Nästa artikel
Audi ska göra en Mercedes – färdigprutat på elbilar
Nyheter

Audi ska göra en Mercedes – färdigprutat på elbilar

Publicerad 30 juni 2021
Audi hakar på samma trend som Mercedes, att göra om säljarna till ”agenter”. Den nya modellen ska testas för Audis elbilar med start om några år.

Mercedes har testat en ny metod för att sälja bilar de senaste åren. Sverige var med i pilotprojektet som gick ut på att göra om vanliga bilhandlare till så kallade ”agenter”.

Den nya säljstrategin har varit så pass framgångsrik att den nu ska rullas ut till resten av Europa. Mercedes bestämmer vad bilen ska kosta och det går inte att pruta.

– Bilhandlarna blir kundservice- och leveransagenter som kan fokusera ännu mer på att kundupplevelsen blir bra, från produktutforskning till leverans, har Mercedeschefen Ola Källenius sagt.

Nu kommer uppgifter om att även Audi ska införa samma säljstrategi för märkets elbilsmodeller med start 2023, bland annat i Sverige. Elbilarna ska säljas direkt av Audi till slutkunden, oftast på nätet.

– Det är nästa logiska steg in i en eldriven framtid, uppger en talesperson på Audi, som dock påpekar att återförsäljarna fortfarande kommer vara ”ryggraden” i affärsmodellen. Målet är att få nöjdare bilägare och att säljarna agerar mer som rådgivare.

Läs också: Slutprutat hos Mercedeshandlarna i Europa

Ämnen i artikeln

Kommentarer till artikeln (0)

Läs kommentarer och diskutera

Missa inget från Vi Bilägare

Genom att anmäla dig godkänner du OK-förlagets personuppgiftspolicy.