Passat får nya strålkastare som får en räckvidd på ca 500 meter.

Nästa artikel
Volkswagens nyaste Passat
Nyheter

Volkswagens nyaste Passat

Publicerad 13 juli 2023 (uppdaterad 14 juli 2023)

Passat får nya strålkastare som får en räckvidd på ca 500 meter.

Den nya generationen Passat är på intåg och blir längre samt bekvämare än föregångaren.

Nya generationen Passat ska lanseras 2024, här är allt vi vet än så länge.

Den nya Passaten blir den nionde generationen av Passat och ska komma i flera drivlinor. Den kommer i diesel, bensin och hybriddrift. 

Hybridversionen kommer få en elektrisk räckvidd på 10 mil vilket är en ökning från tidigare modeller. Elmotorn kommer också i två olika versioner, en med 204 hästkrafter och en med 272 hästkrafter. Batteriet ska kunna laddas med 11 kW från en laddbox (AC) och 50 kW med en snabbladdare (DC).

Bensin- och dieselversionerna kommer i 1,5- eller 2,0-liter. Medan laddhybriden endast får 1,5 liter. Bilen bygger på plattformen MQB evo vilket är en ny teknik och är också anledningen till att de kan erbjuda hybriddrift.

Andra nyheter är att denna version blir större, 14 centimeter längre än föregångaren. Och erbjuder ett bagageutrymme på 960 liter vilket är 40 liter mer än tidigare. Även 140 liter mer med fällda säten, totalt 1 920 liter.

En del har utvecklats med styrningen och chassit. Modellen får adaptiva stötdämpare med två ventiler DCC Pro tillskillnad från ID.7:an som har en ventil med sitt DCC Evo system.

Huvudmantrat för nya Passat är komfort. Därför har de arbetat mycket med chassit för att göra körupplevelsen så bekväm som möjligt. Även styrningen ska bli mer känslig, vilket ska göra att styregenskaperna förhöjs.

Annars är det insidan som ska ge en känsla av komfort. Det handlar om lite finare material som ska kännas lite lyxigare. Volkswagen kommer erbjuda nya säten som tillval som de kallar för ergoActive som får massage och luftkonditionering.

Infotainmentsystemet är helt nytt. Tidigare har Volkswagen sagt att de tagit emot feedback om vad som inte funkar i infotainmentsystemet och ska förändra det i senare modeller. Det här blir alltså en av de första som kommer ha deras nya förbättrade infotainment. Den kommer bestå av antingen en 12,9 tums skärm eller en på 15 tum. Några av förändringarna är fysiska knappar på ratten och touchreglaget kommer vara bakgrundsbelyst. En head-up-display kan också väljas till.

Passaten kommer endast erbjudas som kombi och bara med automatlåda. Modellen ska avtäckas i augusti 2024.

Ämnen i artikeln

Kommentarer till artikeln (7)

  • 16 juli 2023 960 liters bagageutrymme…
  • 14 juli 2023 Lars A: ett undanmanöverprov…
Läs kommentarer och diskutera

Missa inget från Vi Bilägare

Genom att anmäla dig godkänner du OK-förlagets personuppgiftspolicy.