Nästa artikel
Xpeng söker folk i Sverige – ny butik på gång
Nyheter

Xpeng söker folk i Sverige – ny butik på gång

Publicerad 26 oktober 2021
Relativt nystartade elbilsmärket Xpeng har öppnat kontor i Sverige och kan snart vara på gång med en butik. Det avslöjas av flera jobbannonser.

Flera nya elbilsmärken har gjort sitt intåg i Europa. Ett av dem är kinesiska Xpeng som börjat sälja bilar i Europa och även lanserat en svensk hemsida. Några svenska priser finns inte ännu.

På Arbetsförmedlingen märks dock att företaget nu börjar byggas upp i Sverige, kan Vi Bilägare avslöja. Xpeng söker personer till flera roller: en sociala medier-ansvarig, en leveranschef och sex anställda till en ny butik i Stockholmsområdet. Det avslöjas dock inte exakt var visningslokalen hamnar. Företaget har också öppnat ett lokalt kontor som även det ligger i Stockholm.

”Angående vår tidsplan, vilka bilar som ska lanseras samt prisuppgifter så kan vi inte gå ut med någon information om detta just nu”, har Xpengs svenska marknadschef tidigare skrivit i ett mejlsvar till Vi Bilägare.

Xpeng grundades 2015 och satsar på elbilar. På den svenska hemsidan är det sedanmodellen Xpeng P7 som är i fokus – en bak- eller fyrhjulsdriven sedanmodell med räckvidd på omkring 50 mil.

På den norska marknaden säljs även suven Xpeng G3, men den finns inte med på den svenska hemsidan. Inte heller den nyligen visade sedanmodellen P5, som bjuder på lägre prislapp och ”baksätesbio”, finns med.

Ämnen i artikeln

Kommentarer till artikeln (7)

  • 27 oktober 2021 Min minnesbild är att det…
  • 27 oktober 2021 Jo, men japanerna höll…
Läs kommentarer och diskutera

Missa inget från Vi Bilägare

Genom att anmäla dig godkänner du OK-förlagets personuppgiftspolicy.