Nästa artikel
Volvos kluriga knep – för att klara chipbristen
Nyheter

Volvos kluriga knep – för att klara chipbristen

Publicerad 20 maj 2021 (uppdaterad 24 maj 2021)
Vissa bilköpare får välja mellan säkerhetssystemet BLIS eller snabbare leverans.

Bristen på så kallade halvledare har utvecklats till en logistisk mardröm för biltillverkarna, samtidigt som efterfrågan på nya bilar skjuter i höjden efter förra årets nedstängningar.

Nu har flera stora bilmärken tvingats dra i handbromsen för produktionen för att klara av att leverera bilar. Vi Bilägare har tidigare skrivit om hur exempelvis GM, Peugeot och Nissan tvingats ta bort vissa digitala funktioner i bilarna för att lösa chipbristen kortsiktigt.

Volvo Cars ger nu vissa bilköpare möjligheten att välja bort det så kallade BLIS-systemet för att istället få sin bil levererad snabbare, skriver Auto Motor & Sport. Systemet håller koll i döda vinkeln och varnar med en lampa i backspegeln om någon närmar sig.

Att vissa bilköpare nu får välja mellan det uppskattade BLIS-systemet eller snabbare leverans på sin bil bekräftas av Volvo Cars för Vi Bilägare.

”Vi kan i dag inte säga när BLIS blir tillgängligt som tillval igen”, skriver Christina Zander på Volvo Cars pressavdelning. Hon kan heller inte svara på om även andra tillval påverkas av chipbristen.

Läs också: Vi reder ut: Här är orsakerna bakom bilbranschens nya kris

Ämnen i artikeln

Missa inget från Vi Bilägare

Genom att anmäla dig godkänner du OK-förlagets personuppgiftspolicy.