Nästa artikel
Uppgifter: Geely köper Volvo?
Nyheter

Uppgifter: Geely köper Volvo?

Publicerad 7 augusti 2009 (uppdaterad 21 september 2010)
Ryktena om Geely och Volvo har florerat länge. Nu kopplas den kinesiska biljätten återigen samman med det svenska märket - även om uppgifterna inte bekräftas.
- Vi diskuterar fortfarande med en rad partners om Volvos framtid. Det är sannolikt att Volvo kommer säljas. Men i termer av detaljer, intressenter eller tidsramar kan jag inte säga mer på det här stadiet, säger John Gardiner, talesperson för Volvos ägare Ford i Europa, till TT.

Volvo har under en längre tid kopplats samman med ett flertal kinesiska märken. Bland annat har Geely förekommit i spekulationerna under hela våren. Nu är det dags igen.

Det är Dagens Industri som rapporterar om att Geely slutspurtar för att få köpa majoriteten av aktierna i Volvo PV. Enligt DI, som hänvisar till en källa med insyn i försäljningen av Volvo, ska Geely ingå i ett konsortium med en i dagsläget okänd svensk investerare.

Enligt källor till Dagens Industri kommer ägaren Ford under augusti månad att fatta ett beslut om att ta nästa steg i Volvo-affären.

- Bollen ligger helt hos Ford. Det är i interna möten om Volvo PV inom Ford som beslut ska tas om vem man föredrar som köpare. Därmed blir processen mer öppen och köparen kan träda fram, säger en person med insyn i affären till DI.

"Vill expandera"

Bilindustriexperten Christer Karlsson tror det är fullt möjligt att Geely slutligen står som ägare av Volvo.

- De är inte en stor spelare i världen, men de har ett rimligt bra standardmärke och vill expandera, säger Christer Karlsson till TT.

Ämnen i artikeln

Kommentarer

Missa inget från Vi Bilägare

Genom att anmäla dig godkänner du OK-förlagets personuppgiftspolicy.