Nästa artikel
Tyska bilköpare håller hårt i förbränningsmotorn
Nyheter

Tyska bilköpare håller hårt i förbränningsmotorn

Publicerad 14 juni 2022
Betydligt färre tyska bilköpare kan tänka sig en elbil än i andra europeiska länder, visar nya siffror.

Tyska bilköpare har svårt att ändra sitt körbeteende, byta till elbil eller välja ett annat bilmärke än i dag. Det visar en ny undersökning bland 10 700 personer i 50 europeiska städer som gjorts av Pawlik Consultants.

På den tyska marknaden är märkeslojaliteten extra stark: åtta av tio bilägare kan tänka sig att välja samma märke igen, även om de haft dåliga erfarenheter av den nuvarande bilen.

Även när det gäller att byta till elbil sticker tyska bilister ut. Bara en av fyra tyska bilköpare kan tänka sig att välja en eldriven eller hybriddriven bil under de kommande tre åren. Italien ligger betydligt bättre till – där kan hälften tänka sig en elbil eller hybrid.

Intresset för elbilar är – kanske lite överraskande – inte störst bland unga bilköpare, utan bland 40-åringar. Sedan avtar intresset både ”uppåt” och ”nedåt” i åldersgrupperna.

När det gäller bildelning är det bara i Spanien som bilägarna kan tänka sig att dela bil med andra eller använda en abonnemangstjänst för tillgång till bil. I alla andra länder väljer bilägarna hellre att fortsätta äga sin bil.

Ämnen i artikeln

Kommentarer till artikeln (2)

  • 15 juni 2022 Vad kostar en ny elbil nu…
  • 14 juni 2022 Citat från artikeln "Italien…
Läs kommentarer och diskutera

Missa inget från Vi Bilägare

Genom att anmäla dig godkänner du OK-förlagets personuppgiftspolicy.