Bild
Nästa artikel
Nyheter

Volvoägarens plan: Nytt premiummärke för elbilar

Publicerad 2021-03-19 13:50
Geely vill lansera ännu ett elbilsmärke med fokus på premiumbilar för att utmana Mercedes och Tesla.

Volvos ägare Geely har planer på att lansera ett nytt premiummärke för elbilar, enligt nya uppgifter till Reuters. Geelys styrelseordförande uppges ha som ambition att det nya märket ska bygga ”premiumbilar som Mercedes”.

Det nya bilmärket uppges ha döpts till Zeekr och ska utveckla elbilar som bygger på Geelys så kallade SEA-plattform som är framtagen för helt eldrivna bilar.

Det återstår att se hur Volvo och Polestar påverkas av planerna. Volvo ska vara Geelykoncernens premiummärke och satsar nu helt på eldrift, och Polestar lanserades med samma utgångspunkt som det nya märket – att satsa på premiumelbilar.

Zeekr ska inte sälja bilar hos vanliga återförsäljare utan i visningslokaler eller så kallade hubbar i shoppinggallerior och storstäder, som Tesla. Zeekr ska även lansera ”livsstilsprodukter” som kläder och accessoarer, lansera en ägarklubb och öppna för att enskilda bilägare kan bli delägare i företaget.

En mängd olika bilmärken ingår i Zhejiang Geely Holding Group, men alla ägs inte helt och hållet av koncernen. Märkena som på något sätt ingår i koncernen är Geely, Lynk & Co, Proton, Lotus, Volvo, Polestar, taxibilsbolaget London EV Company och flygbilstillverkaren Terrafugia.

Läs också: Volvos besked: Ännu djupare samarbete med Geely

Ämnen i artikeln

Missa inget från Vi Bilägare

Genom att anmäla dig godkänner du OK-förlagets personuppgiftspolicy.