Bild
Nästa artikel
Volkswagen återkallar gasbilar

Volkswagen återkallar gasbilar

Nyheter

Volkswagen återkallar nu fler gasdrivna bilar. 6 200 bilar i Sverige berörs.

Kommentarer

#1
2016-09-02 17:41

Jag kör gasbil sedan 2011 och kan mycket väl tänka mig att fortsätta med det. Jag är inne på min andra Passat EcoFuel som har en räckvidd på 45-50 mil per gastank och 35 mil per bensintank. Tyvärr har den utgått ur VW:s sortiment och ersätts med Golf Sportcombi TGI som i och för sig är en trevlig bil, MEN, varför har man behållit den fullstora bensintanken och kompletterat med en mindre gastank i Golfen? Den har 35-40 mil räckvidd på gas och närmare 90 på bensin. Helt feltänkt, det skall vara tvärtom för att få kallas miljöbil.

#2
2016-09-02 19:02

Nej!

Jag kan inte tänka mig en gasbil i nuläget. Har alltid varit skeptisk till gas och dessa problem gör en ju inte precis MINDRE skeptisk.

När det gäller biobränslen är E85 fortfarande min favorit. Går att blanda med bensin, kräver inte specialtankar.

Däremot måste det självklart vara en kunnig person som konverterar en bra motor!! Om motoravdelningens nybörjare konverterar motorn av förra generationen som man glömt skrota och i den häller dåligt framställd etanol går det naturligtvis inte bra.

Och det var typ så det var i många fall när Etanol var på modet t.ex. här i Sverige.

Hej!

Vi har förståelse för att du använder adblocker, men hoppas att du kan stänga av den för vår sajt. Annonser är en förutsättning för att vi ska kunna fortsätta att driva sajten.