Bild
Nästa artikel
Trots Elon Musks besked – Tesla Cybertruck kvar på hemsidan

Trots Elon Musks besked – Tesla Cybertruck kvar på hemsidan

Nyheter

Tesla tar fortfarande in svenska förhandsbokningar för pickupmodellen Cybertruck, trots att modellen får andra specifikationer om den kommer hit.

Den eldrivna pickupmodellen Tesla Cybertruck väckte mycket känslor när den visades upp av Elon Musk. Med brutala linjer och enorma dimensioner liknar den inget annat på vägarna. Cybertruck är till exempel hela 85 centimeter längre än suven Model X.

Men den väl tilltagna storleken och karossens utformning innebär också att modellen inte ska säljas i Europa i samma specifikation som Tesla presenterat.

– Vi har beslutat att inte bygga Cybertruck för alla marknader. Som det ser ut nu klarar den väldigt få av EU:s regler, har Elon Musk sagt i en poddintervju med Automotive News.

Modellen skulle förmodligen inte klara europeiska krocksäkerhetsregler, särskilt när det gäller fotgängarskyddet. Däremot öppnar Elon Musk för att en mindre Cybertruck skulle kunna utvecklas för Europa. Men det är oklart när den modellen i så fall ska börja byggas.

Läs också: Efter kritiken: Elon Musk öppnar för mindre Tesla Cybertruck

Den svenska bokningssidan där köparna kan teckna sig för en Cybertruck ligger fortfarande kvar.
Den svenska bokningssidan där köparna kan teckna sig för en Cybertruck ligger fortfarande kvar.

Kan fortfarande förhandsbokas

Tesla har fått in över 250 000 förhandsbokningar av Cybertruck från hela världen. Enligt siffror som samlats in av frivilliga entusiaster, utan officiell koppling till Tesla, finns många av dem i Europa och Sverige.

Men trots att Tesla Cybertruck inte ska säljas i Sverige i sin nuvarande specifikation ligger bokningssidan fortfarande kvar på den svenska hemsidan, dock med information om att det i nuläget bara finns specifikationer för den amerikanska Cybertruckversionen. Svenska köpare kan trots det förhandsboka ett exemplar till en kostnad av 1 000 kronor.

Även på Teslas sida för vanliga frågor står det fortfarande att Cybertruck ”ska bli tillgänglig globalt”. Men det stämmer alltså inte att exakt samma Cybertruck ska säljas över hela världen.

Även om bokningskostnaden inte är så hög kommer Tesla förmodligen behöva betala tillbaka pengarna från samtliga förhandsbokningar i Europa för att undvika kritik från kunderna. Det skulle i så fall kunna innebära att följande kvartalsrapport påverkas.


Uppdatering 12/8: Elon Musks besked om Cybertruck är svåra att tolka men i nuläget verkar det inte vara tal om något försäljningsstopp, vilket vi hävdade i rubriken i en tidigare version av den här artikeln. Vi har uppdaterat artikeln.

Kommentarer

#1
2020-08-10 17:31

Ställer någonsin Tesla upp för att svara på medias frågor? Tesla verkar vara sektliknande, typ Apple...

#2
2020-08-10 18:17

Man har tagit in en kvarts miljard (i svenska kronor) som säkert redan har satts i arbete. Man får en sjuhelsikes massa gratis reklam i världens alla tidningar för en produkt som inte ens är släppt och som har en design endast Tesla kommer undan med. Tänk om den hetat Hyundai, man hade vikt sig av skratt

Han är en synnerligen begåvad man Elon Musk, samtidigt känner jag att man börjar tröttna på överdosen av Tesla

#3
2020-08-10 19:11

Ännu en flopp och hype från Elon Musk.

#4
2020-08-11 07:42

Raphael, precis som internet!

#5
2020-08-11 17:14

Så det är alltså inte en trafiksäker bil !

Hej!

Vi har förståelse för att du använder adblocker, men hoppas att du kan stänga av den för vår sajt. Annonser är en förutsättning för att vi ska kunna fortsätta att driva sajten.