Nästa artikel
Volkswagens nya elbil ska heta ID.3
Nyheter

Volkswagens nya elbil ska heta ID.3

Publicerad 8 maj 2019 (uppdaterad 8 maj 2019)
Efter mycket hemlighetsmakeri får vi reda på första modellnamnet i tyska biltillverkarens jättesatsning på elbilar.
Under presentationen av ID.3 försökte Volkswagens styrelsemedlem och säljchef Jürgen Stackmann bringa klarhet i namnvalet.
– Vi har fått frågan varför vi börjar med 3 och inte 1. Siffran tre är vår internkod för mellanklassen. Där hittar vi Golf och Tiguan, det är där vi känner oss som mest hemma. Vi startar från hjärtat, med det vi vet bäst, säger han. 
En blå- och ceriserandig prototyp visades upp i samband med presentationen. Själva produktionsbilen ser dagens ljus först på bilmässan i Frankfurt i höst men redan nu går det att förboka en bil på vissa marknader, däribland Sverige. Det kostar 1.000 euro att reservera en köplats till en ID.3. 

Första bilarna börjar byggas i höst och levereras först till sommaren 2020. Volkswagen vill fortfarande inte berätta exakt vad prislappen kommer att hamna på.
– Men startpriset kommer att vara under 30.000 euro, som lovat, säger Jürgen Stackmann. 
 
Tre versioner går att välja på inledningsvis. Den dyraste, som kallas MAX, har bland annat en ny sorts head up-display med förstärkt verklighet där det ögat ser kompletteras med datorgenererade bilder. 

Under presentationen fick Volkswagen en fråga om batterigaranti och svarade då att villkoren är minst 70 procent batterikapacitet efter 8 år eller 16.000 mil. 

Diskutera: Tror du att Volkswagen ID.3 kommer att bli en försäljningsframgång?

Ämnen i artikeln

Kommentarer

Missa inget från Vi Bilägare

Genom att anmäla dig godkänner du OK-förlagets personuppgiftspolicy.