Nästa artikel
Volkswagen vill göra elbilsladdningen enklare
Nyheter

Volkswagen vill göra elbilsladdningen enklare

Publicerad 26 april 2022 (uppdaterad 26 april 2022)
VW-koncernen ska lansera enhetliga priser för nästan alla märken vid över 300 000 laddpunkter.

Det finns en mängd olika företag som erbjuds elbilsladdning, och det är inte alltid så lätt att få igång laddningen. I många fall behövs särskilda appar eller taggar – och till att börja med behöver laddstolpen vara i drift och inte trasig.

Volkswagen vill göra laddupplevelsen lite enklare med en ny satsning. Koncernsyskonen Volkswagen, Skoda, Seat och Cupra går nu ihop för att erbjuda ett fast pris per laddad kilowattimme i hela det europeiska laddnätverket med 310 000 laddpunkter varav 10 000 snabbladdare. Audi är dock inte med i samarbetet.

– Detta är ett starkt lagarbete från våra volymvarumärken och koncernen, säger Thomas Schmall, styrelseledamot i Volkswagen med ansvar för teknik.

Bilägarna ska kunna välja mellan tre olika alternativ för laddningen, var och en med fasta priser per kilowattimme. Vad laddningen ska kosta är än så länge oklart.

Under mitten av 2022 lanseras även funktionen Plug & Charge. Det innebär att elbilsmodeller som bygger på MEB-plattformen – bland andra Volkswagen ID 4 och Skoda Enyaq – kan börja ladda automatiskt utan någon särskild tagg. Finessen aktiveras med en mjukvaruuppdatering och kommer inte finnas vid alla laddare.

Ämnen i artikeln

Kommentarer till artikeln (0)

Läs kommentarer och diskutera

Missa inget från Vi Bilägare

Genom att anmäla dig godkänner du OK-förlagets personuppgiftspolicy.