Nästa artikel
Utredning pågår efter jättebranden i p-garage
Först på Vi Bilägare

Utredning pågår efter jättebranden i p-garage

Publicerad 12 oktober 2021
100 bilar förstördes i den stora garagebranden som inträffade norr om Stockholm i augusti. Nu pågår utredningen för att ta reda på brandorsaken.

I augusti brann ett parkeringsgarage i Märsta norr om Stockholm. Byggnaden gick inte att rädda och den första uppskattningen tydde på att mellan 150 och 200 bilar förstördes.

Branden upptäcktes av en boende i området som kom hem och skulle parkera sin bil. När räddningstjänsten kom till platsen beskrevs rökutvecklingen som ”mycket kraftig”.

På grund av rasrisk dröjde det elva dagar innan polisens teknikerna kunde göra en undersökning. 100 bilar har skadats eller förstörts av branden. Polisen vill dock inte kommentera resultatet av undersökningen.

 

Oklar orsak

Brandorsaken är inte klarlagd. Trots att många förhör hållits finns ingen misstänkt. Räddningstjänstens rapport om händelsen, som Vi Bilägare gått igenom, går inte in på någon eventuell brandorsak. Inte heller åklagaren Rebecca Adbo vill kommentera hur förundersökningen går.

– Eftersom vi inte kommit så långt råder förundersökningssekretess för flera uppgifter, bland annat brandorsaken. Vi är i ett tidigt skede och kan inte gå in på fler detaljer, säger hon till Vi Bilägare, och fortsätter:

– Det pågår alltså en förundersökning om brott. Vi tittar förstås även på om det finns en naturlig förklaring men det är inget jag kan kommentera.

Ämnen i artikeln

Kommentarer till artikeln (0)

Läs kommentarer och diskutera

Missa inget från Vi Bilägare

Genom att anmäla dig godkänner du OK-förlagets personuppgiftspolicy.