Nästa artikel
Uppgifter om mjukvaruproblem hos Volvo och Polestar
Nyheter

Uppgifter om mjukvaruproblem hos Volvo och Polestar

Publicerad 28 april 2023 (uppdaterad 28 april 2023)
Volvo och Polestar har stött på problem med mjukvaran i de nya elbilsmodellerna, enligt obekräftade uppgifter.

Volvo och Polestar har stött på problem med mjukvaran i de nya elbilsmodellerna som visats upp de senaste månaderna, uppger anonyma källor till Dagens Industri.

Problemen ska enligt de obekräftade uppgifterna bero på organisationsförändringar och otydlig projektledning. Volvos tidigare utvecklingschef Henrik Green fick sluta tvärt och han ersätts nu av Anders Bell som Volvo lockat tillbaka från Tesla.

Vi Bilägare har flera gånger tidigare skrivit om de allvarliga mjukvaruproblem som drabbat många Volvoägare. Tillverkaren har gått över till en helt ny teknisk plattform för både bilens infotainmentsystem och mobilapp, något som inte gått friktionsfritt.

Att Volvo EX90 och Polestar 3 riskerar att bli försenade dementeras dock av Volvo och Polestar.

– Det är ett stort industriprojekt och väldigt mycket som ska gå i lås, säger Magnus Holst på Volvo Cars pr-avdelning till DI.

Mjukvaran allt viktigare
  • Mjukvaran är något som även flera andra biltillverkare haft stora problem med, exempelvis Volkswagen vid lanseringen av ID.3.
  • Men mjukvara är samtidigt en av de allra viktigaste områdena för biltillverkare att satsa på. Volkswagen har till exempel uppgett att det blir med hjälp av mjukvara som nya bilar ska skiljas ut från konkurrenter, och mjukvaran öppnar också upp nya och viktiga intäktskällor för tillverkarna.

Ämnen i artikeln

Kommentarer till artikeln (0)

Läs kommentarer och diskutera

Missa inget från Vi Bilägare

Genom att anmäla dig godkänner du OK-förlagets personuppgiftspolicy.