Nästa artikel
Uppgifter: Audi A3 och Q3 kommer som elbilar
Nyheter

Uppgifter: Audi A3 och Q3 kommer som elbilar

Publicerad 10 maj 2022
Audi skrotar instegsmodellerna och ska utveckla elbilsversioner av A3 och Q3.

Audi har tidigare gått ut med att de minsta modellerna A1 och Q2 läggs ned och inte får några direkta efterföljare. Istället blir det nästa generation Audi A3 och Q3 som blir instegsmodeller i Audis elbilsutbud.

Beskedet innebär att Audi i princip ger upp segmentet där bland andra Mini och Fiat 500 finns. Audi ska fokusera på premiumbilar i lite större storleksklasser, och den nya Q3-modellen blir dessutom en tuff konkurrent till BMW iX1 och Volvo XC40.

– På så sätt skärper vi positioneringen för märket och koncentrerar oss på vad vi gör bäst: premiumbilar som är ledande i sina segment, säger Audichefen Markus Duesmann i en intervju med Frankfurter Allgemeine Zeitung.

En helt eldriven Audi A3 anländer enligt uppgifter till tyska Auto Motor und Sport inom fem år men ska förmodligen inte bygga på Volkswagens elbilsplattform MEB, som bland annat ligger till grund för Volkswagen ID.3 och Audi Q4 e-tron. Istället ska modellen bygga på den nya ”superplattformen” SSP (Scalable Systems Platform) där VW-koncernen siktar på att samla ihop fler märken och modeller till samma arkitektur.

Audi ska bara lansera helt eldrivna modeller från 2026 och sedan gradvis fasa ut förbränningsmotorerna.

Ämnen i artikeln

Kommentarer till artikeln (7)

  • 11 maj 2022 Axa skrev: Saabnisse Det var…
  • 11 maj 2022 Jag förstod det. Mitt inlägg…
Läs kommentarer och diskutera

Missa inget från Vi Bilägare

Genom att anmäla dig godkänner du OK-förlagets personuppgiftspolicy.