Nästa artikel
Volvos löfte: Schemalagd laddning snart tillbaka – igen
Nyheter

Volvos löfte: Schemalagd laddning snart tillbaka – igen

Publicerad 2023-01-19 18:20 (uppdaterad 2023-01-19 21:05)
Möjligheten att schemalägga laddningen i Volvos laddhybrider ska återinföras under första kvartalet.

Volvoägare som har en laddhybrid får ge sig till tåls lite till innan de kan schemalägga laddningen och utnyttja det lägre elpriset på natten. Precis som flera andra bilmärken har Volvo tidigare haft en funktion som gör det möjligt att bara ladda bilen på natten, eller när elpriset är som lägst. 

Det är ett smidigt sätt att spara pengar för den som har timpris, och det balanserar dessutom elnätet bättre än om alla bilägare laddar samtidigt under dagen.

Den här funktionen fanns till äldre Volvobilar, men försvann när märket gick över till det nya infotainmentsystemet med Googleteknik. Funktionen återinfördes dock i november, men glädjen bland bilägarna blev kortvarig. Strax därefter drogs nämligen funktionen tillbaka igen eftersom den inte fungerade.

– Ur ett hållbart perspektiv borde funktionen lösas omgående för att hjälpa till att tanka el när behovet är som lägst på natten, säger en Volvoägare till Vi Bilägare.

Nu uppger Magnus Holst som är pr- och kommunikationsansvarig på Volvo Cars att funktionen beräknas komma tillbaka under första kvartalet, det vill säga innan den 31 mars. Han säger också att den efterlängtade körjournalen som många tjänstebilsförare efterfrågat ska rullas ut på bred front nästa vecka, med målet att vara fullt utrullad i slutet av vecka 5.

Ämnen i artikeln

Kommentarer till artikeln (1)

  • 2023-01-21 16:40 Har man landbor har…
Läs kommentarer och diskutera

Missa inget från Vi Bilägare

Genom att anmäla dig godkänner du OK-förlagets personuppgiftspolicy.