Nästa artikel
Changan söker samgående - med Volvo?
Nyheter

Changan söker samgående - med Volvo?

Publicerad 20 april 2009 (uppdaterad 21 september 2010)
Kinesiska Changan har tidigare kopplats samman med Volvo. Nu medger den kinesiska biljätten att man söker efter ett samgående - även om Volvo inte nämns vid namn.
- Vi söker aktivt efter samgående och samverkan både hemma och i utlandet, men har ännu inte slutit några avtal, säger Changans  styrelseordförande Xu Liuping i samband med en presskonferens i Shanghai.

Enligt Dagens Industri kommer den första av tre intressenter att besöka Volvo under nästa vecka. Enligt uppgift ska det handla om ett kinesiskt företag.

Samtidigt avslöjar Xu Liuping, styrelseordförande i Changan, att den kinesiska biltillverkaren aktivt söker efter ett samgående, antingen inom hemlandet eller med en utländsk tillverkare.

Därmed får spekulationerna om ett samgående mellan Volvo och Changan ny fart.

Kinesisk konkurrens?

Enligt uppgift ska två andra kinesiska tillverkare, Geely och Dongfeng, ha varit i kontakt med de banker som Ford använder för att sälja Volvo. Om de två konkurrenterna fortfarande är intresserade av Volvo är dock oklart. Men vi får säkert all anledning att återkomma med mer information framöver.

Ämnen i artikeln

Kommentarer

Missa inget från Vi Bilägare

Genom att anmäla dig godkänner du OK-förlagets personuppgiftspolicy.