Nästa artikel
Video: Bentleys lyx-suv
Nyheter

Video: Bentleys lyx-suv

Publicerad 28 maj 2014 (uppdaterad 28 maj 2014)
Bentley har precis släppt ett kort videoklipp på kommande lyx-suven från den brittiska biltillverkaren. Det här knappt två år innan bilen ens är tänkt att lanseras.

Den hittills namnlösa suven som nu dykt upp i ett kort videoklipp från Bentley kan komma att bli den viktigaste modellen för tillverkaren sedan lanseringen av coupén Continental för elva år sedan.

Tills igår har vi bara sett bilens nos skymta fram i en -troligtvis- animerad sandstorm. Det är dock svårt att urtyda något ytterligare av dessa dunkla bilder och inte förrän i september om ett år kan vi vänta oss att Bentley avslöjar bilen i sin helhet.

Tidigare uppgifter från Bentley är att minst 3000 exemplar av bilen kommer att tillverkas i deras fabrik i brittiska Crewe. Satsningen på att slå sig in i ett nytt segment kostar Bentley 800 miljoner pund. Det var för två år sedan som Bentley först presenterade planen på att lansera en suv med konceptet EXP 9F på Genève-salongen 2012, bilen förväntas komma ut på vägran under 2016.

Diskutera: Vilken lyx-suv föredrar du?

Ämnen i artikeln

Kommentarer

#1 • Uppdaterat: 2014-05-28 15:49
Sven E

Bra att det kommer fler modeller. Bättre och billigare än Rolls och bättre betyg från kunderna.
Men Rolls lär väl komma med Suv snart också.....

#2 • Uppdaterat: 2014-05-29 22:33
Thommys

Vilken lyx-suv föredrar du? Ingen. Jag tar en premium-suv istället. Mercedes GL 500 så vet jag att den funkar i alla väder och går bra i terräng.

#3 • Uppdaterat: 2014-05-30 07:32
Hackenbush

Jag tar hellre en premium sedan istället. Det är alltid mest elegant.

Missa inget från Vi Bilägare

Genom att anmäla dig godkänner du OK-förlagets personuppgiftspolicy.