Bild
Nästa artikel
Längre etapper ger tid till njutning

Längre etapper ger tid till njutning

Ledare

"Hade jag tur fick jag byta däck med farfar Olle. Inte för att det behövdes, han tog sig tid att infria sitt barnbarns högsta önskan."

Sommar har alltid betytt bilrelaterad njutning för mig. När jag var yngre var det en av årets höjdpunkter när de korta resorna till och från skolan ersattes av de lite längre. Med säker hand styrde min far den alltid lika blankpolerade bilen mellan landet och storstaden. De längre etapperna gav tid till njutning och när målet nåddes var kupén fylld av förväntan.

Hade jag tur fick jag byta däck med farfar Olle. Inte för att det behövdes, utan för att han tog sig tid att infria sitt barnbarns högsta önskan. Med pipan hängandes i mungipan övervakade han samtliga mina rörelser. Och när Passaten – en ljusbrun B1 från 1975 – till slut sänktes ner från domkraften började vi om på nytt. Jag kunde hålla på i timmar.

Förklaringarna till att vi älskar bilar är lika skiftande som utbudet, något som även avspeglas i anledningarna till att vi väljer att genomföra ett köp. För mig handlar det mycket om sambandet mellan form och funktion. En av faktorerna räcker inte för att jag skall trilla dit, men när de två förenas och drar åt samma håll är jag förlorad.

På tidningen har vi alla typer av bilfantaster, vilket märks vid en rundvandring i garaget. Små snåljåpar trängs med vräkiga jänkerjärn och i ett hörn har någon parkerat en svensk tvåtaktare – som knappt syns bakom en sjusitsig familjebuss från Wolfsburg.


Som du säkert vet är detta sommarnumret av Vi Bilägare, en utgåva som ligger i handeln dubbelt så länge som övriga nummer av tidningen. Det är denna tid på året vi planerar inför nästa genom att se över innehåll och produktionsplan. För att detta ska så bra som möjligt vill jag ta del av dina åsikter.

Saknar du något i våra tester? Vill du att vi ska köra fler bilar? Eller andra bilar? Fokuserar vi för lite på miljö, eller för mycket på en viss biltyp? Är provkörningarna lagom långa, eller bör de byta plats med resereportaget? Vad tycker du om långtestet? Vilka bilar vill du ska ingå i det under nästa år?

Allt du behöver göra för att din röst ska bli hörd är att skicka ett mail till adressen redaktionen@vibilagare.se. I ämnesraden skriver du ”2012”.

Bland de som skickar in bidrag lottar vi ut tio helårsprenumerationer på någon av OK-Förlagets titlar Klassiker, Automobil, Husbil & Husvagn, Vi Bilägare, Riksettan, MC-Nytt eller Bike. Vinnarna blir meddelade via e-post senast den 20 augusti.

Taggar: Ledare,

Hej!

Vi har förståelse för att du använder adblocker, men hoppas att du kan stänga av den för vår sajt. Annonser är en förutsättning för att vi ska kunna fortsätta att driva sajten.