Nästa artikel
Volvo och Bilia i nytt avtal – 34 anläggningar kvar
Nyheter

Volvo och Bilia i nytt avtal – 34 anläggningar kvar

Publicerad 1 oktober 2021 (uppdaterad 5 oktober 2021)
34 anläggningar blir kvar när Volvo Cars och Bilia skrivit under ett nytt avtal.

Det har snart gått ett år sedan Volvo Cars sa upp avtalet med återförsäljarkedjan Bilia. Beskedet kom enligt företrädare för Bilia utan förvarning och efter 90 års samarbete.

Under fredagen kom beskedet att Volvo och Bilia fått till ett nytt avtal. Bilia ska sälja nya Volvobilar även i fortsättningen i Stockholm, Göteborg, Malmö och Västerås. Totalt handlar det om 34 anläggningar.

Fyra anläggningar i Skaraborg ska säljas till Bröderna Brandt Personbilar den 1 januari. För ytterligare fyra anläggningar i Bergslagen pågår förhandlingar.

Volvo är uppe i en stor omställning när det gäller återförsäljarna. Flera bilhallar har köpts upp helt av Volvo och företaget storsatsar på att sälja bilar på nätet.

– Vi är stolta och glada att tillsammans med Volvo Cars uppfylla våra gemensamma ambitioner utifrån Volvokundernas förväntan om en fysisk och digital upplevelse som kombineras sömlöst, säger Per Avander, vd för Biliakoncernen.


Uppdatering 11.30: Enligt Bilias vd kommer Volvo säljas på alla platser där Bilia säljer Volvo i dag, antingen via Bilia eller något annat företag.

”Min bedömning är att på alla orter som vi representerar i dag kommer framöver vara auktoriserade Volvo återförsäljare, via oss eller någon annan aktör", skriver han i ett mejlsvar till Vi Bilägare.
 

Ämnen i artikeln

Kommentarer till artikeln (7)

  • 5 oktober 2021 Henrik M skrev: kallandes…
  • 5 oktober 2021 Henrik M skrev: kallandes…
Läs kommentarer och diskutera

Missa inget från Vi Bilägare

Genom att anmäla dig godkänner du OK-förlagets personuppgiftspolicy.