Nästa artikel
Tysk stad inför parkering för kvinnor
Nyheter

Tysk stad inför parkering för kvinnor

Publicerad 13 juli 2012 (uppdaterad 13 juli 2012)
Borgmästaren i tyska Triberg har väckt uppståndelse sedan staden anlagt en parkeringsplats med extra stora rutor för kvinnor.

I ett p-hus i den sydtyska staden har tolv parkeringsplatser märkts med venussymbolen. Rutorna är större, bättre belysta än normalt och endast avsedda för kvinnliga förare.

Två ytterligare p-platser har målats med marssymbolen, symbol för det manliga könet. Dessa är smalare och inträngda mellan betongpelare.

Borgmästaren Gallus Strobel, som står bakom tilltaget, säger i internationella medier att man velat skämta om fördomen om att kvinnor skulle vara sämre än män på att parkera.

Gallus Strobel välkomnar kvinnor att prova de smalare p-platserna och hoppas att uppmärksamheten kring parkeringsplatserna ska locka fler turister till Triberg.
 
Diskutera: Vad tycker du om könsspecifika p-platser?

Ämnen i artikeln

Kommentarer

#1 • Uppdaterat: 2012-07-13 12:32
Förstikön (ej verifierad)

Länge leve jämmerställdheten!

#2 • Uppdaterat: 2012-07-13 16:53
Thommys

Får man böter som man om man ställer sig på en större kvinnoruta? Jag hade ställt mig där direkt, för att slippa få bucklor på min bil av de intill. Jag behöver inte bevisa för någon att jag köra in på trånga rutor.

#3 • Uppdaterat: 2012-07-13 17:15
Focus

Det finns många män som inte heller kan få stor ruta nog att parkera i.

#4 • Uppdaterat: 2012-07-14 00:11
KaptenOberkommando

Det är nästan så att det borde ha varit tvärtom: De stora rutorna skulle ha varit för männen så jävla illa som de generellt parkerar. Borgmästaren ville skämta, säger han, men jag undrar jag om inte borgmästarens syn på kvinnor som bilförare lyser igenom rätt bra. Detta bevisas om inte annat i sista stycket då borgmästaren säger att han välkomnar kvinnor att prova de smalare p-platserna - läs att han menar att de kan försöka men att de kommer att misslyckas.
Annars håller jag med Thommys: Jag hade också tagit en sådan plats i ett försök att få ha min Mercedes i fred. Alternativet är att ha med egna kravallstaket.

#5 • Uppdaterat: 2012-07-14 04:51
Roy J

För att komma från en myndighetsperson så var det ett jävligt smaklöst skämt!

#6 • Uppdaterat: 2012-07-14 11:42
Hackenbush

Tyvärr så skall kvinnor ofta parkera så nära andra bilar de kan och ofta kollar de inte när de öppnar dörren utan märker inget förrän deras dörr tjongar i bilen som står sidan om.
Parkerar man sin bil en bit iväg på en stormarknadsparkering för att undvika parkeringsskador så kan man ge sig fan på att det kommer en kvinna och parkerar precis intill även om det finns 20 lediga platser runtom.

#7 • Uppdaterat: 2012-07-14 19:56
Focus

Generalisering!!! Jag har arbetat och åkt tillsammans med många kvinnor som är bra mycket bättre på att både köra och parkera bil än många av sina manliga medarbetare.

#8 • Uppdaterat: 2012-07-14 21:00
MUFC

Ser inte nyheten med detta. Överallt i Tyskland kan man hitta speciella parkeringsplatser för "Damen". De är i regel närmast in-/utgångarna och något större än övriga. I Sverige vore dock detta fullständigt politiskt inkorrekt. Här får de istället heta "Familjeparkering" .

#9 • Uppdaterat: 2012-07-16 10:43
Focus

Familjeparkering = Att användas av lata drumlar av båda könen som inte orkar gå ett femtiotal meter från den vanliga parkeringen. Ingen kontroll gör att det bara spär på folks fullständiga nonchalans mot övriga trafikregler.

#a • Uppdaterat: 2012-07-16 11:48
Förstikön (ej verifierad)

@Focus: Det finns säkert diverse latmaskar som ställer sin SUV på familjeparkeringen för att platserna är större. Samma oskick förekommer även på handikapplatser, t.ex. t.ex. vid Axfood Cash i Årsta, där merparten av de som ställer sig på dessa platser uppvisar allvarliga handikapp i svenska språket. När det gäller andra köpcentra, t.ex. Farsta C, ser jag dock mest svenska barnfamiljer med 2, 3, 4 eller fler barn använda dessa särskilt markerade platser. De som ställer sig där utan att vara "berättigade" till det borde själva försöka transportera ett par, tre ungar i förskoleåldern säkert på en intensivt trafikerad parkeringsplats. Möjligen skulle de då fatta varför dessa P-platser som ligger nära köpcentrets entré är särskilt avsedda för just barnfamiljer. Tyvärr är de som bryter mot "reglerna" här ofta samma typer som parkerar hur som helst vid bl.a. Axfood.

Missa inget från Vi Bilägare

Genom att anmäla dig godkänner du OK-förlagets personuppgiftspolicy.