Nästa artikel
Väntan på uppkörning ska kortas
Nyheter

Väntan på uppkörning ska kortas

Publicerad 23 januari 2014
Den som vill ta körkort kan få vänta månader på uppkörningen. Nu vill regeringen ta itu med köerna och ger uppdraget till Trafikverket.

I dag kan väntetiden för att få köra upp och skriva teoriprovet vara lång. På sommaren kan körkortsaspiranterna få vänta i månader innan de får göra körkortsproven.

Regeringen vill komma till bukt med problemet och ger därför Trafikverket uppdraget att undersöka hur väntetiderna skulle kunna kortas. I mars ska uppdraget redovisas.

– Körkort har stor betydelse för möjligheterna att få ett jobb, framförallt på orter som saknar en välutbyggd kollektivtrafik, och därför vill regeringen ha en förkortad väntetid för körkortsprov, kommenterar infrastrukturminister Catharina Elmsäter-Svärd (M).

Diskutera: Hur länge är det rimligt att behöva vänta på uppkörningen?

Ämnen i artikeln

Kommentarer

#1 • Uppdaterat: 2014-01-23 20:41
Stefan Eriksson

En kötid på upp till 2 veckor är rimlig.

#2 • Uppdaterat: 2014-01-26 18:49
Bortom

En bekant till mig körde upp för nån månad sen... väntetiden var ca. 2 veckor. Möjligen är väntetiderna längre i de 3 storstäderna. Det skulle bli kortare om både föräldrarna och körskolorna skulle sluta skicka sina elever till uppkörning för tidigt... f.d. kuggas många... och dessa ska ju köra upp igen. Och det tär på resurserna.

Missa inget från Vi Bilägare

Genom att anmäla dig godkänner du OK-förlagets personuppgiftspolicy.