Nästa artikel
Volvo: Vi har löst mjukvaruproblemen i EX90
Nyheter

Volvo: Vi har löst mjukvaruproblemen i EX90

Publicerad 2024-02-05 08:05 (uppdaterad 2024-02-05 08:22)
Volvo Cars-chefen Jim Rowan uppger att buggarna i kommande elbilen EX90 nu ska vara åtgärdade.

Volvo har stött på mjukvaruproblem under utvecklingen av elbilen EX90. Men nu uppger Volvo Cars-chefen Jim Rowan att de ska vara lösta.

– Det här är den tekniskt mest avancerade bilen vi någonsin byggt, och jag tror det är en av de tekniskt mest avancerade bilarna som någonsin byggts över huvud taget. Vi vill säkerställa att bilens mjukvara var så bra den kan vara, sa han under en frågestund för investerare i förra veckan.

Enligt Jim Rowan låg det i både företagets och kundernas intresse att lösa problemen innan leveranserna påbörjades.

– Nu är jag glad att meddela att teamet jobbat sig igenom detta och att produktionen ska påbörjas under andra kvartalet 2024. Så vi är på banan.

Volvo ser ingen anledning att justera priserna för EX30.

På frågan om hur försäljningen av den mindre elbilen EX30 går svarar Björn Annwall, som är kommersiell chef och vice vd för Volvo Cars:

– Vi ser en extremt hög efterfrågan på EX30 till det pris vi satt. Vi ser ingen anledning att justera priset för den. I Kina är prispressen på elbilar väldigt hög. Där har vi en annan strategi. Vi är en premiumtillverkare och använder EM90 och EX90 för att positionera oss. EX30 kommer spela mer av en nischroll där.

När det gäller oroligheterna i Röda havet som påverkar leveranser från Kina uppger finanschefen Johan Ekdahl att företaget i nuläget inte påverkas särskilt mycket.

– Vi har en leveranskedja som har möjlighet att absorbera olika störningar. Vi kan få se ökade kostnader, men på företagsnivå ser vi inte att det blir så stort.

Ämnen i artikeln

Kommentarer till artikeln (7)

  • 2024-02-05 19:36 Gaston skrev: Jag tycker att…
  • 2024-02-05 13:09 Kul när Volvo-frälsta nu…
Läs kommentarer och diskutera

Missa inget från Vi Bilägare

Genom att anmäla dig godkänner du OK-förlagets personuppgiftspolicy.