Nästa artikel
Volkswagen drar i handbromsen – sparpaket på gång
Nyheter

Volkswagen drar i handbromsen – sparpaket på gång

Publicerad 24 maj 2023
Volkswagen behöver dra ned på kostnaderna och kan snart presentera ett stort sparpaket, enligt uppgifter i tyska medier.

Volkswagen behöver spara pengar och förbereder därför ett stort sparpaket på över elva miljarder kronor, enligt uppgifter till Handelsblatt.

Bilindustrin står inför enorma utmaningar där den största just nu kanske är det ekonomiska läget. Många skjuter upp bilköpet på grund av inflationen och ränteläget.

Utöver det kostar omställningen till eldrift enorma summor för biltillverkarna, som även behöver investera stora belopp i ny mjukvara. Volkswagen har haft problem med sin mjukvarusatsning och beslutade nyligen att byta ut hela ledningen i mjukvarubolaget Cariad.

Rent konkret kan sparpaketet bland annat innebära att Volkswagen tänker om kring modellutbudet. Dessutom ska de bilar som bygger på samma plattform tillverkas i samma fabriker oavsett vilket märke som sitter i fronten.

– Vi ser att vårt märke, trots alla dess styrkor, ännu inte är tillräckligt solitt positionerat ekonomiskt, säger VW-chefen Thomas Schäfer i ett internt brev som tidningen tagit del av.

Ämnen i artikeln

Kommentarer till artikeln (7)

  • 25 maj 2023 Att det kommer neddragningar…
  • 24 maj 2023 Ööhh, en Pegga 308 vill de…
Läs kommentarer och diskutera

Missa inget från Vi Bilägare

Genom att anmäla dig godkänner du OK-förlagets personuppgiftspolicy.