Nästa artikel
Volkswagen återkallar gasbilar
Nyheter

Volkswagen återkallar gasbilar

Publicerad 2 september 2016 (uppdaterad 8 september 2016)
Volkswagen återkallar nu fler gasdrivna bilar. 6 200 bilar i Sverige berörs.
I juli i år återkallade Volkswagen alla gasdrivna Touran byggda mellan 2006 och 2009. Nu utökas återkallelsen till att omfatta alla gasdrivna Caddy, Passat och Touran av årsmodell 2010 eller äldre. Problemet med bilarna är att gastankarna i plåt sitter dolda för insyn, med stor rostrisk.

Volkswagen rekommenderar ägare till Touran byggda melllan 2006 och 2009 att inte använda gasdriften innan reparationerna är utförda.

Diskutera: Kan du tänka dig en gasdriven bil?

Ämnen i artikeln

Kommentarer

#1 • 2016-09-02 17:41
Mr.Wheeler

Jag kör gasbil sedan 2011 och kan mycket väl tänka mig att fortsätta med det. Jag är inne på min andra Passat EcoFuel som har en räckvidd på 45-50 mil per gastank och 35 mil per bensintank. Tyvärr har den utgått ur VW:s sortiment och ersätts med Golf Sportcombi TGI som i och för sig är en trevlig bil, MEN, varför har man behållit den fullstora bensintanken och kompletterat med en mindre gastank i Golfen? Den har 35-40 mil räckvidd på gas och närmare 90 på bensin. Helt feltänkt, det skall vara tvärtom för att få kallas miljöbil.

#2 • 2016-09-02 19:02
Kandidat

Nej!

Jag kan inte tänka mig en gasbil i nuläget. Har alltid varit skeptisk till gas och dessa problem gör en ju inte precis MINDRE skeptisk.

När det gäller biobränslen är E85 fortfarande min favorit. Går att blanda med bensin, kräver inte specialtankar.

Däremot måste det självklart vara en kunnig person som konverterar en bra motor!! Om motoravdelningens nybörjare konverterar motorn av förra generationen som man glömt skrota och i den häller dåligt framställd etanol går det naturligtvis inte bra.

Och det var typ så det var i många fall när Etanol var på modet t.ex. här i Sverige.

Missa inget från Vi Bilägare

Genom att anmäla dig godkänner du OK-förlagets personuppgiftspolicy.