Bild
Nästa artikel

Nya Volvorykten: Affär med Chery aktuell igen?

Nyheter

Volvo till Kina, börjar det kännas bekant? Nu kan en affär vara aktuell igen. Enligt uppgifter vill kinesiska Chery köpa Volvo PV.

- Vad jag kan säga är att vi inte kommer att kasta bort dessa möjligheter, säger en talesman vid Chery till Reuters i en kommentar om ett blivande märkesförvärv, utan att gå in i detaljer.

SAIC Motor Corp., Chery, Guangzhou Automobile, Geely och Chery - för andra gången. De kinesiska biltillverkarna kopplas ständigt ihop med Volvo.

Nu är en affär mellan Volvo och Chery aktuell igen. Enligt källor till Reuters har Chery kontaktat Ford.
 
- Chery har kontaktat flera av de europeiska biltillverkarna, varav Volvo är en, säger en källa till nyhetsbyrån Reuters och fortsätter:

- Företaget kan tänka sig att agera stort under 2009.

"Mest solida märket"
Chery har fått ett rykte om sig att stå för svag krocksäkerhet. Därför skulle ett förvärv av Volvo stärka företagets säkerhetsimage. Något som talar för en affär.

Industrianalytikern Yankun Hou ser fler anledningar till att en affär kan bli aktuell.

- Volvo är det mest solida märket jämfört med de andra märken som Detroit-tillverkarna försöker sälja. Priset kan vara för högt men ett köp skulle vara stor hjälp för kinesiska biltillverkare som saknar det tekniska kunnandet men ändå försöker att klättra uppåt, säger Yankun Hou, industrianalytiker vid Nomura International till Reuters.
Taggar: Nyheter
Nya Volvorykten: Affär med Chery aktuell igen?

Hej!

Vi har förståelse för att du använder adblocker, men hoppas att du kan stänga av den för vår sajt. Annonser är en förutsättning för att vi ska kunna fortsätta att driva sajten.