Nästa artikel
Test av kompaktsuvar, provkörning av BMW i4 och Volvo tappar takten
Podcast

Test av kompaktsuvar, provkörning av BMW i4 och Volvo tappar takten

Publicerad 3 mars 2023
Avsnitt 305: Anders har testat tre fyrhjulsdrivna mellanklassuvar med rimlig prislapp. En Norrlandsresa i en elkonverterad BMW 3-serie får Nils på fall. Mitsubishi hoppas övertyga sina gamla kunder om att en Renault Captur är lika bra som gamla ASX. Klas har träffat Volvoföraren som tröttnade på att hans V90 för 715 000 kr inte kunde blinka i takt och Tommy har (kanske) fått ett nytt stenskott.

Tryck på play och lyssna på Vi Bilägares podcast. Medverkande: Anders Helgesson, Klas Skarin, Nils Svärd och Tommy Wahlström.

Vi har blivit med mail! Har du frågor, synpunkter eller tips på ämnen som poddredaktionen ska ta upp – skriv till podd@vibilagare.se.


Det har blivit dags för bilbyte i långteststallet. Nils Svärd tycker Skoda Fabia passar bättre på långresan än i stan, Tommy tycker Mazda CX-60 känns tung och trög, Klas gillar utrymmen och körsmidighet i Kia Niro EV och Anders jagar ”eco-poäng” i Toyota Corolla Cross färddator.

Tommy är också förbannad över en trafikincident.

– Det kommer en smutsgrå Volkswagen Passat som kör om och trycker sig in precis framför nosen på mig. Det var tomt på vägen och det fanns ingen anledning att trycka sig in så tvärt. Det smällde direkt till på rutan med ett stenskott. Varför gör folk så här?! Vad är det som driver dem?, frågar han sig.

Nils har en teori. De bilar som har döda vinkel-varnare har en liten lampa som tänds när en annan bil finns i döda vinkeln. Direkt när den släcks tolkar bilisterna det som att de kan gå tillbaka till högerfilen. 

Anders har en betydligt simplare teori.

– Jag har bara kommit fram till att folk är idioter. Du ska gå tillbaka till högerfilen när du ser hela bilen du kört om i innerbackspegeln, eller kanske åtminstone ena strålkastaren i Stockholmstrafiken, säger Anders Helgesson. 

Nils Svärd har åkt BMW i4 på Norrlandsresa. Den kom 38 mil i tio minusgrader vilket är ett bra resultat.

Nils tycker att BMW:s bästa elbil i grunden är en 3-serie, nämligen BMW i4.

– Ibland tittar folk snett på den här typen av elbilar som inte är byggda på en dedikerad elbilsplattform, men jag är förvånad. Det blev en supertrevlig elbil!

Vi har också provkört nya Mitsubishi ASX. Men det är ju ingen Mitsubishi? Det är ju en lätt sminkad Renault Captur

– Det här är verkligen en nödlösning, säger Klas. Det kändes som om Europachefen skämdes när han pratade om bilen…

Prenumerera med Apple Podcaster Prenumerera med Spotify Prenumerera med Google Podcasts

 

Ämnen i artikeln

Kommentarer till artikeln (28)

  • 13 mars 2023 Man skulle ju kunna…
  • 13 mars 2023 Ben39 - tyvärr gav ditt…
Läs kommentarer och diskutera

Missa inget från Vi Bilägare

Genom att anmäla dig godkänner du OK-förlagets personuppgiftspolicy.