#73
2012-05-17 17:49

Roy, du blandar hej vilt med begreppen. Ena stunden är det "lite lyxigare" ("premium"), nästa stund babblar du lyxmärke. Detta går inte. "Lite lyxigare" stämmer bra för premium (lite mer än "vanliga", tråkiga bilar) men stämmer inte alls ihop med "ren lyx", alltså renodlade lyxbilar. Det är därför som jag tuggar om ordningen "vanliga" bilar, premiumbilar (lite mer än "vanligt" men under "lyx"), (rena) lyxbilar och sportbilar. Nu lirar visserligen vissa modellserier från till exempel Mercedes även i lyxligan (om än under de rena lyxbilarna som Bentley etc.) och därför töjs ovannämnda indelning ut en aning. Men sammantaget rankas Mercedes, BMW och Audi som premiumtillverkare. Notera återigen alltså att premiumtillverkare INTE är samma sak som lyxtillverkare.

#75
2012-05-17 19:59

leifer skriver: "Jag gick helt plötsligt en bild framför mig med dig i en Merca. Ett stort leende på läpparna och faktiskt lite överdrivet nöjd med dig själv, tills du helt plötsligt drabbas av en obehaglig tanke... att du just inte sitter i toppen av bilar, utan steget under, i en helt vanlig enkel premium-bil. Lyxkänslan försvann och liksom känslan att du är privilegierad... ;)"

Vad är detta för trams? Skulle jag någonsin ha trott att jag sitter i en lyxbil bara för att sitter i en E-Klass? Hade jag velat ha en renodlad lyxbil i form av en Bentley för 1 800 000 hade jag köpt en. Jag vill inte ha en sådan bil. Jag vill ha det där som är lite mer än det vanliga och det passar mig som handsken.
Sedan kan du inte blanda hej vilt mellan vad som gällde på 50-talet och vad som gäller nu på 2000-talet. Jag håller för övrigt inte med om att 50-talets Mercedesar var lyxbilar - "bara" mer än det vanliga. Men det tänket som du representerar och använder dig av - även om du påståar att du inte är sosse men väl beter dig som en! - bygger på det förbannade gamla sosse-/kommunisttänket i Sverige som i alla tider har gått ut på att tyskar, tyskt och då givetvis Mercedes är en översittare, översitteri och direktörsvagn och allt det där skall bort och skjutas, typ. I Tyskland har den här synen på Mercedes aldrig funnits. Blott svensken dras med alla de här villfarelserna.

#77
2012-05-17 21:00

Kapten.

Har du verkligen inga riktiga argument för Mercedes vs Lexus? Du bara ångar på med personangrepp,och grova ord hela tiden så flyttar du focus från det vi pratar om! Saknas det verkliga argument för dig? Du blir aggressiv så fort någon säger emot dig eller har ett argument eller något som stöder hans ståndpunkt.

Lägg ner personangreppen och diskutera MB/Lexus med något som ger stöd åt det du påstår,men det verkar inte finnas något,klent motstånd här måste jag säga med riktiga argument.

#78
2012-05-17 21:03

"Tänk också på att de tyska tillverkarna närmast tagit patent på ordet och dikterar år från år vad premium ska stå för."

Har man inte förstått, så har man inte. Om man tror att producenten av produkten kan diktera sin produkts läge på marknaden, så är man illa ute.

#81
2012-05-17 21:44

leifer, du tolkar dig in på Södersjukhusets psykakut en gång för alla.

#82
2012-05-17 21:56

leifer; "okunnighet". Jaha, man måste kunna något för att delta här? Då är en och annan mer än både du och jag diskvalificerade.

Du kanske har gott om tid att skriva både det ena och andra här. Vad vet du om mitt liv och min tid? Och vad vet du om vad som intresserar mig? Inte ett skit.

Att komma med påståenden som att producenten bestämmer om hans produkt ska vara premium eller inte, renderar dig ett hörn där sagor berättas.

Och du, jag skriver "one liners" precis hur mycket jag vill.

#83
2012-05-17 22:05

Leifer; glömde att notera att jag sannolikt har betydligt mer erfarenhet från moderna bilar än vad du har. Men det räknas kanske till "okunnighet"?

#85
2012-05-17 22:40

Lexus läge på marknaden och hos kunderna jämfört med konkurrenterna kommer att visa sig i Autoindex om ca 3veckor. Hur nöjda de är med bilen(kvalitet),köpprocess,service m.m där ligger tyskarna efter. Så är det! Vorsprung durch Technik? Nej! Vorsprung durch Floskler? Ja!

#87
2012-05-17 22:44

leifer; i ditt första stycke här nedan kanske du skulle applicera synpunkten på dig själv i stället. Eller hur?

Ditt andra stycke har över huvud taget inget med det jag kritiserade dig för. Eller hur?

Ditt sista stycke innehåller: "Det kan faktiskt vara så att jag vet mer om moderna bilar än du, även fast jag inte äger en själv. " Nu var det ju inte det jag påstod. Det handlade om erfarenhet. Jag håller det för sannolikt att min erfarenhet av moderna bilar är större än din.

#89
2012-05-17 23:01

Kapten, jag håller inte med dig i allt du skriver. Du kan vara tyken så det räcker;-)

Men de där två veckorna var rätt sköna.

#88
2012-05-17 23:06

För allas kännedom: När leifer var borta från ViBilägare under ca två veckor försvann helt plötsligt all osämja och allt tjafs! Samtliga diskussioner gick som smort, bland andra de om MC-föraren som körde ihjäl sig och kvinnor som köper miljövänligare bilar. MEN, så fort leifer kom tillbaka började kaoset igen. Vilken treåring som helst förstår ju vems felet är. Och även i diskussioner som jag inte deltar i är denne leifer ständigt indragen i oändliga tjafsdiskussioner. Problemet här på VilBilägare stavas le i f e r. Det kvittar vad någon skriver så omtolkar denne leifer innehållet medvetet i vad som verkar vara hans sjuka lust att få fortsätta tjafset. Precis som Roy ikläder sig rollen som den självutnämnde domaren och betygsättaren över diskussionerna inkläder sig leifer rollen som den självutnämnde allvetande bilexperten - det är bara ett problem: leifer begriper inte ett skit. Om det sedan är medvetet eller omedvetet får sakkunnig avgöra.
leifer, du förpestar tillvaron för oss alla. Kan du inte göra oss alla en tjänst och sluta att skriva?

Nedan finns ett ypperligt exempel på leifers manipulativa stil. Audi A5 SB skriver att han anser att han har mer ERFARENHET av moderna bilar än vad leifer har och genast dribblar leifer och skriver att han (leifer) kan VETA mer om moderna bilar än vad Audi A5 SB gör. Hur mycket tydligare kan det bli angående leifers debatteknik?

Audi A5 SB, du behöver inte hålla med mig i allt jag skriver. Huvudsaken är att du för en debatt utan att medvetet förvanska och förfalska det man skriver. Detta klarar det flesta - utom leifer och i viss mån Shogun.
Roligt dock att du också kände en befrielse under leifers frånvaro, vilket bevisar att jag inte hade fel.

#90
2012-05-17 23:07

Audi A5 SB, du behöver inte hålla med mig i allt jag skriver. Huvudsaken är att du för en debatt utan att medvetet förvanska och förfalska det man skriver. Detta klarar det flesta - utom leifer och i viss mån Shogun.
Roligt dock att du också kände en befrielse under leifers frånvaro, vilket bevisar att jag inte hade fel.

#91
2012-05-17 23:37

Jag håller med Kapten och Audi S5 till 100% angående leifer och Shogun. En frånvaro av dessa vore önskvärt

#92
2012-05-17 23:43

Kapten.

Så då menar du att Audi A5 SB är en domare,moderator som du beskyller Roy för att vara? Med den skillnaden att du godtar Audi A5 SB som den "rätte" domaren,moderatorn för att han håller med dig till viss del. Vad bevisar det?! Att du hade fel eller rätt? Inte ett skit!

Det enda det bevisar det är tycker jag här att inte du har några argument till MBs fördel gentemot Lexus. Du har inget att komma med i sak. Därför går du till personangrepp m.m hela tiden. Varför inte försöka finna argument som stöder det du säger om MB istället för att prata person!?

Kvalitetskänsla leder Lexus idag,läs AMS!

Även i Autoindex kommer Lexus att presenteras som bäst om några veckor,kul läsning så alla får reda på sanningen vem som har mest nöjda kunder i bilägandet. Vorsprung durch nöjda kunder!

#94
2012-05-18 07:48

Ibland skadar det verkligen inte att någon som t.e.x "Roy" talar om för oss andra hur vi låter.
Det är lätt att tappa focus när man provoceras och tappa tråden.
Nu har jag läst alla insändarna i den här tråden och det handlar uteslutande om gnabb mellan vissa herrar i dem flesta utav dessa inläggen.....intressant läsning?

Är ni 10 år gamla eller vad? ( Min pappa är bättre än din pappa?)
Blir så förbannat trött ...

#93
2012-05-18 07:59

Shogun, bra att du lade ut en länk från AMS där det visas att Mercedes är problemfri till 100%. Det tackar jag för. Det kan inte bli bättre betyg.

Här lite saxat från ViB test av Lexus CT200h:

"Orsaken är att Lexusens chassi är onödligt stumt dämpat, med påföljd att minsta lilla ojämnhet skickas upp i ratt och kaross på ett sätt som inte känns helt premium."

"Allra mest störande är oljudet i Lexus, som alstrar de elakaste och mest skavande frekvenserna."

"Men i verkligheten höll de siffrorna inte alls, utan överskreds med mer än 40 procent (!). Snittet under testet slutade för CT200h på 5,8 l/100 km..."

"Svårare att ha överseende med är den irriterande slirkänsla som uppstår i den steglösa transmissionen vid hårdare accelerationer och i motlut."

"På den punkten påminner den exklusiva Lexusen, elakt uttryckt, mer om en gammal Daf/Volvo av ”Rem-Johan-typ” än om en modern premiumbil."

"Att i det läget sitta i en Lexus CT200h och försöka hänga med i de svindlande böjarna är en minst sagt frustrerande upplevelse. Det spelar ingen roll att du hetsar hybridsystemet så att den steglösa transmissionen ylar av ansträngning"

"Det innebär att den CT200h-köpare som vill ha det extra kollisionsskyddet tvingas att punga ut med över 411 000 kronor. Rena snurren, om du frågar testlaget."

"Andra skönhetsfläckar, mer bildlikt talat, är den tröga bromspedalkänslan..."

"– Trots invändigt behandlad aluminium i huv och baklucka räcker inte Lexus rostskydd för mer än en trea i betyg. Det finns för många andra brister..."

Allt talar för Mercedes och deras hybridsystem som artikeln handlar om.

#95
2012-05-18 09:42

Thommys.

Visst är det bra att jag länkar,för det gör aldrig tyskförespråkarna till något alls,någon gång. De vill för det mest ägna sig åt personangrepp etc för att de inte har några argument.

Men det visar på vilken klass Lexus har,till skillnad på vad du sagt här och andra! Och någon gång kan man ju kosta på sig att visa att MB är bra i något begtest. Men Lexus ligger med som bäst i de flesta. Så läs gärna igen i detta begtest vad som skrivs om vad ägarna tycker om Lexus IS jämfört med tyskarna. Och vi får snart även Autoindex vad ägarna tycker om märkena som helhet och bedömningar om ägandet.

http://www.automotorsport.se/media/biltester_pdf/082508.pdf

Skillnaden mellan dej och mej,det är att du väljer ut endast det som visar på MBs fördel och Lexus nackdel. Aldrig helheten. Som när du hänvisar till vad Lexus ägare skriver om sina bilar på Lexus hemsida. Då valde du ut EN (1) negativ men nonchalerade alla andra som var positiva,det frågade jag dig också om,men fick inget svar,varför?

Det är ful debattteknik du kör med,istället för att säga, "ja Lexus är verkligen fina bilar som ger MB en bra match och i vissa avseenden är bättre". Och så är det med min erfarenhet också mellan dessa båda märken. Och något som kommer att visa sig hur det ligger till hos ägare i kommande Autoindex,då får vi det ytterligare en gång svart på vitt hur nöjda de är.

Jag menar tänk om Autoindex eller Loyalty group som gör undersökningen skulle göra på samma sätt som dig när de gör undersökningen och bara framhålla en negativ kund som du gör,och inte ta med de andra som är positiva. Hur blir en undersökning då? Det blir lite censur över det hela,och det är något jag inte vill ha.

Sedan i slutklämmen i ditt sista inlägg. " Allt talar för Mercedes och deras hybridsystem som artikeln handlar om"

Vad menar du med det? Är det bättre än Lexus hybridsystem i Lexus Gs eller jämför du med Lexus CT200h och E-klass kombi? Du blandar äpplen och päron hela tiden!

MBs hybridsystem är betydligt enklare historia än Lexus fullhybridsystem,och inte alls lika kraftigt.

http://www.automotorsport.se/media/biltester_pdf/061103.pdf

Men ändå så tycker jag att denna MB är säkerligen en bra bil och en vettig bil i sitt kombi utförande.Om det är lika tillförlitligt som Toyota/Lexus system återstår att se. Men du är säker på att man haft både en och två och fler Toyota/Lexus på MBs konkurrent analys avdelning där de obducerat dessa hybrider innan de byggt sitt eget.

#96
2012-05-18 09:56

Tycker också lite som ditt senaste inlägg Mistro.
Ger mig inte gärna in i en diskussion i en tråd som börjat med pajkastning.

#97
2012-05-18 10:42

Shogun "Då valde du ut EN (1) negativ men nonchalerade alla andra som var positiva,det frågade jag dig också om,men fick inget svar,varför?" Därför det var den som dök upp i förbifarten när jag besökte Lexus sida. Jag bemödade mig inte att klicka vidare till de andra. Men den var en fin motvikt till allt det du framhåller med Lexus.

"Och något som kommer att visa sig hur det ligger till hos ägare i kommande Autoindex,då får vi det ytterligare en gång svart på vitt hur nöjda de är." Jag säger igen det jag redan sagt: Ett bilmärke som inte funnits länge på en marknad och som först på senare år börjat sälja lite i volym i Sverige, ska jämföras med sedan lång tid etablerade märken. Det har inte hunnit bli några gamla ex av dem i något större antal som kan dra ned betyget. Så därför reserverar jag mig mot Autoindex som något att dra större slutsatser av när det gäller Lexus.

"Du blandar äpplen och päron hela tiden!" Gör jag? Mercedes har ett hybridsystem som med sin enkelhet verkar mycket lovande. Vad vill man mer med ett hybridsystem än att spara bränsle? Skulle inte en mindre Lexus snarare ha fördelar mot en tyngre E-klass i den frågan? Eller skulle inte en Lexus, enligt dig, överglänsa alla andra, som t ex BMW vad gäller t ex premium? Det är du som snarare lägger ut artiklar som inte berättar hela sanningen om Lexus, jag visade bara på att motsatsen finns.
Det kan mycket väl vara så att Mercedes haft Lexus hybrid med i testflottan, som så många andra. Men de valde inte att kopiera utan göra en egen enklare lösning, där man behöll den konventionella automatlådan istället för en DAF-liknande konstruktion som Lexus har valt. Att nackdelarna lyser igenom märks tydligt i ViB:s test. Snart får vi se Mercedes hybridsystem i fler modeller, som sedan tidigare har den funnits i S-klass. Tydligen blir Lexus hybridsystem sämre när det sitter i en CT eftersom du inte tycker det matchar Mercedes system.

Skulle du vara opartisk så skulle du lagt ut artiklar där premiumvagnarna från Tyskland hyllades, visat priser och utmärkelse de fått, och så vidare. Det finns, men det är ingen som så fanatiskt orkar hålla på med det, så som du gör med de asiatiska bilarna. Vi "jobbar" inte som amatörmarknadsförare. Vi gillar våra märken för det dom står för.

#98
2012-05-18 14:08

Thommys.

Alltså tycker du att en negativ upplevelse från en Lexus ägare uppväger alla andra positiva?

Sedan att Lexus inte funnits så länge så det finns i tillräckligt stort antal. Skämtar du? De har funnits sedan 1989 ,och sålts i miljoner runt om i världen. Skulle inte det räcka som underlag? Det finns faktiskt fler undersökningar än Autoindex som säger samma sak. Jag blir så trött på alla undanflykter hela tiden och förvrängningar av fakta som presenteras från undersökningar som säger att Lexus har nöjdare kunder än MB och även mindre problem. Varför förvanska fakta? Och försöka få det att framstå som de inte gäller,det är ett problem för alla som framhåller tyska bilar att de är bäst,trots att de aldrig ägt en Lexus så de har något att jämföra med. Jag har ägt alla 4 premium märkena så jag kan jämföra själv.

Du sa även att du "tittat" på nya Lexus Gs,trots att den in visats än,är det seriöst? Säger jag att jag tittat på en bil så har jag verkligen tittat på bilen klämt och känt m.m. Och inte bara tittat i en tidning som du säger som en nödlögn senare. Jag tror aldrig du ens varit inne hos en Lexus handlare och tittat än mindre provat klämt och känt m.m annars skulle du inte ha den uppfattningen om Lexus som du har. Och du sjunker i anseende när du ljuger om att man tittat på en bil när man inte ens varit i närheten,det är lågt! Hur trovärdig är du i annat du säger,ska man tro på det? Tex din brors Toyota Yaris,det är troligtvis också en påhittad historia.....äger han en Yaris? Nej,det tror inte jag.

Lära mer?!

http://www.youtube.com/watch?v=E62DkuWRoOA&feature=relmfu

http://www.youtube.com/watch?v=NYI2edvgkm0&feature=relmfu

http://www.youtube.com/watch?v=77bEj-bb-D8&feature=relmfu

#99
2012-05-18 15:39

Det som genomsyrar tester av Lexus är just hävden, att bilen kan hävda sig mot de tyska prestigebilarna. Hela företagsidén med media är att väcka sensation för att dra blickar till sig. Det gör man om man säger att någon kan slå Mercedes och BMW på fingrarna. Jag har hört allt tidigare när tidigare modeller släppts från Lexus -Nu kommer modellen som ska slå tyskarna! Men så sägs det för var modell som kommer. Redan när första Lexus presenterades så sa de själva att de hade en bit kvar innan de är ikapp. Men hela tiden håller tyskarna avstånd. Jag tror inte på det den här gången heller.

Jo, det är så, min bror har en Yaris och senast jag träffade honom så skulle han inte köpa en ny Toyota, det fanns inte på banan, för han är inte nöjd med den. Min granne hade en Lexus RX, efter han haft en Cheva pickup, han köpte inte en ny Lexus när han bytte bil, han köpte en ny Mercedes. Nu bytte han bil igen och det blev en ny Mercedes. Folk ledsnar på det identitetslösa i en Lexus.

Om du läst det som jag skrev tidigare så skrev jag att den kom 1989, men den sålde inte i några volymer här i Sverige i början. Att säga det är lång tid jämfört med alla andra märken är att ta i. Mercedes kom mer än hundra år tidigare.

Jag har varit inne hos en Lexushandlare. Inget upphetsande direkt i bilväg. De är till och med sämre än vad jag förväntat mig, efter allt jag hört. Det sa även min bekante som var med. När vi blev erbjudna att provköra, rynkade vi på näsan och avböjde. Bilen måste först och främst attrahera mig när jag provsitter den, gör den inte det så kommer jag aldrig att trivas med den. När jag tittar på b i l d e r n a på nya GS, för att förtydliga mig, eller reklamfilmerna, ser jag efter ett tag att det är rätt mycket japan över bilen. Det gillar inte jag.

När jag läser betygen om begagnade bilar på länken från AMS som du tidigare bifogat är Mercedes riktigt bra. Den har tre 100%:are, Lexus ingen. Mercedes största nederlag är service/verkstad, beklagligt, men det har inget med bilen att göra, det är ett Sverigeproblem, och detta har jag alltid varit medveten om. Det som förbryllar mig är betyget som ligger under snittet för fjädringskomforten. Det låter mycket märkligt. Det är en av C-klassens starkaste paradgrenar. Det visar att sådana här resultat kanske inte är så mycket att ha ändå. För hur kommer det sig att motorjournalister tycker tvärt om? Eller är det just det som är anledningen, förväntningarna var för höga?

#100
2012-05-18 16:22

Thommys.

Men nu orkar jag inte hålla mig,är du dum? Vad har Mercedes bilar som kom för hundra år sedan med de modeller MB har idag och de jämfört med Lexus? Du pratar i nattmössan gosse. De slår ju MB i vart enda begtest så är Lexus den felfriare bilen,varför håller inte MB undan där,trots att de byggt bilar sedan slutet på 1800talet? Du jämför som sagt äpplen och päron.

Och det enda du faller tillbaka på är historia och hur länge MB byggt bilar. Och ändå är de sämre än Lexus i begtester. Ägare är mer nöjda med Lexus,borde inte MB ägare vara mer nöjda när de byggt bilar längre än Lexus? Nej du faller på ditt eget grepp hela tiden du har inga konkreta argument som biter på Lexus vs MB. Du har bara historia att falla tillbaka på,och det är just bara historia,inget annat!

Du försvarar dej med att du och en bekant har varit och tittat men avböjt provkörning med löjliga argument. Men du trivs i en bil som B-klass? Utseendemässigt? Vilken identitet!? Du trivs med den för den har en stjärna i fronten. Bilen är helt enkelt ful,men praktisk kan jag tänka, men ful som stryk och har inget med MBs övriga design att göra.

Nej,jag går efter vad stora flertalet tycker inte någon fanatiker som bara kör ett märke och vägrar förnya sig.

Jag tycker det är knepigt att MB presterar så dåligt på områden som kvalitet/problemfrihet jämfört med Lexus i det stora hela för alla modeller. Och när de byggt bilar så länge,och ändå är man inte bättre ;o)
Man är också sämre idag än BMW,det är min erfarenhet mellan bilarna de jag haft. Som sagt jag kräver mer av ett bilmärke för att de ska ha mig som kund under en längre tid.

Mercedes E-klass kan vara himmel eller helvete! Varför chansa? Köp Lexus!

http://www.automotorsport.se/media/biltester_pdf/082508.pdf

#101
2012-05-18 17:11

Thommys, korka upp nu i stället och skit i det här. Du, jag och några andra som skriver på den här sajten kan se helheten och bredden. Vi firar helg med den vetskapen =)

#102
2012-05-18 17:50

Shogun, det räcker med att läsa ViB test av CT200h för att rygga tillbaka. Den kommer inte att bli bättre om den "vinner" några begagnade-tester i framtiden.

Jag har själv haft en W211 (320 CDI) som ny, den modellserien som du hänvisar till i din senaste länk. Så nu råkar jag ha egen erfarenhet av denna modell, och min var ypperlig, trotts att den hade det omtalade elektroniska bromssystemet SBC. För mig krånglade det aldrig. Ca 12.000 mil blev det med den. Det var i stort sett bara en sak jag retade mig på, och det var att klimatordisplayen var svår att avläsa i solsken, den lös lite väl svagt i dagsljus. Bilen gav dock rejäl mersmak. Därför fortsätter jag nöjt att köra Mercedes-Benz.

Håller med dig Kapten.

#104
2012-05-18 18:14

Shogun som vanligt "Köp Lexus"
Fy för den lede va' trött man kan bli på denne tråkmåns ..
MB gör kalasfina bilar .. Men är man lite sniken och inte vill bjuda de sina eller sej själv, trots att man kan .. får man väl hålla sej till Prius & co ..

#105
2012-05-18 18:25

"Mercedes ist laut ADAC AutoMarxX die derzeit stärkste Automarke in Deutschland." Kan man läsa på tyska ADAC hemsida idag. Shogun, det går nog att översätta till japanska på google om du inte förstår vad som menas. Lite ofattbart för dig kanske.

#107
2012-05-18 18:57

Gillar man tyskt sätt att bygga bil, köper man en tysk bil. Gillar man japanskt sätt att bygga bil,köper man en japansk bil. Svårare än så är det inte! Så sluta nu med eran längdpissningstävling och skriv om något vettigt istället!!!

#110
2012-05-18 19:45

leifer skerv; "Tror du inte jag har kört lika nya bilar som du har?"

Nej. Jag är faktiskt helt övertygad om att jag kört fler moderna bilar än vad du gjort. Och därmed kan jag säga att jag sannolikt har mer erfarenhet av just det.

Sen: "Och hur kommer det sig att du nu har tid att kasta din skit på mig när du annars är en så svårt upptagen man som minsann har mycket viktigare saker för dig än att skriva här?"

Vet du vad, jag hänger inte här hela mitt liv. Du kanske gör det och därför kanske du upplever ett inhopp i en debatt som "påhopp".

I övrigt, kommentarer som: "Ett råd i all välmening, håll dig till sak, låt oss diskutera sak, lägg dig inte i saker som inte angår dig ex vad jag sagt nån annan."

Jaha, det blir ju särdeles kul. Vems inlägg ska du kommentera själv? Dina egna?

#109
2012-05-18 19:46

leifer; läs Shoguns slutkommentar .. "Köp Lexus"
Vad fasiken betyder det?
Varför i helsike skulle jag köpa en Lexus om jag önskar en Mercedes?
Shogun försöker att hjärntvätta såsom han själv är både tvättad och tumlad, struken, manglad och lagd i översta hyllan .. ;o)
.
Och Nej, Lexus ser ut som en Japan .. vilken som helst. Vill man ha status är Lexus ett mycket dåligt val!

#113
2012-05-18 20:11

leifer, för att klargöra lite ett och annat; i går 21.17 skrev du för första gången i denna tråd ordet "okunnighet", med hänvisning till mig.

Sen har du mage att skriva: "Nu var det ändå du som började slänga detta med okunnighet, inte jag."

Du har synpunkter, titt som tätt, på alla i din omgivning. Själv spelar du skadeskjuten fågel så fort du får ett mothugg (OK, kapten kan vara väl bitsk, det kan jag väl hålla med om).

Jag tycker nog att din omstart i början av året var till det bättre. Nu vet jag inte.

Läs nu mitt första inlägg från igår och fundera lite. Kan det vara så att jag faktiskt hade en poäng? Att producenten inte kan bestämma om hans produkter är premium eller inte? Att det således är omgivningen som gör det och ingen annan. SAAB?

#114
2012-05-18 20:14

leifer; kan du inte kolla in alla andra inlägg här som jag gjort? Det blir lite lätt "storhetsvansinne" över att jag bara hackar på dig... Faktiskt.

#115
2012-05-18 20:16

Och: "Men det var igen du som trummar på att du vet mer (hur du nu än formulerar dig) inte jag."

Du är ju "go i huvet". VART har jag skrivit VET?

#116
2012-05-18 20:28

Jag behöver inte "tolka" Shogun leifer ;o)
Bara att läsa rakt upp och ner ...
.
Summan av kardemumman är alltid ... Köp Toyota, köp Lexus .. allt annat är kass! Nåja, Om man ändå inte vill ha just dessa fabrikat duger vilket annat Asiatiskt fabrikat lika bra ... Jag antar att man inte väljer sitt nick utifrån intet? :o)

#117
2012-05-18 20:43

leifer: Definiera moderna bilar?

Nåväl; efter din Volvo slutade tillverkas har jag kört följande bilar i tjänsten:
Audi A4 gen 1 och gen 2
Audi A6 gen 2 och gen 3
Audi A5

Jag har därutöver ägt en Opel Corsa, en VW polo och en VW Golf.

Mina kollegor har haft följande bilar, vilka jag både åkt i och frekvent kört:
Mitsubishi Galant
Peugeot 406, 407, 607
Ford Mondeo
SAAB 9-3 gen 1 och 2
VW Passat i ett antal varianter
Audi A4 gen 3

Därutöver har jag hyrt ett oräkneligt antal hyrbilar. Senaste var f.ö. en Toyota Auris som inte hade "handsfree" som standard, vilket Simon_1 påstod. Appropå mina påhopp på dig. Googla.

Sämsta bilen hittils? En hyrd Ford Focus automat med hela 4 växlar. På autobahn....
Bästa bilen hittills? En Audi A8. Även där ett inlägg som inte var riktat till dig leifer...

#118
2012-05-18 20:55

Hmmm Audi A5 SB, Audi A8 som bästa bil kan väl inte räknas ... Japsen har inga bilar i klassen. Men hade dom .. skulle de nog vara, om inte bättre så i varje fall driftssäkrare :o)

#119
2012-05-18 21:03

Jes_, shogun har nog svar på tal... ;-)

#120
2012-05-18 21:06

Audi A5 SB, varför håller du på? Men å andra sidan, jag förstår dig. leifers ENDA intresse är att trixa med det man skriver så att det man egentligen menade blir så "fel" att man måste återkomma och förklara. Men då tänjer leifer igen på det man skriver så att det blir "fel" och inte alls så som man menade och så fortsätter det. Sedan har han mage att påstå att andra sabbar när det i själva verket är han själv! Och som du mycket riktigt påpekar om "okunnighet" etc. så är det ett praktexempel hur leifer förstör diskussionen. Och när man till slut tröttnar på alla falserier och ryter till - ja, då springer lerifer till redaktör Fredrik och drar en snyftvals. Fy f-n.

Det bästa är ändå att vi var överens om att det var skönt när leifer vara borta typ två veckor. Om jag hade varit leifer och läst det omdömet hade jag faktiskt satt mig ner tänkt efter ett tag. Men inte leifer, inte - han raljerar vidare som om inget har hänt. Jag kan inte begripa vad det är för typer som finns ute i samhället. Usch.

#121
2012-05-18 21:12

Kapten, varför jag håller på? Tja, det kan ha att göra med att jag har synnerligen svårt för folk som generaliserar och påstår att det man skriver är "sanning". Bland annat. Kvinnosynen hos somliga gör det väl inte heller lättare, men det är väl möjligen bara min svaghet och sannolikt även din.

Men du, nu korkar jag upp!

#122
2012-05-18 21:30

Audi A5 SB, jag korkade upp för länge sedan så du ligger efter =)

#123
2012-05-19 09:24

Shogun, du kan då missförstå. Jag menar inte att Mercedesbilarna från t ex 50-talet ska jämföras med dagens Lexus. När jag säger att Lexus inte har varit med lika länge, menar jag att om ett märke inte har varit längre på marknaden än vad Lexus har varit så finns det inte så mycket gamla bilar i trafik som kan krångla och kosta pengar för ägarna, och därmed kommer det inte lika mycket kritik heller.

"Men du trivs i en bil som B-klass?" Ja, Mercedes kan detta med vad jag vill ha. Bilen byggs på samma filosofi som alla de andra Mercedes-bilarna. Där finns inget enklare märke i grunden. Lexus är en komforttrimmad Toyota. Toyota är en dussinbil. Eller förresten man kan ju inte kalla "Allra mest störande är oljudet i Lexus, som alstrar de elakaste och mest skavande frekvenserna." för komfort. Saxat från ViB test av Lexus CT200h.

"Utseendemässigt?" I allra högsta grad. Gillar den starkt.

"Vilken identitet!?" Mercedes. Det behövs inte fler kommentarer till det. Vad är Lexus? Jag väljer inte mina jeans för att de vinner konsumenternas bästa synpunkter på slitstyrka i Råd & Rön.

"Du trivs med den för den har en stjärna i fronten." Ja, det den symboliserar.

"Bilen är helt enkelt ful," Tvärt om, mycket snygg. Slår de andra MPV med hästlängder. Att den inte sedan utstrålar samma design som en SL 500 är en annan sak. En Lexus är vadå? Snygg? Knappast.

"men praktisk kan jag tänka," Ja, och mycket säker (rekordvärde i Euro-NCAP) och bra vinterbil (vann i Finland också, där även Lexus var med), mm.

"men ful som stryk" Nej, tuff. En ful bil är Lexus CT200, den är fulare än stryk.

"och har inget med MBs övriga design att göra." Jo, massor. Den har likheter med sin företrädare och sina syskon (nu tillverkande Mercedesbilar) Den ligger helt i linje med Bruno Saccos Mercedes-Benz-Design-Philosophie.

#126
2012-05-19 11:44

Du har rätt "Thommys": På 23 år hinner man inte få statistik om ett fabrikat är bra eller inte.
Rent omöjligt är det helt enkelt för världens största biltillverkare att knåpa ihop en bra bil oavsett kostnader.
Tacka vet jag då dess konkurrenter som har funnits längre då det är utav absolut största intresse hur dessa bilar fungerade för 30 eller 40 år sedan,då det är just denna statistik som kunderna idag tittar på.
T-Ford ....det var en bra bil och därför vet vi att Ford fortfarande är det bästa som man kan köpa ... ;)

#127
2012-05-19 12:05

Thommys.

Om nu Lexus funnits emellan 20-25år så finns det tillräckligt många bilar i trafik för att få fram hur de är runt om i världen. Och då kan vi jämföra med de MB som är lika gamla,svårare är det inte.

AMS tex gör sina begtester när bilarna är kanske ett par tre år för att få fram problem som modellerna har och visa för begköpare som är spekulanter på dessa modeller vad de drabbas av. Hur länge menar du att man ska vänta med innan man kan få fram så man kan jämföra MB och Lexus? För mig verkar det som att du griper efter halmstrån för att försöka försvara MB sämre kvalitet och problem i begtester jämfört med Lexus. Då får du kontakta både AMS och Teknikensvärld och många andra tidningar runt om i världen att de inte kan få fram vilka problem bilarna drabbas av än för de är inte tillräckligt gamla. Klart som korvspad att man kan få fram skillnaden dem emellan när det gått 20-25år!

Bara några år gamla bilar kan krångla idag,och även nya kan krångla idag. Inte minst Mercedes med elektronik problem som min hade,jag förstår inte vart du vill komma egentligen. Men jag vet att du vill försvara MB kvalitet eller brist på den på vissa områden.

I USA har man rejält med Lexus och MB som är gamla så de kan jämföra dom,så nog kan Lexus och MB jämföras.

Det hela är löjligt i din argumentation,och det är för att MB inte når upp till Lexus felfrihet/kvalitet kvalitetskänsla längre. Du vill inte inse att andra märken nått i kapp MB och förbi. Det är detta jag vill visa på här och därför jag skriver här. Och för att visa på vilken inställning vissa har att man inte vill ta till sig detta hur det ligger till nu mellan olika bilmärken. Det ser inte ut längre som det gjorde för MB på 60,70,80 talet,kartan har ritats om markant,detta vill du inte inse och inte andra heller här.

Thommys du får ursäkta men jag kan inte se den filosofi (vad är det för filosofi de byggs efter) och identitet som är lika mellan en A-klass B-klass med en E-klass S-klass vad är det som är lika? Enligt mig som gammal MB ägare så har de inte ett dugg gemensamt,jag tror bara att du vill intala dig det och bekräfta för dig själv att du HAR en Mercedes.

Vad jag vill med att jag skriver här det är att du ska vakna till lite ur bubblan och se dig omkring hur verkligheten ser ut idag. Du behöver inte köpa Lexus,men se dig om hur verkligheten ser ut runt om dig och hur bilarna är idag.

Vilken MB jämför du Lexus CT200h med? Eftersom du hela tiden hänvisar till VIB test? Jämför du med E-klass? Då är det äpplen och päron igen!

Design ska ju inte diskuteras det är i betraktarens öga. Men du ska inte inbilla mig att en A-klass eller B-klass har något med de andra MBs design att göra,i mina ögon är det fula bilar (utom senaste A-klass som visats,den var snygg men har inte något med andra MB design att göra)

Ja,en Lexus Gs är snygg,i mina ögon. En Lexus Ls400 var snygg och är än idag,den var ju en kopia på MB har man sagt förr,så den är inte snygg menar du ;o) Men det var en bättre byggd kopia.

Detta är tjafs egentligen tycker jag men det är kul att se hur tyskbils ägare försvarar sitt märke i döden och man vill inte inse hur det ser ut för deras märke idag. Det kan vi se här på argumenten som kommer fram. Och när man lyfter fram hur de klarar sig mot Lexus i begtester etc. Och alla undanflykter och halmstrån man använder sig av. Och personangrepp när argumenten tryter och vilka som står för dem i huvudsak.

#128
1 Tysken
2012-05-19 13:20

Det dummaste man kan göra är att bemöta dårars påstående, men nu kan jag inte hålla mej längre....Finns det ingen moderator på ViB som kan stoppa "leifer" och "Shogun" och deras ständiga påhopp och nedsättande kommenter
"Shogun" har ju blivit portad från andra forum tidigara så han är ju ökänd. Hur kan någon ansvarig på ViB låta dessa två förstöra alla debatter, deras onyanserade fanatism förstör ju tidningens webbsida ....
Eller är det så att Leifer och Shogun är samma person ....det känns ganska otroligt att det kan finnas två människor som totalt saknar självinsikt på samma forum.

#129
2012-05-19 14:41

Ytterligare en som inte orkar höra sanningen och då kommer med personangrepp!
Och det är en talesperson för tyska bilar IGEN. Jag berättar om mina bilar jag haft tyska som japanska. De japanska har varit de med minst problem,det får man inte säga. Och jag är inte ensam om detta,jag har också varit mest nöjd med ägandet av Lexus bilar jämfört med tyska. Något som kommer att visa sig nu i Autoindex från flera ägare hur nöjda de är.

Och man har blivit avstängd från forum,var har jag blivit avstängd från forum? Jag skriver överallt fortfarande utan att vara avstängd. Jag säger ju bara sanningen om mitt bilägande. Det får man inte göra om du säger att japanska är bättre än tyskar,har ägare till tyska premiumbilar så svårt att ta detta. Är de så vana att vara störst och bäst alltid att de inte tål kritik mot bilarna när man visar på svagheterna.

Jag skriver också och pekar på skillnaden mellan MB och Lexus som begagnade i begtester vilka som visar sig mest felfria. Det får man heller inte göra när tyskar visar sig sämre i verkligheten hos ägarna. Vad är det som är så tabu med att säga hur det ser ut i verkligheten. Man blir beskylld för det ena och det andra när man visar på hur det ser ut i verkligheten. Vilken stark lobbygrupp MB måste ha. Och vilka är det som är fanatiker,när man inte ser skogen för att träden är i vägen.

1 Tysken kan vara lungn jag och Leifer är inte samma person. Däremot har vi träffats i Stockholm när jag letade en beg Lexus.
Och Leifer och jag har inte alltid haft samma åsikt,men därför kan vi träffas och prata bilar utan att gå till personangrepp som andra gör för att de inte har samma åsikt och att de saknar argumenten som talar för deras åsikt. Och jag anser att det är tysk sidan i detta krig som använder sig av personliga påhopp mest,det är bara att läsa innantill här i spalten.

Nej,ägna er att ta fram undersökningar istället som visar på att tex tyska premiumbilar MB är bättre än tex Lexus. Men det har inte en enda av er lyckats med,inte EN av er! Istället ägnar ni er åt att gå till fruktansvärda personliga angrepp på Leifer,era fega krakar! Prata bilar här på denna sida istället för person i andra och tredjehand.

#131
2012-05-19 15:06

leifer, du läser inte vad jag skriver, eller så förstår du inte. Jag repeterar därför vad jag skrev till dig igår kväll:

"leifer, för att klargöra lite ett och annat; i går 21.17 skrev du för första gången i denna tråd ordet "okunnighet", med hänvisning till mig.

Sen har du mage att skriva: "Nu var det ändå du som började slänga detta med okunnighet, inte jag."

Du har synpunkter, titt som tätt, på alla i din omgivning. Själv spelar du skadeskjuten fågel så fort du får ett mothugg (OK, kapten kan vara väl bitsk, det kan jag väl hålla med om).

Jag tycker nog att din omstart i början av året var till det bättre. Nu vet jag inte.

Läs nu mitt första inlägg från igår och fundera lite. Kan det vara så att jag faktiskt hade en poäng? Att producenten inte kan bestämma om hans produkter är premium eller inte? Att det således är omgivningen som gör det och ingen annan. SAAB?"

Så, det var faktiskt du som drog igång det hela med att beskylla mig för "one liners" mot dig och att jag var okunnig.

#132
2012-05-19 15:13

leifer, ditt svar 11.12 om mitt inlägg 21.06 igår kan bara tolkas som att du inser att du har torskat en gång för alla. Inte ens ett försök till försvar eller förklaring.

Om du bara kunde låta bli att förfalska det andra skriver så skulle det inte behöva bli så här. Men det kvittar vad man än skriver så byter du ut ett substantiv, ett verb eller något annat och vips stämmer inget längre med vad man sa från början. Du har en sjuk lust i att hålla på så här. Men kanske är du till åren kommen och inte förstår själv hur du håller på.
Sedan är det så att jag - och faktiskt ett par till - har uttryckt vår åsikt om hur skönt och lugnt det var när du var borta. Jag tror till och med att Fredrik kan intyga att så lugnt som det var då har det aldrig varit. Vi diskuterade allvarliga saker som en polisjakt som slutade med att en ung MC-förare körde ihjäl sig - och det UTAN minsta antydan till tjafs. Inte ens under artikeln om att kvinnor köper mijövänligare bilar gick tongångarna höga. Om du inte är dement bör du faktiskt kunna inse att det jag skriver (med medhåll från Audi A5 SB och en till som jag inte kommer ihpg namnet på) är alldeles sant. Men inte ens det tycks du vilja begripa eller inse.

När det sedan gäller "Kapten überfjant" och andra tillmälen så stör det mig inte ett dugg. Det är till och med både bra och roligt.

De tyska premiumtillverkarna Mercedes, BMW och Audi levererar sammantaget det som behövs för att lira i en egen division. Där Volvos modellprogram slutar tar respektive tysk premiumtillverkare över med i stort sett en dubblering av modellprogrammen. En S80 ter sig som en instegsmodell i småbilsklassen i den jämförelsen. Premium är vad det är och vad det kommer att förbli.

#134
2012-05-19 16:33

leifer, enda anledningen till jag INTE finns på forumet är för att DU är där. (Men se nedan.)

Noterbart är också att vi som gillar fina tyska bilar - till exmpel jag, Thommys, Swenssons, Tysken och så vidare - nu kallas för "troll" av leifer! I vilken kategori han placerar sig själv nämner han inte men vi kan nog tänka oss någon lämplig.

leifer skriver: "Forumet mest frekventa skribenter och som har bidragit mest där är såna som (bortsett från mig själv och hur man nu ser på det) Shogun, Jes, Hanzzon, Saabnisse. Dom ska ha ett stort cred tycker jag för alla bra inlägg! Tyvärr dök sen trollet Rustan Werling upp där men förhoppningsvis kommer vi se bot och bättring där framöver, vem vet, större mirakel har väl skett."
leifer förnekar sig inte på något sätt. Vad har han bidragit med och vad kan han? Och så nämner leifer Shogun, den störste pratkvarnen alla tider!

Och som vanligt bemödar sig leifer inte med att bemöta mina inlägg. Slagen? Torskat? Javisst!

Men tro inte att du ska få det lugnt på forumet. Jag ska nog komma in där, ska du se.

#135
2012-05-19 19:55

"leifer": Tyvärr fungerar forumfunktionen dåligt.
Kanske är det mina 4 datorer som det är fel på med olika operativsystem eller så är det en bugg!?
Det har ibland tagit dagar och veckor utan att forumet har fungerat alls varför man tröttnar.
TV hade länge problem med sin sida men förnekade det jämt,varpå jag knappt längre tittar på deras sida.

P.s Om du nu skall spela "offerlamm" i den här såpan och skylla allt på andra så kanske du kunde börja med att läsa igenom dina egna inlägg innan du postar dem,...eller det var kanske inte du som började och då blir dina egna förolämpningar mindre grova?

#136
2012-05-19 20:20

Så, då kan jag konstatera att det jag skrev till leifer föll tomt och platt... Han läser inte (eller förstår inte, vilket i.o.f.s. kan vara mitt fel) mina inlägg.

Men nu har jag varit på forumet och skådat ljuset! Tråden Forumstroll fick ju mig att få en liten lätt deja vu när det gäller den förfördelade.

#137
2012-05-19 23:07

Shogun, jag behöver egentligen inte redogöra för dig hur likheterna över Mercedes vagnpark hänger ihop. Det finns t ex lite att läsa om det på Wikipedia, men mer om man googlar. Det handlar om Saccos designfilosofi som jag sa, som präglar bilarna idag. Det är inte bara på utsidan de ska vara lika varandra. Utan det handlar även om t ex funktioner som fungerar på samma sätt i alla bilarna, hur menyer är upplagda, att mönstret på golvmattorna är samma, att radion har samma layout, att farthållaren sitter på samma plats i generationer och över hela bredden av bilflottan osv, osv. Det är bara några exempel. Nu har förvisso en ny placering och form av farthållaren införts, men så genomförs det också i samtliga bilar efter hand så att alla får den nya placeringen tillslut. Nya A,B,ML,GL och SL har hittills fått det. Där emot så har man inte ändrat på hur den används, det är på samma sätt, så att en Mercedesförare känner igen sig. Har man kört en(1) Mercedes modell så känner man sig även hemma i de andra, så även B-klassen. Där emot så kan de dyrare ha fler och mer påkostade funktioner. Logiken i reglage och funktioner är också något som präglar en Mercedes, som t ex miniatyrstolen. Vill man inte begripa hur Mercedes bygger bilar så spelar det ingen roll om man förklarar.

Det är inte konstigt att du inte får ihop det jag säger. Det handlade om Autoindex när jag talade om Lexus låga ålder. Inte om hur många bilar de byggt ute i världen fram till idag, eller hur AMS lägger upp sina beg.tester. Hur många Lexus finns det i dag från t ex början av 90-talet i Sverige? Jämför det med andra märken. Klart att andra märken som har många gamla bilar i trafik märks mer i en undersökning än ett som knappt finns. Rullar det många gamla risiga bilar om kring på gatorna så påverkar också det folks uppfattning om ett märke. Finns det inga bilar av ett märke får de inte heller en negativ uppfattning om märket. Frågar jag min mor om hon sett en rostig Lexus någon gång så får jag en motfråga -Vad är en Lexus? Frågar jag henne om sett en rostig Volvo någon gång, så säger hon -Ja.

#139
2012-05-20 12:08

Vem har kallat leifer för "psyksjuk"? Däremot har leifer kallat mig för "Kapten überfjant" (+ några andra varianter). Inte för att det gör något, men mer för ordningens skull.

#140
2012-05-20 14:54

Thommys.

Läs på om Autoindex hur man går till väga. Hur gamla bilar är som deltar,nya och begagnade. m.m

http://www.loyaltygroup.eu/method-uk

Oavsett vad så har inte MB lika nöjda ägare som Lexus. Sedan har inte historia,filosofi eller annat något med detta att göra.

Om det sedan finns gamla rostiga Lexus eller ej på gatorna så din mor eller andra ska få en uppfattning om märket har inte med saken att göra. De frågar bara ägare till märket som äger bilarna,de frågar heller inte dej och din uppfattning om märket,och det är ju tur......för det skulle bli helt missvisande! Du måste äga bilen. Som tur är finns det inte så värst många rostiga Lexus,trots att de är uppemot 20år gamla.

Sedan kan fortfarande inte mena att en B-klass eller E-klass har liknande design filosofi!? De bilarna är ju som natt och dag. Att sedan bilarna liknar varandra inuti så ägare känner igen sig går även igen hos andra märken,så MB är inget undantag. Du behöver inte förklara det här för mig för jag kan Mercedes ganska bra fortfarande.

Det jag vill att du ska förstå om Lexus det är att kvaliten är ikapp och förbi MB sedan länge,även problemfrihet,kvalitetskänsla m.m de är kort sagt ikapp i allt. De har också som sagt mer nöjda ägare även i Sverige och hela norden,och nu kommer vi får det bekräftat i Autoindex. Och detta har vi sedan länge fått bekräftat från undersökningar genom åren från USA och även Tyskland att Lexus har mer nöjda ägare där också genom åren. I USA tex där Lexus sålts mer än MB de senaste 20åren och varit det mest sålda premium/lyxmärket där. Utom de senaste åren pga ålderstigna modeller så har MB och BMW gått förbi. Men det kommer nog att ändras nu de närmsta åren pga nya modeller.

Det är bara detta jag vill att du ska förstå,men du gör eller vill inte detta. Men du får gärna fortsätta köra MB för mig. Vill bara att du ska lyfta blicken lite högre och se skogen för alla träden som är ivägen. Då skulle du bli en nöjdare kund! ;o) Jag är glad att jag själv lyfte blicken mot Lexus från MB och blev en nöjdare kund och fick en ny erfarenhet som bilägare. Ny vet jag vad riktig kvalitet är.

#141
2012-05-20 15:45

Märker att det var länge sen jag tittade in här i tråden.
Det här blir nog en av mina längsta kommentarer.

Kapten, din klassindelning är just din och, som du medger, är gränserna flytande. Därav mina lite blandade benämningar (som jag faktiskt var helt medveten om och fick det mothugg som jag förväntade).
Åter använder du direkt nedsättande benämningar. Hur babblar man i skrift?
Leifer skriver för övrigt en kul fundering kring premium.

Kaptens kontring på leifers premiumbeskrivning blir patetisk - och då är jag snäll. Den okunniga och starkt nedsättande sammankopplingen mellan socialdemokrater och kommunister liksom viljan att vara lite mer - men absolut inte den absoluta toppen, ändå - väcker ju en del funderingar kring klasstänkandet. 30-talet var kanske en bra tid?

"leifer, du tolkar dig in på Södersjukhusets psykakut en gång för alla." Behöver jag skriva ett omdöme om detta? Detta utlåtande är skrivet direkt efter ett sansat inlägg från leifer.

Kapten, jag har haft mina kontroverser med leifer - men det har jag sannerligen haft med dig också! Och ditt språkbruk är ofta fullkomligt vedervärdigt!
Att t ex debatten i spalten kring mc-föraren skulle löpt konfliktfritt är ju en rent absurd överdrift. Det har väl sällan förekommit så starka motsättningar som där. Och det hade inte dugg med leifers eventuella när- eller frånvaro att göra.
Sen kan jag förstå att leifer invänder mot Audi A5 SB:s förmodan om leifers erfarenhet om nyare bilar.
Påhoppet på Shogun förstår jag inte heller - han brukar vara en av de mer sansade här i spalterna.

Resonemanget kommer in lite på vem som har rätt att fälla omdömen om andra. Är det inte det som pågår här hela tiden? Istället för att resonera sakfrågor och utbyta åsikter så är det ofta personangrepp.
Mistro slänger in en bra kommentar kring detta. Hackenbush instämmer.

Thommys och Shogun hamnar i en duell där faktiskt fakta används.
Visserligen i bägge fallen blandat med personliga uppfattningar och självklart för att stärka just dessa. Lite lättare personpåhopp och argument typ "jag känner en..." drar ner det hela.

Jag får nog hålla med om att Mercedes historik inte är så relevant och konstatera att hos bägge fabrikaten finns riktigt fina bilar - och mindre fina.
Tyvärr har Lexus valt att modifiera en Toyota när de presenterade CT 200h. De övriga modellerna håller en annan klass - inte minst då LS 600h.

Trastens lilla kommentar är nog en bra sammanfattning av läget.
Leifer skriver flera bra kommentarer. Försöker dämpa ner tonen hos Audi A5 SB (utan att kanske ha helt korrekta argument), men även rent allmänt.
Tyvärr försämras tonläget senare. Onödigt.

Mistros ironiserande inlägg angående Thommys vikt vid tillverkarens ålder är klockrent!

Tjafset mellan Shogun och Thommys fortsätter.
Nu om något så personligt som utseendet.
Mest tradig är nog Shogun. Jag kan hålla med leifer om att han borde tona ner Lexus-propagandan i denna Merca-tråd.

1 Tysken vill ha bort leifer och Shogun från spalterna och hävdar att Shogun blivit förvisad från andra tidningars spalter. Jag har ingen aning.
Oftast skriver Shogun sansat med bra argument, men kan ibland hänga sig kvar i ett cirkelresonemang, vilket sannerligen också gäller leifer.
1 Tysken borde tagit upp KaptenOberkommando också som skrivit några riktigt fula saker här i tråden med vidriga tillmälen.
Ändå kan alla tre herrarna skriva synnerligen genomtänkta och till och med intelligenta kommentarer emellanåt! Så jag vill inte ha bort dem - men att de sansar sig.

Bland de kvarvarande ganska meningslösa ordduellerna krin Lexus och Mercedes hittar jag en påminnelse från leifer om forumet, vilket Mistro har tekniska problem med.
Själv har jag inte varit inne där på länge. Från början fanns där otaliga problem och en mycket märklig sturktur - men man kanske borde tiita in där igen!

Kapten minns mycket väl att leifer kallat honom Kapten überfjant (vilket jag tror skett vid två tillfällen i denna tråd). Helt klart ett barnsligt tillmäle som han använde en bra bit efter det att Kapten ansett leifer vara i behov av psykvård (vilket är starkt kränkande) - vilket Kapten inte minns...

Långt blev det.
Utan tvekan har jag än en gång delgett mina bedömningar under resans gång. Är det inte därför man läser? För att ta till sig och bedöma andras kommentarer. Dela uppfattningar och erfarenheter.

#143
2012-05-20 16:32

"cirkelresonemang" tack Roy J för det ordet!

#142
2012-05-20 16:38

Roy J.

Börja skriv på forumet,snälla! Det är ett nöja att få läsa inlägg utan personangrepp och med fakta,även om mej själv är roligt att få läsa. Hur du betraktar mig från ditt perspektiv och vad jag skriver. Annars brukar man ju bara få veta hur dum i huvudet man är och andra tillmälen för att de inte har argument som talar för deras sak som biter på mina argument som mot argument.

Det blir mest snack om historia,själ i bilar,filosofi och gud vet vad,allt för att släta över att de inte är lika bra som Lexus i olika undersökningar vad de än må handla om.

Jag är mycket medveten om att jag skriver mycket om Lexus här,även om det inte är på rätt plats. Och att jag blir långrandig,men det få du ta. Men det är för att andra ska få upp ögonen som fastnat hos tex MB och som tror att de fortfarande är state of the art än inom bilvärlden,vilket de också är! Men de har tuff konkurrens från Lexus och BMW. Där Lexus har högre kvalitet idag anser jag. MB är INTE vad de har varit i mina ögon.

Det behövs fler på forumet som inte använder sig av personangrepp m.m och som försöker driva diskussioner framåt med argument och fakta.

Och Roy,hellre ett cirkelresnomang än personangrepp! Och att man står för det man skriver och har en uppfattning som man kan backa upp med fakta och visa upp vad man menar,eller försöker. Det är det inte många som gör här,man tar fram basebollträt istället. Och man blir beskylld för än det ena än det andra,det är tydligen starka krafter som blir upprörda när du säger att tyska bilar inte är bäst.

#144
2012-05-20 17:20

Shogun, Det är märkligt att du inte ser likheter i designspråket mellan B-klass och övriga Mercedesbilar. Jag orkar inte gå in på det och förklara.

När jag tittar på instrumentbrädan i nya Lexus GS (på bild) ser den rätt gammaldags ut. Lexus har försökt att göra något mer åt det klassiska hållet, och lämna den asiatisk-futuriska designen. Men det blev lite fel. Istället för att skapa en modern tidlös design så blev det mer något som liknar 80-talsdesgin. Små rektangulära luftmunstycken, är ett exempel, som för tankarna tillbaka till Mercedes S-klass W126. Kommande S-klass som sätter normen bland premiumbilar kommer har runda luft-dysor och inte mindre än fyra stycken i mitten på instrumentbrädan. Den stora horisontella plattan till panel framför växelväljaren är också något gammalt i designväg. Grinden som växelväljaren löper i saknar all form av elegans överhuvud taget. Den ser riktigt otidsenlig ut. Ratten ser dessutom tung ut (klumpig). Det är sådant här och mycket mer jag ser och jag behöver ingen provkörning för att konstatera det. Det tar emot.

Jag har själv deltagit i AutoIndex så jag vet vad det är. Undersökningen bygger på vad ägaren vill ha fram och kommer ihåg. Det är subjektiva uppgifter. Att då säga att man inte påverkas av förutfattade meningar är att blunda för fenomenet.

#145
2012-05-20 18:02

Roy, din och min uppfattning om vad som är "sansade" inlägg från leifer skiljer sig avsevärt. Dessutom tycks inte heller du förstå leifers dribblande med det man skriver och hur oerhört irriterande och kränkande det är att se det man skrivit förfalskas. Jag har varnat honom många gånger, men han skiter i det. Och till slut tryter mitt tålamod.

Sedan: "Den okunniga och starkt nedsättande sammankopplingen mellan socialdemokrater och kommunister liksom viljan att vara lite mer - men absolut inte den absoluta toppen, ändå - väcker ju en del funderingar kring klasstänkandet. 30-talet var kanske en bra tid?"

Alltså, det här visar hur svårt det är att på nätet få fram exakt det man vill få fram - särskilt när en massa energi går åt till att försöka rätta till de falsarier som en del levererar av det man tidigare har skrivit.

Min åsikt bygger på kunnighet i historiedelen (och tro mig, här har jag tungt på fötterna) och hur förhållandet till det tyska ser ut (jag kan lova att det satt många svenskar i går när Bayern Müchen förlorade och sa typ att "Fy fan vad bra, tyskarna skall ha stryk var man ser dem" - utan att fatta att inte alla i laget ens är tyskar). Men Mercedes har inte viljan att vara lite mer - Mercedes ÄR redan lite mer. Och "viljan att vara lite mer men absolut inte den absoluta toppen" är en gigantisk missuppfattning. Allt beror på hur man differentierar det hela. Mercedes ÄR toppen - vem har fått det till något annat förutom leifer? Sammantaget är det bästa märket när man räknar in alla aspekter och premium passar därför in alldeles ypperligt bra. Men per definition anser inte jag att Mercedes är det samma som lyxbilsmärke - därav min åsikt att Mercedes inte är toppen (som leifer - och nu du - kontrade med) - alltså inte toppen vad definitionen anbelangar men väl vad man får för pengarna. Mercedes har flera modeller på toppen i sitt modellprogram som givetvis lirar i lyxbilsdivisionen, men att säga att en C-Klass är en "lyxbil" blir lite lätt fel - dock är den betydligt "mer" i alla avseenden än en sketen Volvo.

Mercedes (och BMW och Audi) är sammantaget premium, men har bilar som lirar i lyxbilsdivisionen. Men att per definition säga att dessa tre är lyxbilstillverkare blir ju fel (förutom i den korkade svenskens ögon och dennes inställning till allt som är tyskt) eftersom i alla fall jag ser en Bentley eller Aston Martin som lyxbilar (definitionsmässigt, alltså). Jag köper att en S-Klass är en lyxbil men kan inte säga det samma om en C-Klass - som ändå är bra mycket mer än det mesta som den ställs emot. Sammantaget är Mercedes premium så det räcker och blir över och utgör därmed gräddan bland billtillverkare. I min värld är en Aston Martin per definition en lyxbil, men inte är den bättre än en Mercedes för det sett ur ett användarperspektiv.

Roy, jag stör mig verkligen på dina präktiga domarinlägg - lite av mammas rediga pojk. Vem tror du att du är? Att du tycks ha lång erfarenhet från skolvärlden märks - tyvärr med blandade känslor. Det som utmärker folk med erfarenhet från just skolvärlden är att de tror att de vet allt bäst. Ingenting kan vara mer felaktigt. Till på köpet har jag flera släktingar som är lärare och diskussionerna blir ibland lätt infekterade när de börjar lägga ut sina alster under middagen och jag (givetvis) försöker ta ner dem på jorden. En av dem har varit lärare så länge att han i praktiken agerar som en predikant i Jehovas Vittnen. Allt han säger är lag ... Brrr ...

#146
2012-05-20 19:22

Jag kan inte låta bli att kommentera nya Lexus GS växelväljare igen. Den hör ju inte ens hemma i en Toyota år 2012. Är Lexus så rädda för att gör något nytt som skulle kunna äventyra tillförlitligheten att de inte ens törs göra en ny växelväljare som matchar BMW:s "joystick" eller Mercedes smidiga växelväljare vid ratten, så kommer de att gräva sin egen grav. Det kanske inte är konstigt att försäljningen sjunker, nu när nyhetens behag lagt sig.

Förutom grinden så har de även kvar de gröna och röda färgerna på typsnitten bredvid spaken och de passar inte heller i en premiumvagn. Det var inte ens snyggt på 90-talet. Det här är alltså det senaste Lexus har. E-klass äger premiumsegmentet fortfarande. S-klass är högre.

#147
2012-05-20 19:40

Tack Shogun! Får se om jag tittar in i forumet.
När man kört alla argument man har, så är det inte så mycket lönt att köra dem igen. Ett tips till Shogun, Thommys, leifer och KaptenOberkommando - och alla er andra också, förstås.
Jag har förvisso själv någon gång i samma spalt lyckats att mer eller mindre upprepa mig med långa hopp, men då har det oftast varit på grund av någon ny kommentar från någon som inte brytt sig om att läsa tidgare inlägg (vilket inte är så helt lätt med den sorteringsordning som råder).

Thommys, jag tycker att instrumentbrädan har drag av både Mercedes C-klass och BMW.
Att Mercedes (än så länge) har runda utblås i paneländarna kan då åtmintone inte jag se som någon modernisering. B-klass har förvisso en hel arsenal med runda utblås, något som Alfa Romeo haft i många år. Opel Kadett hade det redan på 60-talet.
Bara för att Mercedes plockar upp någon detalj betyder inte att det är höjden av modernism.

Mercedes skapade dock en liten trend med "svävande" hastighetsmätarnålar - något som motorskribenter föll i farstun för. Själv blir jag lika glad varje gång jag ser Lexus jättetydliga instrument med bra kontrast och inte halvdolda visare.
Den ovanligt breda displayen med sin manövermus och röststyrning kan väl inte heller kallas för omodern - eller?
Att Lexus valt att placera ett förvaringsfack framför den lättåtkomliga växelväljaren kan jag inte se som någon nackdel eller exepel på något otrendigt eller så.
Alla tillverkare har vissa designelement som de gärna håller fast vid.

Ditt försök att misskreditera Lexus på den grund att de inte följer Mercedes design (vilket då troligen också skulle fått kritik) känns minst sagt lite sökt.
Jag kan nog gilla bägge på lite olika grunder. Ingen av dem är för övrigt ergonomsikt helt perfekt.

#148
2012-05-20 19:43

Wow ...
Detta måste vara veckans populäraste tråd :o)
Orkar inte läsa alla kommentarerna .. läste lite i slutet och lite i början.
Naturligtvis börjar Shogun direkt att förstöra om ett par Japan-fabrikat som överhuvudtaget inte berörs i artikeln ... Ren provokation och sedan är kommersen igång. Mot slutet kommer Roy in och, gör vad han gör bäst .. leker forumpolis. Man tycker fel, uttrycker sej fel .. ibland stavar man fel ... och det där med grammatik är vi ju många som aldrig riktigt snappat :o)
Inget nytt under solen där inte .. men med, vad artikeln handlar om, MB finns ju lite nytt.
.
Naturligtvis tycker jag om Mercedes E-klass som hybrid också .. fattas bara annat, ju fler eleganta hybrider som kommer, gärna med lite klös till hjulen, desto större är chansen att jag kommer att äga en i min livstid.
Läser att MB tagit tekniken ännu ett par steg framåt .. Bra!

#149
2012-05-20 19:54

Kapten, innehållet i citatet av mig var riktat mot dig som person, inte till Mercedes.

Ditt långa utlägg kan sammanfattas i att Mercedes är toppen, men inte absoluta toppen. Bara lite.
Den är dock alltid mer än alla tänkbara konkurrenter.

OK, nu vet vi än en gång din uppfatttning om Mercedes.
Faktaargument är alltså överflödiga.

Kapten, jag har egentligen en ganska liten erfarenhet från skolans värld - mer från vuxenutbildningar, i så fall.
Dock har jag alltid blivit mycket uppskattad i min pedagogroll - om jag nu får skryta lite. Det är faktiskt helt sant, även om just du knappast lär tro det.
Det finns bra och dåliga lärare. Att man är behörig är ingen absolut garanti.
Vad som utmärker en bra pedagog är förmågan att analysera varje deltagares enskilda behov och att hjälpa var och en att hitta vägen till sin egen förmåga.
Det är länge sen jag konstaterade att det att vara lärare är att ständigt ompröva sig själv. Så inte handlar det om att veta bäst.
Men att just du tar illa vid dig är ju inte så märkligt.

#150
2012-05-20 20:04

Jes, jag leker inte forumpolis - jag ÄR forumpolis! ;-)

Faktum är att jag reagerar över dumheter varhelst jag träffar på dem - och här i spalterna kan de stundtals vara ganska många, även om det oftast är några få som står för dem.

Att skriva grammatiskt korrekt är inte så dumt om man vill bli förstådd.
Just nu undrar jag vad du egentligen vill ha sagt med sista meningen i ditt första stycke.

Jag kan inte direkt hålla med om att Mercedes tagit hybridtekniken framåt. Dock verkar de ha finslipat den befintliga tekniken och fått den att löpa mjukt.

#152
2012-05-20 20:24

Roy: Nej, mitt långa utlägg kan INTE sammanfattas i att Mercedes är toppen, men inte absoluta toppen. Bara lite. Den är dock alltid mer än alla tänkbara konkurrenter.
Jag anser inte att Mercedes, BMW eller Audi är toppen om man med det har det definitionsmässiga framför sig. I det läget finns det renodlade lyxbilar som Bentley och Aston Martin som utgör "toppen". Observera definitionsmässigt! Men i praktiken är bilden en annan. Beträffande vad man får för pengarna så ger de tyska premiumtillverkna mest valuta. Och i det avseendet är de toppen - och då menas med toppen det bästa, helheten inkluderad.

Tack för mig i detta ämne.

#151
2012-05-20 20:28

Roy J, Mercedes lämnar nu allt eftersom den "svävande" hastighetsmätarnålen i kommande modeller. Jag är kluven. Jag tycker det var en bra kompromiss med att både ha hastighetsmätaren i mitten och informationsfönstret. Jag hade aldrig något problem med att se hastigheten. Nu har man istället behållit informationsfönstret i mitten och flyttat ut hastighetsmätaren till vänster. Där tycker jag att den syns sämre. Det hade varit bättre till höger. Just i de farter som man vanligtvis färdas i kommer nu allra längst ut till vänster. Jag tycker det är sämre trotts att nålen nu har full längd. Det man nu gjort är att man kommer med uppdatering till detta på nya bilar i höst. Man delar in de lägre hastigheterna, upp till 60 km/h, i sektioner om 10 km/h, mot annars 20 km/h. Något liknande hade väl Saab? Min favorit bland Mercedes hastighetsmätare är annars den som W123 hade. Med en stor mätare i mitten med en lång orange visare och där femtiofältet var streckat med orange färg. Även där hade Saab något liknade.

#153
2012-05-20 20:44

"Inget nytt under solen där inte .. men med, vad artikeln handlar om, MB finns ju lite nytt."
Jag menar Roy att, kommentarstråden liknar en av många .. Varemot artikeln bjuder på lite "nytt" ..
.
Många reagerar på dumhet Roy .. men dels kan vi ha olika uppfattningar om vad som är dumhet och då blir det lätt att, dumhet bemöts av en annan dumhet, beroende på egna referenser och tyckande.
Du får naturligtvis gärna reagera på andras kommentarer men du borde förstå att, när du blandar dej mellan två eller flera jämt trälande så, trots ditt vårdade språk, syns ingen större skillnad.
Jag kan inte låta bli att tänka på Magnus & Brasses "svordomsvisa" när jag läser dina tillrättavisningar :o)
http://www.youtube.com/watch?v=39axJW7mR6Y
Det kom sej ju av att man i skolan .. på sin höjd fick säja "Du din .. Usch va' du e' tarvlig"
:o)

#155
2012-05-21 00:02

Va'fan nu'rå?
Här skrivs ju plötsligt enbart vettiga kommentarer!

Thommys, håller med dig om hastighetsmätarens placering. Jag har skrivit om detta tidigare.
Saab hade länge de kanske bästa visarinstrumenten, inte minst den speciella graderingen som medförde en högre noggrannhet i de vanliga, lägre fartområdena - något som Audi lyckades krångla till på ett sätt där udda och jämna tiotal blandades på ett rörigt sätt. Saabs night panel är inte heller så dum.

Kapten, du borde använt citationstecken. Det var knappt att jag själv insåg att det vara alla tre meningarna som var citat och inte omdömen direkt från dig.
OK, du menar alltså att Mercedes ger mest valuta för pengarna. En åsikt som respekteras. Jag och säkert ett gäng andra har dock en annan åsikt. Men Vi Bilägares långtest har fått upp ögonen på mig för nya B-klass. Verkar vara en schysst kärra!

Jes, när jag använder begreppet dumheter så menar jag sånt som strider mot naturlagarna, vedertagen forskning eller är osakliga personangrepp. Alltså dumheter.
Jag vill inte påstå att jag beblandar mig med trälande parter - däremot kommenterar jag dem. Ibland korrigerar jag felaktigheter eller lägger fram min åsikt. Men då mest som ett komplement.
För nu länge sen gav jag mig in i en polemisk ordväxling om hundar i bil. Mest för att motpartens argument var lätt absurda. Roande på sitt sätt men ledde just ingenstans. (Finns säkert i arkivet.)
Om det inte gäller en ren sakfråga eller en åsikt som jag själv bedömer som mycket viktig, så undviker jag att delta i dueller som bara handlar om olika tyckanden och inget annat.

Tack för ditt beröm, leifer!
Lite förvånande, eftersom jag inte alltid stryker dig medhårs, precis.
Klickade just på "Mest kommenterade". Där ligger Fiat med sin bröstreklam och 45 kommentarer först på listan trots att den tråden i praktiken ligger på tredje plats, långt efter denna tråd som just nu är i särklass längst.
Har inte reflekterat över detta tidigare, men du har helt klart rätt.

#156
2012-05-21 04:10

Dä gör att en del när magistern kommer in i klassrömme........;o)

#157
2012-05-21 10:51

jösses, att ni orkar....köp och kör den bil ni gillar och skit i vad andra tycker.

#158
2012-05-21 12:46

Tyst bil?!

http://www.vibilagare.se/reportage/tystnadens-pris-en-miljon-eller-150-000-kr-3900?page=1

http://www.vibilagare.se/test/biltester/provkorning/provkorning-lexus-ls-600-h-15421

#159
2012-05-21 15:16

Jag minns mycket väl det där omfattande bullertestet och blev inte helt förvånad över att just Lexus 600h var i särklass tystast - och det beror inte särskilt mycket på att det är en hybrid. Den är helt enkelt förbannat välbyggd!

Dessvärre minns jag testet också på grund av en del konstigheter.
Den i digrammen pålagda s k hörselbananen (eller så var det något liknande) var felplacerad i några av diagrammen.
Sen hade tidningen infört något poängsystem där man utgick från Lexus och jämförde de andra med den. Jag störde mig på att skalan de använde var direkt ologisk. Förvisso framgick skillnaderna, men värdena stod inte i relation till den upplevda ljudskillnaden. Här missade man en pedagogisk möjlighet.
Ett annat problem är att man endast tänkte på det öronen uppfattade och inte de vibrationer som gick rakt in i kroppen - infraljud. Det kan vara direkt skadligt och är i vart fall uttröttande

(Såg att jag skrivit "trälande" på ett ställe i mitt min tidigare kommentar. Det ska naturligtvis vara "trätande".)

#160
2012-05-21 15:50

Här har vi förresten en kul artikel om det här med premium:

http://www.automobil.se/kaserier/du-har-val-premiumrumhum-1801

#162
2012-05-21 17:47

Det är ingen här som retar sig något alldeles när det framförs "kritik" mot de tyska premiummärkena - det vi retar oss på är PÅ DET SÄTTET som EN viss person (och ibland en till) framför denna så kallade kritik - och dessutom förfalskar andra inläggares skrivna ord.
De tyska premiummärkena särbehandlas INTE positivt på till exempel Teknikens Värld. De behandlas precis för vad de är.

"Vi som tycker Vi bilägare är Sveriges bästa biltidning och tillika konsumentupplysning, söker oss hit liksom köper papperstidningen!" Herregud, leifer kan uppenbarligen inte bestämma sig. För någon vecka sedan eller så hette det att han var snubblande nära att säga upp prenumerationen för att den hade så många brister. Ja, jösses.

#164
2012-05-21 18:42

Men asiaterna är ju urtråkiga bilar som saknar själ. "Riskokare" har många använt före mig, men nu helt plötsligt är det jag som på något sjukt sätt anses vara begreppets upphovsman. "Riskokare" - tja, det får ni ta. Jag får ta "Hitlerkälke" ibland ... Men inte fasen gnäller jag för det. När du väljer att se de "dåliga" bitarna hos Mercedes, BMW och Audi - och helt ogenerat framhålla dess bitarna som någon slags självuppfunnen sanning över kassa produkter - väger jag och några andra klarsynta personer in helheten. Men detta ställer ju lite krav på den som tänker och det är här som agnarna skiljs från vetet.

Nej, ditt omdöme om tidningen för ett tag sedan var så lågt att du frågade dig själv om du skulle säga upp prenumerationen.

Jag har aldrig sagt att jag köper tidningen, så varför skulle jag behöva "snacka"? Jag tycker att tidningen - och nätupplagan - är rätt mesig, men för att inse att något är bra måste man också se något som är dåligt eller i vart fall sämre. Dock händer det att jag köper något lösnummer av ViBilägare - men det gäller även för Teknikens Värld (trots beskyllningar om att vara "tyskvänliga"). Jag tjuvläser, helt enkelt. Varför betala?

Tack gode gud för att den här artikeln snart hamnar "under strecket".

#165
2012-05-21 19:32

Shogun, inte bättre än Mercedes S-klass S 350. 0,7 i bullervärde hos tyska ADAC och den väger ändå inte upp problemen med CT200h.

#168
2012-05-21 20:51

leifer, du är verkligen inte riktigt med! Du skriver: "Sen om du nu tycker tidningen och denna websida är så lam, varför ens besöka den." Jag skrev så tydligt jag bara kunde i mitt förra inlägg att FÖR ATT FÖRSTÅ ATT NÅGOT ÄR BRA MÅSTE MAN OCKSÅ SE SÅDANT SOM ÄR DÅLIGT ELLER MINDRE BRA. Av den anledningen (den sistnämnda, då!) är jag här. Antingen läser du inte det man skriver eller så mosar du runt alltsammans till oigenkännlighet.
Sedan spelar det ingen roll hur du än tuggar om "hållbarhet" och "grundkvalitet" - du väljer med störande vilje att bortse från resten och struntar i att väga samman allt till en helhet. Vi kommer aldrig att komma längre med dig.

#167
2012-05-21 21:24

Thommys.

Vad säger dina påståenden om MB? Inte ett smack! Det gör däremot mina för jag länkar dit jag får uppgifterna. Hur känns det att MB S-klass är bullrigare än en Lexus? Lexus Ls tystare än den dyraste MB,återigen visar det på fördel Lexus.

Visa oss var du får uppgifterna ifrån. Enligt VIB är Lexus tystare,läs i länken.

Vad säger 0,7 oss alla som läser här? Hur ska vi kunna läsa skillnaden mellan Lexus och MB i ditt påstående? Du kan aldrig ta att en MB är sämre än Lexus,men kan man säga att det är typiskt MB ägare? Var jag själv så när jag ägde MB,kanske det. ;o)

Sedan så kan jag se att du är inne och redigerar i efterhand och lägger in om CT200h. Men den välter ju inte iallafall som MB A-Klass ;o)

Då kan jag säga så här som är min erfarenhet av MB,det är att MBs 30åriga rostskyddsgaranti inte uppväger all den rost som min sista MB drabbades av. Speciellt när du inte får någon nytta/hjälp av den. Och detta uppväger inte att MB har förlorat mig som kund. Det är den största miss de någonsin gjort det är att nonchalera gamla kunder. Men idag kan jag säga att jag ändå är tacksam. För jag upptäckte ett märke som var ännu bättre än MB,där tas man på allvar som kund. De vet hur en kund ska behandlas för att behålla dem och att de ska bli nöjda.

http://www.begkopguiden.se/node/824

http://www.unt.se/motor/bil/begagnad-korgladje-1445034.aspx

http://www.automotorsport.se/artiklar/nyheter/20111227/arets-begbil-enligt-auto-motor-sports-lasare

Jag konstaterar att Lexus Ls är tystare än MB S-Klass. Hur känns det? Här hjälper ingen historia,ingen filosofi,undanflykter m.m m.m,det är kort och gott fakta enligt VIB.

http://www.automotorsport.se/filmer/20070805/test-drive-lexus-ls-600h-l/

Hur har du det på fakta fronten ;o)

#170
2012-05-22 02:59

Kul länk, Skodaägare!
(Kapten, klarar du av att läsa den med ett småleende?)

Nej, Kapten, det är knappast någon som ansett dig vara upphovsman till ordet "riskokare". Tvärtom har vi kommenterat att du använder en så gammal benämning. Det har väl dessutom varit den enda benämning du använt dig av och det tämligen återkommande. Tills nyligen då du kände dig föranlåten attt byta till något som du uppfattade som modernare, var det "sushimakare"? Något hemkokt var det i alla fall, för jag tvivlar på att apparaten finns i sinnesvärlden (till skillnad mot riskokare).
"Hitlerkälke" tror jag bara har använts en enda gång och då helt nyligen av mig. Jag använder aldrig nedsättande benämningar. Jag använder mig av argument. I just det här fallet gjorde jag dock ett undantag, eftersom du envisades med att än en gång använda förnedrande benämningar. Jag ville att du själv skulle utsättas för ett dylikt tillmäle i förhoppningen att du skulle inse något. Uppenbarligen inte. Tvärtom så hävdar du någon märklig rätt att få använda ordet "riskokare" hur mycket du vill - fullt i klass med en tjurig femåring, alltså.
Kan tillägga att "Hitlerkälke" en gång i tiden användes om VW-bubblor.
Men varför över huvud taget använda tillmälen?
Sen är jag också lite förundrad över varför du ägnar din tid åt ett så lamt forum - att du gör mer än bara läser lite. Får du för tufft motstånd på de andra?

Shogun, du är bra på att leta fakta, om än ett selektivt urval, men du är också lite tjatig - ibland mycket tjatig.
Leifer skriver nu riktigt sansat och eftertänksamt.
Och Rustan verkar allmänt korkad.
Har jag glömt nån?
Ja, visst, ja! Själv är jag i vanlig ordning någon jämrans överdomare som vakar över er alla beredd att i överlägsen stil oombedd kommentera allt. (Nåt måste man ju roa sig med...)

#171
2012-05-22 06:38

Shogun, jag uppger källan. Den som betvivlar det jag påstår kan själv kolla upp det. ADAC är Europas största bilägarorganisation, det borde inte råda några tvivelaktigheter kring det.

I länken till Motor finns svaret. De belyser att det handlar om dieselkombin. Den vanligaste taxi-mercan! Hur ofta ser du en Lexus som taxi? Det är att jämföra äpplen och päron, som du brukar säga. Den ena bilen får slita varg medan den andar står på en välsopad garageuppfart i Djursholm.

Den 30-åriga garantin är vad den är. Den gäller för genomrostning och under förutsättning att du gjort din service hos tillverkan själv. Hur många andra tillverkare har någon sådan möjlighet? Oftast gäller deras garanti i 12 år. Hur många bilar rostar igenom på den tiden? När genomrosningen väl kommer så finns det ingen garanti alls.

Nä, den erfarenheten jag har från Mercedes räcker gott och väl för att jag ska veta hur bra de är.

#172
2012-05-22 11:45

Thommys.

Du måste lära dig att länka direkt dit,annars tolkar jag det som så att du inte har något motbevis som vanligt till MBs S-klass fördel gentemot Lexus Ls 600h att den skulle vara tystare. Så också denna gång.

Däremot visar jag VIB test och länkar dit att Lexus är tystast,varför gör inte du det också,ingen länk att länka till förmodligen ;o)

Så här ska det se ut!

http://www.vibilagare.se/reportage/tystnadens-pris-en-miljon-eller-150-000-kr-3900?page=1

#173
2012-05-22 13:42

Thommys.

Ja ha,nu har jag varit inne på Adac hemsida. Det enda jag fann det var ett test på MB S-Klass och det var detta nedan.

http://www.adac.de/infotestrat/tests/auto-test/detail.aspx?IDTest=4274

I detta test får man fram för buller står det 1,4 vad det står för vet jag inte.

Men vad jag vet det är att man inte testat Lexus Ls! Hur kan du då veta att MB S-klass är tystare enligt Adac?

De enda Lexus modeller de testat är Rx och CT,jag förstod att det var något lurt med det när du aldrig länkar till källan......eller också visar du oss genom att länka direkt dit så vi kan jämföra båda bilarna. Om nu jag missat detta,vilket jag inte tror.

Fortfarande så är Lexus den tystste bilen,och den är den tystste bilen jag någonsin åkt/kört i.

#174
2012-05-22 14:51

Du får kryssa i rutan för äldre bilar (de är inte så gamla ändå). Där finns det fler.

#175
2012-05-22 21:55

Jag litar på VIB och min egen hörsel ;o) Lexus är tysssstassst.......

#176
2012-05-23 10:45

Mercedes S-klass: http://www.adac.de/_ext/itr/tests/Autotest/AT4274_Mercedes_S_400_HYBRID_7G_Tronic_Sport/Mercedes_S_400_HYBRID_7G_Tronic_Sport.pdf

Lexus LS 600h: http://www.adac.de/_ext/itr/tests/Autotest/AT4273_Lexus_LS_600h_L_Ambience_Wellness_AWD_Automatik/Lexus_LS_600h_L_Ambience_Wellness_AWD_Automatik.pdf

Ljudnivå S-klass i 130 km/h: 66db
Ljudnivå Lexus i 130 km/h: 64db

#177
2012-05-23 10:53

Tack för länkarna Skodaägare! Nu vet vi varför vi inte fick se några länkar,det var som jag trodde ;o)

Vad var det jag sa! Thommys har återigen trixat för att MB ska vara bäst/bättre än Lexus. De är inte bättre de lever på gamla meriter hos en del personer än idag,vakna upp!

Vad har Thommys för ursäkt denna gång? Jag har sagt det förut,det är fult att ljuga och föra folk bakom ljuset......

#178
2012-05-23 14:33

Shogun, ..."inte bättre än Mercedes S-klass S 350. 0,7 i bullervärde hos tyska ADAC..." skrev jag. Jag skrev inte S400 hybird. Du får leta vidare tills du hittar det jag säger. Båda har 64 dB(A). Jag hittar inte på. Men du kan leta själv om du inte tror mig.

#179
2012-05-23 18:45

Thommys.

Men snälla du! Då måste du ju kunna länka dit,hur förbaskat svårt kan det vara?

Jag tycker det är din förbaskade skyldighet att göra det. För mig är du en lögnare tills du bevisat motsatsen. Detta är andra gången man blir misstänksam. Förra gången hade du tittat på Lexus Gs som ännu inte fanns här i Sverige. Sedan när man påtalar det,ja då hade du tittat på bilder,häpp! Är det så man tittar på bilar när man uttrycker sig så? Nej du,du får försöka föra någon annan än mig bakom ljuset. Tills du bevisat motsatsen är du en stor lögnare för mig. Annars ber jag om ursäkt! Men då vill jag också ha en länk dit.

Tillsvidare anser jag att Lexus är tystast då den visats sig tystast i både VIB och Adac,det har vi svart på vitt på och även mina öron säger samma sak.

En annan sak det är att jag tror ju att MB S-klass 400 hybrid är tystare än MB S-klass 350 trots att du påstår tvärtom. Hybrider brukar vara tystare,men så kanske det inte är i MBs värld.

Din trovärdighet står på spel Thommys,liksom MBs. Så var god länka dit,hur svårt kan det vara?!

#180
2012-05-23 19:54

http://www.adac.de/_ext/itr/tests/Autotest/AT1644_Mercedes_S_350_7G_Tronic/Mercedes_S_350_7G_Tronic.pdf

Scrolla längst ner till tabellen så ser du 64 dB i 130 km/ h.

Förstår att du inte ids eftersom det visar på att Lexus inte är ensam på toppen. Det har alltid varit bensin 6:an som varit tystaste S-klassen. Man behöver alltså inte betala lika mycket som för Lexus dyraste föra att åka tyst.

#181
2012-05-23 20:33

Thommys, det blir intressant att se om du får någon ursäkt;-)

#182
2012-05-23 21:15

Du har min ursäkt Thommys! Men ändå är Lexus tystare än MB S-klass enligt VIB,hur vi ska tolka det? Eller har en tysk tidning tolkningsföreträde? ;o)

Och Lexus hybrid är tystare än MBs hybrid,det är fakta även i Adacs test.

Här lägger jag in så vi kan jämföra både Lexus och MB i länkarna testerna som helhet.

http://www.adac.de/_ext/itr/tests/Autotest/AT1644_Mercedes_S_350_7G_Tronic/Mercedes_S_350_7G_Tronic.pdf

http://www.adac.de/_ext/itr/tests/Autotest/AT4273_Lexus_LS_600h_L_Ambience_Wellness_AWD_Automatik/Lexus_LS_600h_L_Ambience_Wellness_AWD_Automatik.pdf

http://www.adac.de/_ext/itr/tests/Autotest/AT4274_Mercedes_S_400_HYBRID_7G_Tronic_Sport/Mercedes_S_400_HYBRID_7G_Tronic_Sport.pdf

Okey,du har visat att du inte ljugit denna gång,men att det ska krävas så mycket tjat för att få en länk kan jag inte förstå. Men jag tycker ändå du har en konstig uppfattning hur du tittar på bilar,då tittar du på bilder! Gör du så alltid när du säger till någon att du tittar på bilar så tittar du på bilder som i fallet med nya Lexus Gs som du påstod dig tittat på,som inte fanns,märkligt måste jag säga.

Jag inser iallafall att Lexus är ett mer än fullvärdigt alternativ till S-klass med mer utrustning och V8 motor i jämförelse med MBs 6:a. Men likvärdig utrustning blir MB dyrare. Desseutom med en svårslagen kvalitet.

Men bilen MB S-klass är fortfarande bullrigare än Lexus Ls enligt VIB ;o) Och enligt mina öron......kom det som en överraskning? Och MBs hybrid är bullrigare än Lexus hybrid,MB har lite att jobba på. Tex att få till en fullhybrid. Och att få lika nöjda ägare som Lexus.

#183
2012-05-23 22:28

Shogun, jag är ingen person som ljuger därför tycker jag att det räcker med hänvisa till källan så att den som betvivlar kan kolla upp det.

Varför en ren 6:a går tystare än en hybrid 6:a vet jag inte. Det kan ha med däckvalet att göra för jag tror inte att transmissionen låter mer.

Audi A5 SB, kanske tack vara dig.

#184
2012-05-23 23:43

Thommys.

Men varför inte styrka den med en länk,då finns ju inga tvivel. Och det underlättar vidare diskussion som för den framåt snabbare. Jag ser det som att man döljer något.

Sedan behöver du inte prata i tredje person om mig. Säger jag något så står jag för det,jag har inget att dölja.

#185
2012-05-24 07:59

Shogun, jag beklagar att jag missade att namnmärka kommentaren 19:54 till dig. Men den skrev jag från mobilen och då är det tillräckligt plottrigt ändå för att komma ihåg att hålla i alla trådar.

#186
2012-05-26 13:45

Här kommer lite mer korrekta priser än de som står under bilden i artikeln:

Priset för en sedan börjar på 452 900 kronor och för kombi på 476 900 kronor. Leverans av de första bilarna sker under sommaren.

brrr dyrrrrt

#187
2012-06-07 22:06

@Shogun) jag vet att du är ett inbitet japsfan,och då är det helt klart Lexus som gäller, och jag håller med dej Lexus är jävligt fina bilar men tyvärr har de inte slagit igenom som de borde ha gjort i Europa. För min del så blir det en MB iaff som förstabil så får man ju sedan dagen då degen jäst för mycket i skinnbiten se vad man väljer, men för att vara på alla eras sidor så kommer jag stå neutral den dagen då jag provkör dem. Audi gillar jag inte riktigt, även om deras 4wd är riktigt bra fast på den fronten regerar ju Subaru istället och BMW är stämplade blattebilar, tyvärr även om jag kmr provköra dom också.
Nu till hur du framlägger dej, först höjer du Lexus till himmelen, självklart varför skulle du inte göra det du gillar märket och talar varmt om det inför inbitna MB fans som förmodligen haft just MB sålänge de haft körkortet i näven.
men när det kommer till inlägget (2012-05-15 10:24) så dömmer du ut MB totalt och menar på att du inte ens skulle ge bilen en channs pga utséendet vilket är helt fel. Eller väljer du Stihl framför Husqvarna bara för att du gillar Stihl´s design och aldrig testat sågarna irl?
Det jag menar på är att du måste testa alla bilarna Japanskt som Tyskt innan du vet vad dom går för. Annars så är du ju lika dålig tävlare som MB fansen.
Ge både MB, BMW och Lexus en ärlig channs var. Genom att vara 100% neutral vid provkörningarna som om du skulle provköra några kinesiska bilar du inte vet ett skit om . Det är först då som du kan ge alla en channs att få visa sitt, innan du gör ditt slutgiltiga val.
För som du själv sade man ska aldrig dömma bilen efter loggan på huven.

Hej!

Vi har förståelse för att du använder adblocker, men hoppas att du kan stänga av den för vår sajt. Annonser är en förutsättning för att vi ska kunna fortsätta att driva sajten.