Nästa artikel
Volvo XC60 och V90 uppdateras – nytt infotainment på ingång
Nyheter

Volvo XC60 och V90 uppdateras – nytt infotainment på ingång

Publicerad 9 mars 2021
Volvo uppdaterar flera av modellerna inför vad som kallas ”modellår 2022”. Största nyheten är att Googles infotainmentsystem flyttar in.

Volvo och Polestar blev först med att använda Googles nya teknik som grund i infotainmentsystemet. Det ska bland annat ge bättre röststyrning jämfört med konkurrenternas system och möjlighet att uppdatera mjukvaran direkt över nätet.

Hittills är det bara Volvo XC40 Recharge och Polestar 2 som fått ta del av det nya infotainmentsystemet med Googleteknik. Men nu dyker det upp i fler modeller.

Volvo bekräftar att systemet ska lanseras i XC60, S90, V90 och V90 Cross Country i samband med att modellerna uppdateras för ”modellår 2022”. Bilarna börjar byggas i maj.

Volvo XC40 får alltså inte ta del av det nya systemet i nuläget om köparen väljer bensinmotor eller laddhybridversionen. Inte heller toppmodellen XC90 får ta del av systemet, förmodligen eftersom den står näst på tur att lanseras i helt ny generation.

Infotainmentsystemet har en egen internetuppkoppling för att inte behöva ansluta till nätet via förarens mobiltelefon. Volvo kallar det för ett ”Digital Services-paket” där On Call-appen, trådlös mobilladdare och dataabonnemang ingår.

Modellerna får inte bara nytt infotainmentsystem. De uppdateras även med nya aktiva säkerhetssystem samt annorlunda färger och klädslar. XC60 får uppdaterad grill och nya stötfångare, och ett läderfritt interiöralternativ blir tillgängligt för modellerna i 60-serien och XC40 Recharge.

Läs också: Bilarna som strular mest och minst: Bättring för Volvo

Ämnen i artikeln

Missa inget från Vi Bilägare

Genom att anmäla dig godkänner du OK-förlagets personuppgiftspolicy.