Nästa artikel
Volvoägaren Geelys plan för nya elbilsmodellerna
Nyheter

Volvoägaren Geelys plan för nya elbilsmodellerna

Publicerad 22 februari 2021
Volvoägaren Geely kan vara på väg att starta ett nytt företag som ska sköta utveckling, marknadsföring och försäljning av koncernens elbilar.

Enligt nya uppgifter till Reuters planerar Geely att samla ihop utvecklingen av nya elbilsmodeller till ett eget företag. I nuläget går det under namnet Lingling Technologies, men det kan eventuellt byta namn längre fram.

Geelys plan är att all utveckling, marknadsföring och försäljning av nya elbilsmodeller som bygger på koncernens så kallade SEA-plattform (Sustainable Experience Architecture) ska samlas ihop i ett separat företag.

Lingling ska i första skedet bara koncentrera sig på elbilar från Geelymärkena Lynk & Co och Geometry. Men i planerna finns också att Lingling ska ansvara för att vidareutveckla SEA-plattformen, som även Volvo kommer få ta del av.

Det handlar dock inte om något nytt bilmärke, utan om ett separat företag som ska sköta elbilsutvecklingen åt andra Geelymärken.

Lingling ska utveckla plattformen helt separat från utvecklingsavdelningarna hos respektive bilmärke. Tanken är att snabba på utvecklingen för att inte halka efter konkurrenterna.

Ämnen i artikeln

Missa inget från Vi Bilägare

Genom att anmäla dig godkänner du OK-förlagets personuppgiftspolicy.