Bild
Nästa artikel
Upplands Motors anläggning i Kista. Foto: Mercedes-Benz Sverige
Upplands Motors anläggning i Kista. Foto: Mercedes-Benz Sverige

Efter Volvoaffären: Nu köper Bilia resterna av Upplands Motor

Nyheter

Bilia tar över den del av Upplands Motor som säljer Mercedes, och som därför inte köptes upp av Volvo Cars.

När den tidigare fristående bilhandlaren Upplands Motor köptes upp av Volvo Cars kring årsskiftet lämnades den del av företaget som säljer Mercedesprodukter kvar åt sitt öde. Nu står det klart att den delen av verksamheten köps upp av Bilia.

Affären gäller fyra anläggningar i Stockholmsområdet som säljer och servar personbilar, transportbilar och lastbilar från Mercedes. 
– Jag är oerhört glad och stolt över att Bilia framöver kommer att arbeta med Mercedes, som blir ett utmärkt tillägg till Bilias nuvarande varumärkesportfölj, säger Per Avander, vd och koncernchef på Bilia, i ett pressmeddelande.

Volvo Cars, som tidigare sålt sina bilar via fristående återförsäljare, vill i framtiden sköta all bilförsäljning internt för att på så sätt ”modernisera och uppgradera det sätt som kunderna köper, leasar, prenumererar på och servar sina bilar i Sverige”.

I November 2020 sa Volvo Cars upp sitt avtal med Bilia efter 90 års samarbete. 

 
Taggar: Nyheter

Hej!

Vi har förståelse för att du använder adblocker, men hoppas att du kan stänga av den för vår sajt. Annonser är en förutsättning för att vi ska kunna fortsätta att driva sajten.