Nästa artikel
Volkswagen ska massrekrytera utvecklare: ”Tävlingen är igång”
Nyheter

Volkswagen ska massrekrytera utvecklare: ”Tävlingen är igång”

Publicerad 2023-02-07 10:45
Volkswagen ska ta tag i en av koncernens största utmaningar, nämligen att försöka rekrytera nya mjukvaruutvecklare.

I takt med att nya bilmodeller till större och större del består av mjukvara behövs kunniga utvecklare. Hittills har många biltillverkare haft svårt att rekrytera utvecklare, eftersom många av dem hellre vill jobba på renodlade teknikföretag än i bilbranschen, men nu tar Volkswagen ett omtag.

I nuläget finns mer än 2 800 lediga jobb inom VW-koncernen som har med teknik och mjukvaruutveckling att göra. 1 700 av arbetstillfällena är hos Cariad, som är koncernens mjukvarudel.

Beskedet är inte särskilt underligt: Volkswagen har tidigare uppgett att bilarnas hårdvara inte kommer skilja sig så mycket åt. Istället ska bilen göras mer personlig med hjälp av mjukvara.

Det har hittills gått sådär. Volkswagens ambitiösa mjukvaruplaner resulterade i många buggar i de nya ID.3- och ID.4-modellerna när de lanserades. Det uppges också ha varit en av anledningarna till att tidigare koncernchefen Herbert Diess fick avgå.

– Tävlingen om att hitta de bästa it-specialisterna är igång, säger Gunnar Kilian, hr-chef för VW-koncernen, som hoppas att företaget ska bli ett av de bästa företagen i tekniksektorn att jobba för.

Ämnen i artikeln

Kommentarer till artikeln (7)

  • 2023-02-07 16:39 Axa skrev: McTar Aha. Så VW…
  • 2023-02-07 14:38 McTar Aha. Så VW 2.4…
Läs kommentarer och diskutera

Missa inget från Vi Bilägare

Genom att anmäla dig godkänner du OK-förlagets personuppgiftspolicy.