Nästa artikel
Volkswagen ID 3 får version 2.1 av mjukvaran – med trådlösa uppdateringar
Nyheter

Volkswagen ID 3 får version 2.1 av mjukvaran – med trådlösa uppdateringar

Publicerad 8 mars 2021
Volkswagen börjar snart rulla ut version 2.1 av mjukvaran till elbilen ID 3, som ska lösa buggar och öppna för uppdateringar via nätet.

Den Volkswagen ID 3 som Vi Bilägare köpt in som långtestbil under året har knappast varit problemfri. Testförarna har råkat ut för en mängd olika buggar, och de verkar heller inte vara ensamma bland ID 3-ägarna om problemen. 

– Den känns inte färdigutvecklad, har testföraren Maria Dahlin sagt i Vi Bilägares podcast.

Volkswagen har börjat uppdatera bilarna med version 2.0 av mjukvaran som ska lösa en del av problemen. Nu ska även nästa version, 2.1, rullas ut till ägarna.

Eftersom bilen ännu inte kan ta emot uppdateringar direkt via nätet måste ägarna tillbaka till verkstaden. Med version 2.1 ska bilen kunna ta emot så kallade OTA-uppdateringar som ska börja skickas ut mot slutet av sommaren, men även i fortsättningen uppger Volkswagen att vissa uppdateringar ”kommer behöva göras på verkstad”.

Även i fortsättningen uppger VW att vissa uppdateringar behöver göras på verkstad

Version 2.1 av mjukvaran ska finnas i alla nya Volkswagen ID 3 som byggs sedan vecka 8 (22–28 januari), och de ID 3-ägare som fått leverans av sin bil kommer kallas till verkstad i den ordning som bilarna levererats.

Den större modellen ID 4 ska ha version 2.1 av mjukvaran redan vid leverans.

VW-chefen Ralf Brandstätter påstår att märket driver på utvecklingen för att digitalisera bilarna. Han vill att märket ska skicka ut en ny uppdatering var tredje månad.

– Introduktionen av over the air-uppdateringar är nästa viktiga steg i vår omvandling till ett teknikföretag och i utvecklingen av nya affärsmodeller, säger han.

Läs också: Volkswagens löfte: Ny mjukvara var tolfte vecka

Ämnen i artikeln

Missa inget från Vi Bilägare

Genom att anmäla dig godkänner du OK-förlagets personuppgiftspolicy.