Nästa artikel
VW om kritiken: ”Vi har lyssnat på ägarna”
Nyheter

VW om kritiken: ”Vi har lyssnat på ägarna”

Publicerad 2 december 2022 (uppdaterad 2 december 2022)
En uppdaterad version av Volkswagen ID.3 ska få bättre kvalitetskänsla och delvis ny design.

Volkswagen fick mycket kritik vid lanseringen av elbilen ID.3. Bilen hade allvarliga mjukvaruproblem och billigare materialval än tidigare VW-modeller haft.

När Volkswagen nästa år ska börja leverera en uppdaterad version av ID.3 uppger sig biltillverkaren ha ”lyssnat på sina kunder och implementerat många av deras förslag”. Det skulle mycket väl kunna vara ett sätt för Volkswagen att närma sig Tesla som i flera fall infört de förslag som ägarna efterfrågat på sociala medier.

– Designen har mognat och vi har uppgraderat materialen i interiören, säger Imelda Labbé, styrelsemedlem på Volkswagen med ansvar för försäljning, marknadsföring och servicemarknad.

Stort prispåslag?

VW-chefen Thomas Schäfer har också sagt att märket på sikt ska återgå till fysiska knappar på ratten. Men förmodligen hinner den ändringen inte införas i ID.3.

Uppdaterade Volkswagen ID.3 ska byggas även i Wolfsburg och inte bara i den gamla Trabantfabriken i Zwickau som i dag.  Prislappen är inte officiell, men den blir ”betydligt högre” än för dagens modell – åtminstone på den tyska marknaden, enligt tidningen Automobilwoche. Där blir prispåslaget nästan 60 000 kronor jämfört med i dag.

Den som beställer i dag får vänta i drygt ett år på leverans.

Ämnen i artikeln

Kommentarer till artikeln (30)

  • 19 februari 2023 https://elbil.no/sporty-nok/…
  • 4 december 2022 Själva fixeringen är nog…
Läs kommentarer och diskutera

Missa inget från Vi Bilägare

Genom att anmäla dig godkänner du OK-förlagets personuppgiftspolicy.